Arkadaşım eşcinsel olduğunu söyledi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir insanın dini görüşü veya cinsel yönelimi onun karakterini etkilemez. Bugüne kadar bunun aksini bir defa dahi görmedim. Genelde dindar gözüken, ahlak satanlar namussuz çıkar.

Kötü bir insan, isterse en koyu müslüman + heretoseksüel oğlu heteroseksüel olsun yine de kötüdür.
İyi bir insan, isterse yengeç yürüyüşlü zargana adam tanrısına tapsın + lezbiyen oğlu gay olsun yine de iyi bir insandır.

Eşcinseller tıpkı heteroseksüeller gibi normal bireyler. Karşısındaki herkese potansiyel seks yapılacak varlık gözüyle bakmazlar. Ek olarak genelde toplum onlara tepkiyle yaklaştığı için daha dikkatli olduklarını düşünüyorum.

Size bunu söylediyse demek ki güvenmiş. Onu yargılamayacağınızı düşünmüş. Her şeyi geçtim, onu eşcinsel yaratan tanrı, sizinle konuştuğu için sizi mi yakacak? Ne yapsın bu kişi? Değiştirilebilir bir şey değil bu. Eşcinsellik meselesi ile ilgili bilimsel makaleler okumanızı tavsiye ederim. Ancak bu şekilde arkadaşınızı anlayabilirsiniz.

Onun günahı ona kalmış öncelikle. Kafirlerle konuşup, arkadaş olunduğunda günah yazılması düşüncesini çıkar aklından. Öyle bir durumda dini yayacak kişilerin cehenneme gideceği kesinleşirdi herhalde. 😀 Sana zararı dokunmadıkça iletişimi kesmenin bir anlamı yok. 10'dan fazla heteroseksüel dışı insan tanıdım, hiçbirinin bana zararı dokunmadı.

Özür dilerim foruma giremedim işlerim vardı. Bugün din dersimiz de vardı konuyu detaylıca anlattım hocaya. Onun vebali onundur falan dedi ama eşcinselliğin çok büyük bir günah olduğunu ve onunla herhangi bir oğlancıl yaklaşımda bulunursam benim de cehenneme gidebileceğimi söyledi. Takdir Allah'tan ama yine de ben ondan arkadaşlığımı keseyim. Fikir beyan eden herkese teşekkürler 😇

Dün onunla konuşuyorduk ve doğruluk mu cesaret mi oynamaya karar verdik. O doğruluk deyince en büyük sırrını söylemesini istedim. Eş cinsel olduğunu söyledi. Ben de afalladım sonuçta dinimiz tarafından en büyük günahı işleyen 2 senelik arkadaşımdan bunu beklemiyordum. Bana karşı hisleri olup olmadığını bile bilmiyorum. Sizce onunla iletişimi kesmeli miyim? Bir de onunla konuştuğum için kiram-en kâtibin meleklerinin günah yazmasını istemiyorum. Arkadaşım ateist bu arada. Öyle de bir problemimiz var.

Ülkemizin en büyük problemi bu olsa gerek. Eş cinselleri gördükleri her hemcinsine ilgi duyuyor sanmak. Size bir zararı yoksa iletişimi kesmeyin. İnsan sonuçta. He siz inançlı birisiniz anladığım kadarı ile de onun tercihi sizi niye bağlasın. Size niye günah yazsın. Herkesin günahı kendine. İyi biriyse devam yok kötü biriyse salın gitsin. Koskoca Allah herhalde onun eş cinsel olmasının sebebinin siz olmadığını anlar diye düşünüyorum.

Dün onunla konuşuyorduk ve doğruluk mu cesaret mi oynamaya karar verdik. O doğruluk deyince en büyük sırrını söylemesini istedim. Eş cinsel olduğunu söyledi. Ben de afalladım sonuçta dinimiz tarafından en büyük günahı işleyen 2 senelik arkadaşımdan bunu beklemiyordum. Bana karşı hisleri olup olmadığını bile bilmiyorum. Sizce onunla iletişimi kesmeli miyim? Bir de onunla konuştuğum için kiram-en kâtibin meleklerinin günah yazmasını istemiyorum. Arkadaşım ateist bu arada. Öyle de bir problemimiz var.
Bu gerçeği bilmeden önce nasılsan aynen o şekilde devam edin hocam. Bu arkadaşlığı bozmanın herhangi bir anlamı yok. Hem o hem de siz üzülen taraf olursunuz. İnsanları olduğu gibi kabul edin derim. Ayrıca bu onun hayatı ve onu ilgilendirir. Sizinle hiçbir alakası bile yok. Bu kadar korkak olmayın derim.
Ayrıca şunu da eklemek isterim ki eğer arkadaşınız bu konuyu açtığınızı görseydi eğer sizin bir şey yapmanıza gerek kalmadan arkadaşlığınızı anında keserdi.

Sana karşı bir hoşlanma hissetmezse sorun etme ve arkadaşlığına devam et derim ben, he eğer senden hoşlandığını sana ilgi duyduğunu vs hissedersen veya arkadaşın bunu dile getirirse kibarca reddedersin durumu anlatırsın o da umarım anlayışla karşılar tabii eğer böyle bir mevzu oluşursa. Kimsenin üzülmemesi taraftarıyım bende yani o yüzden karşılıklı şekilde anlayışlı olmak en iyisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı