Arkadaşım alkol alıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocukluk arkadaşım kendisini çok seviyorum. Gizli gizli alkol tükettiğini fark ettim ve tükettiğinde bana hikayelerini gizlemiş. Fake hesaptan gördüm. Çok sevdiğim birisini alkol yüzünden kaybettim. Sigara alkol kullanmıyorum. Arkadaşlığımızın sağlığı için de doğru bulmuyorum. Sonlandırmalı mıyım?

Hocam arkadaşınızı önemsemeniz normal. Ama herhalde zamanında kendisini bu konularda çok sıkmışsınız ki tedbir almış. Bence ya rahat bırakın ya da arkadaşlığınızı bitirin.

Neyden rahatsız olacağına karışmayacağın gibi kişiyi tanımadan yorum yapamazsın. Din bu konunun neresinde tam olarak? Arkadaş belki alkolün fiziki zararlarından rahatsız oluyor.
Peki bu konuyu laiklikle özgürlükle nasıl bağdaştırabiliyorsun? Kişi burada arkadaşına karışmamış bile.

Mesele özgürlük laiklik değil konuyu sapıtanlar ve hakkımda beni tanımadan yargılayanlar olmuş meseleyi anlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Neyden rahatsız olacağına karışmayacağın gibi kişiyi tanımadan yorum yapamazsın. Din bu konunun neresinde tam olarak? Arkadaş belki alkolün fiziki zararlarından rahatsız oluyor.
Peki bu konuyu laiklikle özgürlükle nasıl bağdaştırabiliyorsun? Kişi burada arkadaşına karışmamış bile.
Hocam anlamazlar ilgine çok teşekkür ederim.

Mesele özgürlük laiklik değil konuyu sapıtanlar ve hakkımda beni tanımadan yargılayanlar olmuş meseleyi anlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Hocam anlamazlar ilgine çok teşekkür ederim.

Zaten sorun karışman değil niyetin, böyle bir şeyi bile danışman korkunç geliyor insanlara çünkü fikrin neyse zikrinde odur. İyi günler.

Son düzenleme:
İdrak etme ve uygulamada problemleriniz olduğu için muhatabım değilsiniz halen idrak kabiliyeti bulunan bireyler mevcut soruma cevabımı aldım.

Konunun kilitlenmesini iste o zaman bir de hakaret ediyorsun şahsen arkadaşına üzüldüm. Sen ne yazarsan ona göre cevap alırsın ve burada sadece ben değil birkaç arkadaşta benimle aynı doğrultada mesaj yazıyorsa gerçek apaçık ortada sanırım. Keyfine bak hayat kısa.

Gerçekten inanılmaz insanlar var bu dünyada, şaşırmamak elde değil. Soru sorup gelen cevapları terslemekde bir hayli ilginçmiş.

Hocam alkol içenlerle arkadaşlığınızı kesin bence kimse horoz gibi ötmesin hemen alkol içiyor sıradan birşey değil ya adam sarhoşken kötü şeyler yaparsa ne belli annesinin kafasını k*senler,kız arkadaşını ö*dürenler daha nicesi bence arkadaşlığınızı kesin ama siz bilirsiniz ben size karışamam iyi günler dilerim.

@Teddy Magnus Allah akıl fikir versin ne diyim?

@primaldo @TT_Yavuz ilgilerinizden ötürü teşekkür ederim.

Rica ederim hocam. Ben de sigara konusunda aynı şeyi yaşıyordum. Önceden dostum vardı bayağı samimiydik. Sürekli uyarıyordum içme şu zehiri falan filan diye. Şu an bağımlı oldu, bırakamıyor.

Hocam alkol içenlerle arkadaşlığınızı kesin bence kimse horoz gibi ötmesin hemen alkol içiyor sıradan birşey değil ya adam sarhoşken kötü şeyler yaparsa ne belli annesinin kafasını k*senler,kız arkadaşını ö*dürenler daha nicesi bence arkadaşlığınızı kesin ama siz bilirsiniz ben size karışamam iyi günler dilerim.
Hocam onlar uyuşturucunun sonuçları. Alkol sadece insanı afedersiniz salak yapıyor.

Bunları yapmak için alkol almana gerek yok. Şahsen ben arkadaşlığı kesmesini düşünürken bile böyle şeyler aklıma getirmedim arkadaşta getirmemiştir ama sizin zihniniz altında değişik şeylerin yattığıda ortada alkol içenden değil ama sizden korkarım

Hocam alkol içenlerle arkadaşlığınızı kesin bence kimse horoz gibi ötmesin hemen alkol içiyor sıradan bir şey değil ya adam sarhoşken kötü şeyler yaparsa ne belli annesinin kafasını k*senler, kız arkadaşını ö*dürenler daha nicesi bence arkadaşlığınızı kesin ama siz bilirsiniz ben size karışamam iyi günler dilerim.

@Teddy Magnus Allah akıl fikir versin ne diyeyim?

Amin ne diyeyim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı