Arkadaşsız kalmak

Boulite0218

Picopat
2019 öncesine kadar her şeyden keyif alıyordum sıkılmıyordum, kendimi karamsar hissetmiyordum yine arkadaşım yoktu ama okuldan birkaç kişiyle konuşuyordum. Koronadan dolayı eve kapandım asosyaldim iyice beter oldum ne dışarı çıkar oldum ne de insanlarla konuşmayı bilmiyordum şimdi kekeme oldum çok heyecanlanıyorum ne diyeceğimi unutuyorum Discord'ya da başka bir yere nasıl girip ortam kuracağımı bilmiyorum hobim yok bilgisarım iyi ama oyunlardan artık soğudum. Dışarı çıkıyorum AVM oraya buraya gidiyorum her şey tek başıma yemek yerken tek başıma dışardaki insanlara bakıyorum herkes el ele sevgilisiyle arkadaşıyla ben sap gibi hayattan zevk almayan ucube gibi dolaşıyorum giyimim kuşamım iyi pahalı markalar giyiyorum.

Arkadaş ya da kız arkadaş edinemiyorum başaramıyorum sanırım tanrının yalnız insanıyım :( geleceğe karşı çok ümitsizim artık bir şeylerin değişmesine istiyorum ama olmuyor ne kadar çabalasam da. Üniversite kazandım her şey düzelir dedim yeni şehir yeni insanlar ama benim yapım değişmiyor. Geçen yaz otele girdim 3 ay çalıştım sosyalleşmek için yok baba olmuyor ondan önceki senede staj yaptım sonuç aynı yaş 20 iş bitmiş aga.

Son düzenleyen: Moderatör:
2019 öncesine kadar her şeyden keyif alıyordum sıkılmıyordum, kendimi karamsar hissetmiyordum yine arkadaşım yoktu ama okuldan birkaç kişiyle konuşuyordum. Koronadan dolayı eve kapandım asosyaldim iyice beter oldum ne dışarı çıkar oldum ne de insanlarla konuşmayı bilmiyordum şimdi kekeme oldum çok heyecanlanıyorum ne diyeceğimi unutuyorum Discord'ya da başka bir yere nasıl girip ortam kuracağımı bilmiyorum hobim yok bilgisarım iyi ama oyunlardan artık soğudum. Dışarı çıkıyorum AVM oraya buraya gidiyorum her şey tek başıma yemek yerken tek başıma dışardaki insanlara bakıyorum herkes el ele sevgilisiyle arkadaşıyla ben sap gibi hayattan zevk almayan ucube gibi dolaşıyorum giyi mim kuşamım iyi pahalı markalar giyiyorum.

Arkadaş ya da kız arkadaş edinemiyorum başaramıyorum sanırım tanrının yalnız insanıyım :( geleceğe karşı çok ümitsizim artık bir şeylerin değişmesine istiyorum ama olmuyor ne kadar çabalasam da. Üniversite kazandım her şey düzelir dedim yeni şehir yeni insanlar ama benim yapım değişmiyor. Geçen yaz otele girdim 3 ay çalıştım sosyalleşmek için yok baba olmuyor ondan önceki senede staj yaptım sonuç aynı yaş 20 iş bitmiş aga.

Dostum bu muhtemelen korona yüzünden evde kalmamızdan kaynaklanıyor. Bende şimdi evden çıkmak istemiyorum ya PC oynuyorum ya da uyuyorum.

Dostum tek başına bunları yapıyorsan demek ki başarmışsın arkadaşı boş ver. Arkadaş işi ağzının laf yapması lazım sohbetinin sarması lazım ama cidden boş ver arkadaş işi de boş.

Profil fotoğrafın her şeyi açıklıyor.

Öylede bir yere kadar arkadaşsızlık insan istiyor ama olmuyor.

Ama elbet bir gün arkadaşın olur sana bir kanka tavsiyesi vereyim hemen her şeyi anlatma arkadaşına sır verme kendini küçük düşürdüğün bir anını veya özel bir sırrını anlatma yarın bir gün tartışırsınız yüzüne vurur mesafeli ol yoksa pişman ederler.

İnsan yapısı gereği sosyal bir varlıktır hocam. Oyunlardan, instagramdan vb. platformlardan arkadaş bulabilmek oldukça kolay aslında. Sadece biraz çabalamanız lazım. Arkadaş olacağınız kişiyle ortak noktanız olmasıda gerekli tabii. Bunları söylüyorum ama benimde bir arkadaşım var ve kendisi yazın Hollanda'ya gidiyor kendisini bir daha göremeyeceğim. Çoğu insan içinde o samimi geliyordu kafamız çok uyuşuyordu ama maalesef kendisi gidiyor.

Dans kursuna git hetero isen kadın partner zorunluluğu olan danslara başvur başlarda zorlar da karşıdakine dokuna dokuna, milletin önünde dans ede ede açılırsın sonradan. Böyle harekete geçmeden bulamazsın. Kursta biraz güleryüzlü olmaya çalış karşıdaki kadın ve ortamdaki kadınlar korkmasın senden partnersiz kalıp hocalarla çalışmaya başlarsın. Son cümlenin doğruluğuna güvenme hiç gitmedim kursa. İki üç üstteki türkçü birisi var onu da dinleme

Ortamdaki insanlarla sadece okulda ya da işyerinde konuşursanız tabii ne kadar ilerleyebilirsiniz o tartışılır. İnsanlarla iş ya da okul çıkışı bir cafeye gidip oturmak, sohbet etmek bile arkadaş ilişkilerinizi geliştirebilir, insanlarla sohbet ederken ne kadar eğlenceli, sohbeti keyif veren biri olursanız o kadar sizin için iyi. Konuşmanızı geliştirin, komik olmaya çalışın, özgüveniniz ne durumda bilmiyorum ama geliştirmeye çalışın. Hobi edinebilirsiniz, hem bir amaç, hedef edinmiş olursunuz hem de orada arkadaş çevreniz olabilir, tabii mesela spora başladınız, sadece spora gidip gelerek yine olmayacak, insanlara laf atmaya bakın, sohbet edin ne olacak? Bir çok arkadaşınızın olması için girişken birisi olmanız lazım. Girişken biri olmak için de özgüvenli, kendinden emin, insanlarla sohbetinizde komik, rahat, sohbeti saran birisi olmanız lazım. Bunlara odaklanın, kendinize özeleştri yapın "Bende ne eksik?" diye ve bunun peşinden koşun. Konuşmanızda sorun varsa gerekirse diksiyon eğitimi alın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı