Arkadaşım ısrarla fotoğrafımı alıp montajlıyor

Sosyal medyaya atsın veya atmasın ondan izinsiz onun fotoğraflarını paylaşamaz. Büyük YouTube kanalları fenomenler vs. bu konuda dava açıp tazminat alanlar bile var.
Eğer devam ederse savcılığa vereceğini söyle korkar yapmaz bir daha.
Öyle birşey duymuştum sadece yanlış olabilir savunmuyorum.
 
Arkadaşım az önce Discord'dan aradı nasıl ruh hastalarıyla arkadaş olduysam kendilerini de montajlamışlar eğer şikayet edersem onlar da beni şikayet edecekmiş.
Onları benim yapmadığımı kanıtlayabilir miyim?
 
Senin yaptığına dair kanıtları yok.

Bunu kullanabilir mi?
1627418017938.png
 
Bence dava ile uğraşmayın, "NAPİM" cümlelerinde yaşayan kişi ile uğraşmaya değmez. Durumu ailenize iletin arkadaşınızın ailesi ile konuşsun çocuğa ayar çekerler. O çocuktan da uzak durun.
 
Fotoğraflarını atmayı durdur. Rahatsız oluyorsa kendisine beyan et, atmaya devam ederse tehdit et. Yine aldırış etmiyorsa mahkemeye ver. Silip bir süre sonra tekrar paylaşırsa (istersen) unutulma hakkını kullan.
 
Kendinizin umuma açık olarak paylaştığı fotoğrafı almak ve paylaşmak bir suç unsuru teşkil etmez. Lakin bireyin şerefine karşı suç kategorisine girebilir. Ama tavsiye verecek olursam yaşı küçük bir kardeşimize benziyorsunuz. Sorunu ebeveynlerinize bildirirseniz onlar sorununuzu çözecektir :)
 

Geri
Yukarı