Arkadaşımın EU4'ü 600+ saat oynaması

HOI4 ve EU4 öyle 30-40 saatlik oyunlar değil.
HOI4'te 1600 küsur saatim bulunuyor.
İlk olarak, oyunu öğrenmek için bile minimum 20 saatini gömmen lazım.
Üstelik oyuna yeni expansion Pack'ler geliyor ve bu Pack'ler yeni bir oyun gibi ve neredeyse her birini tamamen sömürmek için 300-400 saat gömmen gerekiyor.
Ek olarak oyunda modlar var ve modlarda neredeyse expansion Pack'lerle aynı standartta olduğu için onları da eklemen gerekiyor ve ortaya 1000'e yakın saat çıkıyor.
Ayrıca arkadaşınız dünya'yı ele geçirme kasıyorsa gayet normal.
28 saatim var ve dünyaya kasmıyor hep osmanlıyı oynuyor aynı şeyleri tekrar tekrar yapıyor kendini fatih sultan mehmet falan sanıyor sanırım ondan kuduruyorum.
 
.d.PNG
 
Europa Universalis 4 gibi tek bir oyunu (1444-1821 arası) onlarca saat sürebilecek bir oyun için 600-700 saat çok da şaşılacak bir durum değil. Grand Strategy türünü herkes sevecek diye bir şey yok ama benim gibi her yerini keşfedip farklı maceralara atılmak isteyenlerde bu süreler oldukça doğal. EU4'te yüzlerce ülke var, her ülke ayrı bir macera sunuyor. Aynı ülke ile bile farklı yönlerde ilerleyerek tamamen farklı bir oyun ortaya koyabiliyorsun. Her oynayışta yapay zekanın kontrol ettiği diğer ülkeler de farklı şekillerde gelişebiliyor ki bu da tekrar hissiyatını ortadan kaldırıyor. Ayrıca oyunun sürekli geliştiriliyor olması ve her geliştirmede bazı ülkelere ciddi değişimler getirmesi de yeniden oynamaya ikna ediyor. Mesela çıkacak olan son paket Güneydoğu Asya ve Okyanusya ülkelerini ciddi şekilde değiştirecek.
 

Geri
Yukarı