Arkadaşım eşcinsel olduğunu söyledi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dün onunla konuşuyorduk ve doğruluk mu cesaret mi oynamaya karar verdik. O doğruluk deyince en büyük sırrını söylemesini istedim. Eş cinsel olduğunu söyledi. Ben de afalladım sonuçta dinimiz tarafından en büyük günahı işleyen 2 senelik arkadaşımdan bunu beklemiyordum. Bana karşı hisleri olup olmadığını bile bilmiyorum. Sizce onunla iletişimi kesmeli miyim? Bir de onunla konuştuğum için kiram-en kâtibin meleklerinin günah yazmasını istemiyorum. Arkadaşım ateist bu arada. Öyle de bir problemimiz var.

Arkadaşlığını kes yavaş yavaş ondan uzaklaş.

Hocam ne olacak yapmayın yahu, o da bir insan. Sırf cinsel tercihleri farklı diye iletişimini kesmen çok saçma. İnsanları dışlamayın.

En büyük günah eşcinsellik mi gerçekten size veya İslam’a göre? Mesela insan öldürmekten de mi büyük bir günah? Tecavüz etmekten, hırsızlık yapmaktan, hak yemekten? Bunu gerçekten merak ederek soruyorum.

Diyelim ki günah olsun. Allah ne diyor? Her kul kendi kararlarından ve kendi günahlarından sorumludur. Dinde zorlama yoktur. Sizin inancınıza göre, onun günahı onun sorumluluğu. Sizi bağlayan bir şey yok. Onunla konuşmanız durumunda değil, günahlarıyla onu yargılamaya yani bir nevi Allah’ın yargılama görevini üstlenmeye çalışırsanız, yarattığı kulunu hor görürseniz günah işlemiş olursunuz.

Sizden hoşlanıyor diye kızlarla iletişimi kesmiyorsanız, erkek arkadaşınızla da iletişimi kesmemelisiniz. “Ben eşcinsel değilim üzgünüm” demenize rağmen ısrar eden olursa o zaman eşcinsel olduğu için değil, tacizci ve saygısız olduğu için kesersiniz iletişimi.

Kimseye zarar vermediği sürece, düzgün kişilikli iyi niyetli insanların cinsel yönelimlerini onlara karşı olumsuz olarak kullanmak hatalıdır, ayıptır, saygısızlıktır. Birinin cinsiyeti, ten rengi, ırkı, cinsel yönelimi değil; karakteri, düşünceleri, davranışlarıdır önemli olan. Sevdiğiniz, 2 yıldır tanıdığınız arkadaşınızla sırf eşcinselmiş diye arkadaşlık kesilmez. Size ne zararı var ki? Müslüman olmayan kimseyle iletişim kurmayacak mısınız olur mu öyle şey? Size güvenip belki korkusundan ailesiyle bile paylaşamadığı bir sırrını paylaşan arkadaşınızın kalbini kırdığınızda, onu yargıladığınızda hakkına girmiş olmayacak mısınız?

En büyük günah eşcinsellik mi gerçekten size veya İslam’a göre? Mesela insan öldürmekten de mi büyük bir günah? Tecavüz etmekten, hırsızlık yapmaktan, hak yemekten? Bunu gerçekten merak ederek soruyorum.
Ne yazık ki böyle insanlara göre adam öldürmekten de büyük günah hocam. İnanılmaz gerçekten. Şu an tek dileğim konunun troll olması...

Dikkatli olun :D.
1654286985851.png

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı