Arkadaşsız kalmak

Birazcık uzun yazmışım ama gerçekten tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Ben 8. sınıfım. Corona olayları başlamadan önce 5-6 tane arkadaşım vardı hepsiyle de aram çok iyiydi. Ama bu 5-6 arkadaşım birbirlerini tanımıyorlardı ve bende hepsini birbirleriyle tanıştırmaya karar verdim ve tanıştırdım da. İlk başlarda her şey güzel, eğlenceli bir arkadaş grubum var diye seviniyordum ancak bir süre sonra arkadaşlarım bana hiç haber vermeden buluşuyor ve geziyorlardı. Bu benim tuhafıma gitti ama sesimi çıkarmadım ve birkaç ay böyle devam etti. Corona olayları falan başlayınca iletişimimiz iyice koptu, daha doğrusu ben öyle sanıyordum. Yine bana hiçbir şey söylemeden Instagram üzerinden grup kurup orada konuşmaya başlamışlar. Beni neden almadılar diye düşünmeye başladım. Daha sonra benim yaş aralığım için sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı gün, birazcık hava almak için dışarı çıkmak istedim ve arkadaşlarımı aradım ama hepsi meşgule attı. Daha sonra Instagram postlarından gördüm ki ben olmadan dışarı çıkmışlar ve gayet mutlu gözüküyorlardı. Birkaç gün önce de hepsi beni Instagram üzerinden engelledi. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Vay arkadaş

ben lise öğrencisiyim lise ortamı açıkcası bok gibi kötü alışkanlıklara çekiyorlar
Liseye göre değişir bence. Lisede kendi seviyende insanlar var. Eğer kötü bir anadolu lisesine gidersen arkadaş konusunda seçici olman gerekiyor. Şuanki okulum zorbalarla dolu ve çoğunun seviyesi benden düşük. Liseler puana göre öğrenci aldığı için seviye de ona göre oluyor. Ve tüm senemi bu sınava köpek gibi hazırlanmakla geçirdim :D

Dostum arkadaş arayarak bulunmaz. Arayarak bulduğun arkadaş da başlıkta bahsettiklerin gibi olur. Senin yaşlarından geçen herkes emin ol aynı kazığı yemiştir. İçin rahat olsun. Klişe olacak ama sen kaybetmedin, kazandın. Engellemeleri de aşırı komik olmuş. İnan ki 3-4 sene sonra bu yazığın yazıyı hatırlayıp kendine güleceksin. Aman ha sakın gülünç durumda olduğunu düşünme. Corona belası bitince çık dışarı sosyalleş. Sosyal bir insan olmayabilirsin ancak bu sonsuza dek sosyalleşemeyeceğin anlamına gelmiyor. Mesela parka git birisini gözüne kestir(arkadaş olarak) yanına git tanış sohbet et. Ne olacak "Hayır" dese? Yada ne olacak bir daha görüşemesen? Mühim olan senin içinin rahat olması. Sen denedin ve elinden geleni yaptıysan bırak onlar düşünsün. Önünde kocaman bir ömür var daha nice dostluk,arkadaşlıkların olacak. Takma kafana zamana bırak elbet düzelir :)

Bu arada dc verirsen gelirim

Dostum arkadaş arayarak bulunmaz. Arayarak bulduğun arkadaş da başlıkta bahsettiklerin gibi olur. Senin yaşlarından geçen herkes emin ol aynı kazığı yemiştir. İçin rahat olsun. Klişe olacak ama sen kaybetmedin, kazandın. Engellemeleri de aşırı komik olmuş. İnan ki 3-4 sene sonra bu yazığın yazıyı hatırlayıp kendine güleceksin. Aman ha sakın gülünç durumda olduğunu düşünme. Corona belası bitince çık dışarı sosyalleş. Sosyal bir insan olmayabilirsin ancak bu sonsuza dek sosyalleşemeyeceğin anlamına gelmiyor. Mesela parka git birisini gözüne kestir(arkadaş olarak) yanına git tanış sohbet et. Ne olacak "Hayır" dese? Yada ne olacak bir daha görüşemesen? Mühim olan senin içinin rahat olması. Sen denedin ve elinden geleni yaptıysan bırak onlar düşünsün. Önünde kocaman bir ömür var daha nice dostluk,arkadaşlıkların olacak. Takma kafana zamana bırak elbet düzelir :)

Bu arada dc verirsen gelirim
Çok teşekkür ederim <3 dc: hadwiger #8798
Problem yok dc ver knk.
hadwiger #8798

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı