Ark: Survival Evolved hem güzel görüntü hem güzel FPS almak için ne yapmalıyım?

cemillothbrok

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim:
Ekran kartı: Radeon R7 360.
İşlemci: i5 45-70 3.20 GHz.
RAM: 8 GB GDDR3.

Görüntü çok çöp oluyor bazen güzel FPS alıyorum bazen çok kasıyor ama görüntünün güzel olmasını istiyorum, ne yapmalıyım?

Ekran kartının MHz değerlerini MSI Afterburner programı ile artırıp değerlerinizi en yükseğe çekebilirsiniz. Bu durumu önermiyorum ekran kartınız aşırı yorulur ve yüksek sesle çalışır. Bence olduğu gibi bırakın ekran kartınızı. Bunun yerine arkaplanda çalışan tüm programları kapatınız. Arkaplanda ne kadar çok program açık olursa PC'niz o kadar çok ekstra işlem yapar. Görev yönetici yardımıyla arkaplanda çalışan uygulamaları özellikle "Chrome, Opera vb." Çalışan uygulamaları kapatınız. Ekran kartınız o oyun için yeterli gelmiyor olabilir bu yüzden ekstradan ekran kartınızı satıp üzerine yeni bir ekran kartı alabilirsiniz.

Ekran kartının MHz değerlerini MSI Afterburner programı ile artırıp değerlerinizi en yükseğe çekebilirsiniz. Bu durumu önermiyorum ekran kartınız aşırı yorulur ve yüksek sesle çalışır. Bence olduğu gibi bırakın ekran kartınızı. Bunun yerine arkaplanda çalışan tüm programları kapatınız. Arkaplanda ne kadar çok program açık olursa PC'niz o kadar çok ekstra işlem yapar. Görev yönetici yardımıyla arkaplanda çalışan uygulamaları özellikle "Chrome, Opera vb." Çalışan uygulamaları kapatınız. Ekran kartınız o oyun için yeterli gelmiyor olabilir bu yüzden ekstradan ekran kartınızı satıp üzerine yeni bir ekran kartı alabilirsiniz.

Aslında AMD oldugu için ekran kartım çok ısınıyor ama overclock yaparsam iyileşir diyosunuz ve oyunda 80 derecenin üstüne çıkmıyor ekran kartının sıcaklığı sizce yapayım mı?

Ekran kartını güçlendireyim derken sistemden olma ama. Bence BIOS üzerinden +0.15 arttırabilirsin. Ayrıca kasa kapalı bir yerde ise masanın üzerine koy ısınma sorununun çoğu kalmayacaktır. Son olarak kaliteli bir fan ile de sorununuzu halledebilirsiniz. Ekran kartı Overclock yapılırsa normal grafiklerde kasmadan oynarsınız bence.

Ekran kartını güçlendireyim derken sistemden olma ama. Bence BIOS üzerinden +0.15 arttırabilirsin. Ayrıca kasa kapalı bir yerde ise masanın üzerine koy ısınma sorununun çoğu kalmayacaktır. Son olarak kaliteli bir fan ile de sorununuzu halledebilirsiniz. Ekran kartı overclock yapılırsa normal grafiklerde kasmadan oynarsınız bence.

MSI ufterburner kullandım ve tamamen fulledim oradaki her şeyi. Çok bilgim yok ta :D ondan sonra FurMark indirdim ve test ettim derece 80'in üstüne çıkmadı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı