Arkadaşlarımı bir bir kaybediyorum

Bu nasıl bir zihniyet? Bazı insanların totemleri vardır ve bu totemlerini vücut dili ile de sergileyebilirler. Bu simgeyi kullandı diye Hristiyan olmuyor ve allahınıza şirk koşmuş olmuyor.

İroni işareti koymaya gerek bile duymamıştım hocam. Mesajı yazan kişi beğeni attığında patlamıştım bu yorumu hiç beklemiyordum 🤣.

5613-bussin.gif
 
Kanki sana birkaç tavsiye vereyim.
1-) sevgili yapma!
2-) diğer arkadaşlarının yediği haltları millete sızdırma.
3-) derslerine çalış anneni mutlu et :)
4-) tek başına veya sevdiğin, dost dediğin kişilerle dolaş.
4. maddeye dikkat et!
 
Merhabalar, ben 14 yaşında 8. sınıf bir LGS öğrencisiyim. Ben kendimi bildim bileli sosyal bir insanım, çok arkadaşım oldu, ama; 7. sınıfta başladığım bu okulda arkadaşlıklarım çok sarsıntılı. Arkadaşlarım çok küfür ettiğimden dolayı kültürsüz, cahil, ahlaksız, bilgisiz olarak sınıflandırıyor. Halbuki ben, hiçbir zaman arkadaşlarıma rahatsız olduğum şeyleri bile söylemedim morali bozmamak arkadaşlık kötüye gitmesin diye. Bir kız var mesela, bizim arkadaş grubunun içinde etkin kişilerden, önceden aramız iyiydi fakat sonra bir anda beni hep dışlamaya falan başladı. Ve hep "bakın bir yanlışım olursa eleştirin ama ltfen bireysel eleştirin" dememe rağmen çok çok az yanlışlarımı yüzüme vurdular, oda herkesin yanında daha çok rezil etme girişimi gibi bir şey oldu. Hem eleştirin dememe rağmen eleştirmiyorlar hem de sonra benden nefret ediyorlar. Etkin bir kişi olduğu için bir şey söyleyince haklı çıkma ihtimalim imkansıza yakın. Şunun şurasında 3,5 ay kamış kimseye kin duymak kötü arkadaşlıklarla ayrılmak istemiyorum. Hiçbirine söylememe rağmen benim üstümdeki yük onlardan çok daha fazla kendilerininkine baskı diyorlar bir de, benim annemle babam ayrı 2 yaşından beridir, annem zar zor özel okula gönderiyor ve benim kendime dair hiçbir umudum yok ileride bir baltaya sap olamayacağım ama annemin bana verdiği o kadar emeğe üzülüyorum; kendisi öğretmen boş bir zamanı yok her gün ekstra kurs ile kardeşimi özel okula beni dershane ve özel okula gönderiyor hadi bunu geç eğer LGS'de iyi bir puan alamazsam babam annemden alır kardeşim ve beni ve bunu hiç istemiyoruz annemi de bayağı azarlar. Ben her zaman arkadaşlarımı mutlu etmeye çalışıyorum onlar ise ellerinden geldiğince dışlıyorlar, bunu yazarken bile ellerim titriyor ağlayacak gibi oluyorum.
Yarısını okudum. Arkadaşları boşver. Sınavına çalış geç.
 
Kendinizi ne için değiştirmek istiyorsunuz bu önemli bence. Mesela küfür etmek sizin kendi düşüncenize göre kötü bir davranış ise o zaman bırakmanızda sorun yok fakat sırf arkadaşların rahatsız oluyor diye bırakmak bana saçma geliyor. Arkadaş çevresi için kendini değiştirmek bence saçma. Arkadaş çevrenizi değiştirin daha mutlu olursunuz.
 
Arkadaş mı? Benimde bir "ARKADAŞ"ım vardı ve analarına selamımı iletirim. Ezik yerine koydular ve zoruma gitti. Tabii şu anda birkaç arkadaşım var ama hepsi gerizekalı insan oldukları icin katlanıyoruz. (Derslere odaklan.)
 
7. sınıftan sonra girdiğin arkadaş ortamı sana göre olmayabilir. Onlar daha elit ve zengin kesimden oldukları için senin samimiyet anlayışını kabul edemiyor olabilirler. Yapabileceğin en iyi şey seninle aynı kesimden olan insanlardan düzgün olanlarıyla arkadaşlık etmek. Ama sırf arkadaşlık kurmak için beş para etmez insanları hayatına sokma.
 
Arkadaşlar gelip geçici, takma. Hayatının merkezine kendini koy, milleti gönder gitsin. Seni rahatsız ediyor durum belliki, bence araya mesafe koy ders çalış. TEOG'dan sonra bir daha ortaokul arkadaşlarımı görmedim, tamam belki aram iyiydi onlarla da az buz kavga da etmedik değil. Diyeceğim şu, üzme kendini boş yere, hüznünü ders çalışmak için morale dönüştür, odaklan ve hedefine ulaş, eğer yoksa hedef koy ve hedefin uğruna tüm engelleri kaldır. Hayata sadece "1" kez geliyorsun. Herkese ne olursa olsun sevecen davranıcam ki beni sevsinler dersen sana kimse iyilik meleği demez, aksine maskara der insan diye bakmazlar, ama iyi halinden de yararlanmak, seni kullanmak isterler. Buralarda bir söz var "Als je hem een vinger geeft, neemt hij de hele hand.", parmağını verirsen tüm elini alırlar demek. İyi insana iyi davranacaksın, kötüyü de görmezden geleceksin. Kendine iyi bak, takma bunları seni ne mutlu ediyorsa o yoldan git, hayat kısa bu yüzden dolu dolu yaşa.
 

Geri
Yukarı