Arkadaşlarım beni istemiyor

Bir kitap okumuştum. Şöyle yazıyordu Madde 1- gizem. Senle ilgili bir şer bilmesinler. Geçiştir anlatma. Direkt sorulan sorulardan kaçın kaçabildiğin kadar. Bilinmezlik kat. Madde 2- Tartışma. Seninle her şekilde tartışmak isterler. Tartışırsan suçlu sen çıkarsın. Çünkü onlar kendi aralarında anlaşmış. Zaten neyin ne olduğunu biliyorlar. Merak etme.
Madde 3- cevap verme. İstedikleri cevabı hiç verme.
Madde 4- her türlü dalga geçecekler. Dikkate alma.
Madde 5- kendi başarına odaklan.
Madde 6- kendi tipine odaklan. İmkanın varsa. Buna göre harcama yap ve düzelt kendini. Kendi zevklerine göre değil kabul gören zevklere göre giyin. Giyinmek için o... Çocuklara sorma. Trendyolu aç en çok satana bak. Oradaki trend fotolara bak. Çıkarımda bulun. Nasıl olmuşum diye millete sorma. Her türlü yalan söyleyecekler. Çünkü senle dalga geçecek alan kalmasını isteyecekler. Annene kız kardeşine de güvenme. Onlar da hep masum evlat gibi inek yalamış gibi giyindiriyorlar. Sağlam arkadaşın da yoksa dediğim gibi. Zengin p.leri ya da trendyolu takip et. Videolar izle. Vücut tipleri. Renk uyumları ten uyumları vs.
Madde 7- çevrendekilere meşgul olduğun izlenimini ver. Birisi seni bir yere davet ederse o gün işim var. Yapacak işlerim halledecek şeylerim var sözüm var vs de. Sakın detaylı örnek verme. Reddet milleti. Kayıp edersen et onları önemli değil. Ben senle uğraşmalarını kesmeleri için söylüyorum bunu. Onları kazanmak gibi bir şey söz konusu değil. Kazanım dediğin amaçla istekle güzel sonuca varmak diyelim. Bunlarla tünelin sonu lağıma çıkar. Bu kazanç olmaz.
Madde 8- eğer ortaklaşa yapılan bir aktivite varsa düğün yemek balo davet vs. Ve üstüne para vermen gereken bir durum varsa yemek parası belirlenmiş olur takı takılacak olur gibi davet edilmezsen ses etme, davet ederlerse tamam de parasını ver. Gitme. Son dakika mesaj at. Benim işim çıktı de sorarlarsa yalandan bir bahane uydur. Bu yalvarır tarzda olamasın. Bahane olmasın. Onlara değer vermediğini anlasınlar ama bahanene ses edemesinler. Size mutluluklar. Başka sefere de geç.

Kesinlikle yatırın tavsiyesi değildir. Başka okuyan var mı merak ettim ondan yazdım 🙂 Buradan okuduğunuzla ne anlar ne yaşarsınız beni ilgilendirmez🙂
 
Bu unsurları bütün herkes lise çağlarında hemen hemen yaşamıştır. Hep kendini bilmezler çıkabilir. Sana verebileceğim en büyük tavsiye insanlarla ilişkilerini geliştirmen adına ticari bir faaliyet gösteren market vb. yerlerde çalışıp insanlarla diyalog kurman yaz tatillide yaklaşıyor. İnsanlarla konuşman kolaylaştıkça ve insanları tanıdıkça kimin ne tür bir insan olduğunu algılayıp ona göre hareket edersin ve ilerleyen süreçlerde sosyal çevre edinme konusunda büyük katkısı olur. (tecrübeyle sabittir.) Zaten 20'li yaşlardan sonra kimseyi takmıyorsun. :)
 
Boks öğren bu sana hem öz güven hem de sabretme becerisi kazandırır. Biriyle kavga etme durumun olursa da eğer ciddi manada döversen bir daha hiçbiri seninle dalga geçmez.
 
Merhaba, ben Yusuf. Yaklaşık 4 yıldır hiç arkadaşım veya sevgilim olmadı. Zaten sevgili olamaz oraya sonra geleyeceğim, bu süre içerisinde okulda olsun, evde olsun, her yerde yalnızım. İlk önce okuldan başlamak istiyorum, şu an lise 1 deyim. Sınıfta sürekli dalga geçiyorlar benim üstümden, hani şimdi kavga etsem öldürürüm diye korkuyorum. Benim yumruk yeteneğim iyi değil, kafam atabilir bir anda birsine bir şeyler saplayabilirim. O yüzden sınıfta eziliyorum, yarın okul var ve yine beniz ezicekler. Yine benimle dalga geçicekler tüm sınıf ama sırf bazen boş boş konuşuyorum. Hoca soru soruyor ilk önce ben cevap veriyorum, hatalı çıkınca tüm sınıf benimle dalga geçiyor. Bu yazıyı yazdığım anda bile o anlar aklımdan geçiyor ağlıyorum, evde annem gil filan ne boş yaptın filan diye tek bir odada sıkıştım kaldım. Dışarıda sitedeki arkadaşlarımla oynuyordum, 1 2 haftadır beni çağırmıyorlar. İyice kafayı yedim, duygularım kalmadı. Ne üzülebiliyorum, ne gülebiliyorum, etrafta halisülasyonlar görmeye başladım. Her gün ağlıyorum, düzgün bir sevigili aradım. O da olmadı, ellerimi yedim, harbi harbi derimi soydum yemişim. Kendimi parçaladım, o anı hatırlamıyorum. İyice kafayı yedim.

Kendinizi soyutlamayin sadece dışa kapayın kendinizce mutlu takılın. Sık sık dolaşmaya çıkın çarşı AVM veya benzeri yerlerde yemek yemeye olur, sadece gezmeye olur. Ben bu sorunumu öyle çözdüm. En sonunda birkaç samimi çevre edindim fakat onları da kaybetmek üzereyim gibi kitap okuyabilirsiniz, çizgi romanlarla ilgilenebilirsiniz. Uzun süreli bir oyun serisine (örnek CoD 1'den CoD cw ye kadar ya da Mafia serisi) olabilir. CS1.6 da takilabilirsiniz. Alternatiflerde var isterseniz yazabilirim.:D (not: Arkadaş edinmek için değil kendinizce mutlu olmak için önerilerim bunlar arkadaş edinmek için okul değiştirmek en iyisi olabilir.)

Boks öğren bu sana hem öz güven hem de sabretme becerisi kazandırır. Biriyle kavga etme durumun olursa da eğer ciddi manada döversen bir daha hiçbiri seninle dalga geçmez.

Kavga hiçbir zaman seni havalı veya korkunç göstermez.
 
Ben 22 yaşındayım hala sevgilim yok boswer kral eyvallah çekme kimseye gerekirse dövüş baska sinifa git cekinme hiç. Senin yasadiklarinin daha kötüsünü yaşadım keske ben de bu söylediklerimi yapabilseydim. Sen yap ama. Dünyaya bir daha gelmeyeceğiz canin ne istiyorsa onu yap. Yazim yanlışım varsa affola.
 
Öncelikle bu konuda yalnız değilsin. Sevgili edinmek istemen tamamen toplum algısı ve çocukların batı yöresine göre yetiştirilmenden ötürü. Diyelim ki oldu, duygusal bağlılığın olacak ve karşı taraf insana senin kadar değer vermiyorsa bıraktığında daha da çökeceksin. Bunu geç.

Lise 1 dönemleri çocukluktan çıkmanın son evreleridir. Yetişkin olmayacaksın ama kişiliğin yavaş yavaş oturmaya başlayacak. Bu yüzden örnek aldığın insanlara, çevrene, gün içinde yaptıklarına dikkat et.

Arkadaşlarına gelince, yaşıtların aklı başında insanlar değiller. Hayatlarında amaçladıkları tek şey nefislerini memnun etmek, eğlenmek ve gülmek. Onlar değerli kişiliklere sahip, kaliteli kimseler değil.
Hiçbirinin düzgün bir ailede yetişmediğini düşün. Aile sevgisi, arkadaşlık, dostluk nedir bilmezler.
Herkesin sorunları var, böyle düşün. Onların seni aşağılamalarına kulak asma, haddini aşan olursa sınıf öğretmenine ve müdüre bildir. Bir kere değil, birçok kere. Durumunun ciddiyetini anlayacak şekilde konuş. Ailene gelince, onların seni anlaması çok mümkün değil çünkü farklı jenerasyonların insanlarısınız.
Ortada bir sorun varsa, hatayı her zaman önce kendinde ara. Ayrıca soğukkanlı ol.

Utangaç olma, konuş. Derdini anlat. Yalnızlık büyük bir hastalıktır. Sohbet et, girişken ol.
Kaliteli bir insan olmak, saygı görmek, çevre edinmek istiyorsan faydasız işleri bırak veya azalt.
Ayrıca unutma, bu zamanda geçecek, tarih olacak.

"Yürürken bıraktığın pis izlere takılma, seni temizleyecek olan yola odaklan."

İçimi dökmüşsün. Konu sahibi bu anlatılanı çok dikkate al. Ayrıca şikayet etmek sana hiçbir kazanç sağlamayacak çektiğin acı genel olarak kafanda kurduğun bir şeyden ibaret. Eğer ortada bir sorun varsa çözmeye çalış. En önce kendine bak bende mi bir sorun var diye, zamanla varsa hallet yoksa sınıf değiştirmeye ya da derslerine, okul dışı arkadaşlar edinmeye bak. En önemlisi kendine acıma hiçbir zaman, her şey senin ellerinde. Ne yaşadıysan yaşadın ama hala hayattasın tadını çıkarmaya sonuna kadar dolu bir şekilde yaşamaya bak. Geçmişin ya da geleceğin kandırmacasına gelme sadece şu an vardır ve sen bir şeyi sadece şu an kalkıp düzeltmedikten sonra şikayeti kendine hak olarak görme. Ek olarak kendini soyıtlayıp burada insanlardan uzaklaşmayı marifet gibi anlatanlara da kulak asma asosyallikte bir sorun yok, yalnızlığa birisi tarafından zorlanmadığın sürece. Yalnızlığın lütfunu anla kendini bir süz şöyle. Her şey düzeldiği zaman bu zamanları hatırlayıp güleceksin emin ol. Ha bir de sevgili konusunda ne kadar boş bir şey olduğunu bilemezsin. Sevgili dediğin bir insanın bir insanı tanıyıp arkadaş değil de hayatının biraz daha yakınına katmasıdır. Nasıl arkadaş ediniyorsan öyle edinirsin. Sen eğer sevgili yapma amaçlı insanlarla tanışır, böyle boş boş şeyler peşinde koşarsan sırf özsevgi ve saygın yok diye, eline hiç ama hiçbir şey geçmez. İlişki dediğin şey, çoğu Türk gencinin aksine ilişkilerin gerçekten ne anlama geldiğini anladığında ve kendi başına tam ve muhtaç olmayan bir genç olduğunda yapılır ve emin ol kendini bunlar için şartlandırmaya değmez.
 
Dostum hayatım boyunca hep arkadaşlarım ve sevgilim olsun hepsine iyi davranayım diye düşünerek geçirdim sürekli dalga geçildim dışlandım ama emin ol büyüyünce bunların hiç bir önemi olmadığını hepsinin zarar ve ziyandan başka bir şey olmadığını farkedeceksin
Yanında olan arkadaş dediğin kişilerin aslında arkandan sürekli konuştuğunu duyunca
Arkandan iş çevirdiğini duyunca
Sevgilim dediğin kişinin arkandan seni aldattığını görünce duyunca bu hissettiğin şeylerin kat ve katını daha fazlasıyla hissedeceksin
Bunlar olmayabilir oladabilir o yüzden az insan çok huzur
Okulunda mutlu değilsen sana tavsiyem Farklı bir okula kaydını aldırma şansın varsa aldır ve sade hiç kimseyle konuşmaya çalışmadan otur ve dersine okuluna odaklan derim çünkü bir şeyler yapmaya çabalayınca insanlar tarafından hor görülüyorsun en azından derslere odaklanamıyorsan spora odaklan bir şeylere odaklan ki kafan dağılsın hedeflerin olsun
Şuan bu söylediklerimin her birini yaptım lise mezunuyum bir işe girdim kendime motor aldım ve arkadaş diye adlandırdığım 15 20 kişinin hepsini silip hayatımdan çıkarttım bir anda hiç bir şey demeden ve kendimi tamamen işime verdim 2 arkadaş ve 3 tane kuzenimden başka kimseyle konuşmuyorum hepsiyle de sürekli değil 3 4 günde bir konuşuyorum motorumla gezip tozuyorum o yüzden takma insanları geç tek başına olmak inan bana kötü şeyler yaşatmalarından iyidir
 
Tabii, sonra bir anda mitoz bölünme geçiriyorlar, sonra bir bakmışsın tek kişi çıkışta 30 kişi olmuş 😂
Meslek Lisesinde okumuş biri olarak diyorum
Ama şanslıyımki lisede hiç dayak yemedim, genelde çekinirler di, üslubum belli bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın

