Dün onunla konuşuyorduk ve doğruluk mu cesaret mi oynamaya karar verdik. O doğruluk deyince en büyük sırrını söylemesini istedim. Eş cinsel olduğunu söyledi. Ben de afalladım sonuçta dinimiz tarafından en büyük günahı işleyen 2 senelik arkadaşımdan bunu beklemiyordum. Bana karşı hisleri olup olmadığını bile bilmiyorum. Sizce onunla iletişimi kesmeli miyim? Bir de onunla konuştuğum için kiram-en kâtibin meleklerinin günah yazmasını istemiyorum. Arkadaşım ateist bu arada. Öyle de bir problemimiz var.
Dün onunla konuşuyorduk ve doğruluk mu cesaret mi oynamaya karar verdik. O doğruluk deyince en büyük sırrını söylemesini istedim. Eş cinsel olduğunu söyledi. Ben de afalladım sonuçta dinimiz tarafından en büyük günahı işleyen 2 senelik arkadaşımdan bunu beklemiyordum. Bana karşı hisleri olup olmadığını bile bilmiyorum. Sizce onunla iletişimi kesmeli miyim? Bir de onunla konuştuğum için kiram-en kâtibin meleklerinin günah yazmasını istemiyorum. Arkadaşım ateist bu arada. Öyle de bir problemimiz var.
Ee? Neyi değiştirir ateist veya eşcinsel olması? Müslüman olduğu için arkadaşlık yapıyorsan görüşmeyi kesin bence de, daha iyi arkadaşlar bulabilir kendisine böylece. Müslüman arkadaşlar arıyorsan gireceğin ortamlar belli bence?
Sürekli konuyu dini inanca getiren arkadaşlar, neden her yere dini sokuyorsunuz bu forumda? Kendi dininizden çok başkalarının dini inancı daha çok ilgilendiriyor sizleri sanırım?
Benim de ateist arkadaşlarım oldu nedense hep dürüst ve özü sözü bir insanlar çıkıyorlar. Onları reddetmedim de hiçbir zaman. Kötülük de görmedim iyiliklerini çok görmüşümdür. Ama böyle ben dindarım geçinenlerden daha çok kazık yedim şu hayatta, nedendir onu da bilmem. O nedenle insanlara inanç, cinsellik, kökeni yok şuralı yok buralı gibi farklılıklarına bakmadan insan gibi bakmak önemli olan.
İnsanın kalbi temiz olsun gerisi boş.