Bende meslek lisesinde okuyorum ve haklısın herkes arkasına güveniyor
 
Merhaba, ben Yusuf. Yaklaşık 4 yıldır hiç arkadaşım veya sevgilim olmadı. Zaten sevgili olamaz oraya sonra geleyeceğim, bu süre içerisinde okulda olsun, evde olsun, her yerde yalnızım. İlk önce okuldan başlamak istiyorum, şu an lise 1 deyim. Sınıfta sürekli dalga geçiyorlar benim üstümden, hani şimdi kavga etsem öldürürüm diye korkuyorum. Benim yumruk yeteneğim iyi değil, kafam atabilir bir anda birsine bir şeyler saplayabilirim. O yüzden sınıfta eziliyorum, yarın okul var ve yine beniz ezicekler. Yine benimle dalga geçicekler tüm sınıf ama sırf bazen boş boş konuşuyorum. Hoca soru soruyor ilk önce ben cevap veriyorum, hatalı çıkınca tüm sınıf benimle dalga geçiyor. Bu yazıyı yazdığım anda bile o anlar aklımdan geçiyor ağlıyorum, evde annem gil filan ne boş yaptın filan diye tek bir odada sıkıştım kaldım. Dışarıda sitedeki arkadaşlarımla oynuyordum, 1 2 haftadır beni çağırmıyorlar. İyice kafayı yedim, duygularım kalmadı. Ne üzülebiliyorum, ne gülebiliyorum, etrafta halisülasyonlar görmeye başladım. Her gün ağlıyorum, düzgün bir sevigili aradım. O da olmadı, ellerimi yedim, harbi harbi derimi soydum yemişim. Kendimi parçaladım, o anı hatırlamıyorum. İyice kafayı yedim.

Dert ettiğin şeye bak ben senin arkadaşın olurum bro gerisini boş ver Instagram: efekanakman09 takip isteği at sohbet edek en azindan yalnız hissetmessin :)
 
Merhaba, ben Yusuf. Yaklaşık 4 yıldır hiç arkadaşım veya sevgilim olmadı. Zaten sevgili olamaz oraya sonra geleyeceğim, bu süre içerisinde okulda olsun, evde olsun, her yerde yalnızım. İlk önce okuldan başlamak istiyorum, şu an lise 1 deyim. Sınıfta sürekli dalga geçiyorlar benim üstümden, hani şimdi kavga etsem öldürürüm diye korkuyorum. Benim yumruk yeteneğim iyi değil, kafam atabilir bir anda birsine bir şeyler saplayabilirim. O yüzden sınıfta eziliyorum, yarın okul var ve yine beniz ezicekler. Yine benimle dalga geçicekler tüm sınıf ama sırf bazen boş boş konuşuyorum. Hoca soru soruyor ilk önce ben cevap veriyorum, hatalı çıkınca tüm sınıf benimle dalga geçiyor. Bu yazıyı yazdığım anda bile o anlar aklımdan geçiyor ağlıyorum, evde annem gil filan ne boş yaptın filan diye tek bir odada sıkıştım kaldım. Dışarıda sitedeki arkadaşlarımla oynuyordum, 1 2 haftadır beni çağırmıyorlar. İyice kafayı yedim, duygularım kalmadı. Ne üzülebiliyorum, ne gülebiliyorum, etrafta halisülasyonlar görmeye başladım. Her gün ağlıyorum, düzgün bir sevigili aradım. O da olmadı, ellerimi yedim, harbi harbi derimi soydum yemişim. Kendimi parçaladım, o anı hatırlamıyorum. İyice kafayı yedim.
Kardeşim bildiğin ergen halleri. Seninle akran olan herkesin sorunu bu. Doğrudan doğruya psikolojik. Ne deseler, ne yapsalar batar o yaşlarda. Beni kimse görmüyor gibi saçma sapan arızaların oluştuğu dönemler bunlar. Herkes seninle dalga falan geçmiyor. 2 kişi dalga geçse zaten herkes böyle diye kendi kendine kurmaya başlarsın... Şimdi 500 tane cümle kurarsın. En barizi "Sen benim neler yaşadığımı nereden bileceksin" geyiği... Senin yaşlarından geçtik kardeş. Kendini dinledikçe kafanda kurgular hızla, dalga dalga büyür... Kendine yaparsın ne yaparsan. Dalga geçildiğini hissettiğin anda sende makaraya sar. Birlikte eğlenin gitsin. Ama yoookkkk illâ kendi sobana odun atacaksın. Selâm verseler batar çünkü. Şimdi yazdıklarım da seni aksi etkileyecek. Emin ol. Zira ergen kardeşim, senin içinde olduğun dönemde empati bile hikâye kalır. Neyse 3 - 5 sene dişini sık, geçecek. Ama yapan kendine yapar derler. Sakin ol. Her kapı gıcırtısına sinirlenme. Bil ki ergen dönemi bu. Kendini her kurgulama anında frenle. Aksi hâlde hakikaten kaybeden olursun. Yalnızca sakin ol ve bol kitap oku. Başka türlü asla düzeni kuramayacaksın bu ergenlik denilen lanet olası dönemde.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı