Arkham, Sistem Topluyor !!

R9 290'ın özel tasarımlı modelleri olsaydı GTX 770'den daha iyi bir seçim olurdu, fiyatına göre düşünürsek.

Acele etmek en kötü şeydir, hep pişman oluyorsun. Ben acele ettim 3570k işlemci aldım sonra yeni nesil çıktı, yine acele ettim GTX 770 aldım daha sonra GTX 780 Ti DirectCU II GTX 770 fiyatına indi.

R9 290'ın özel tasarımlarının Türkiye'ye gelmesini bekleyebilirsin, ama bekleyemezsen GTX 770 çok iyi bir seçim.

GTX 770 alırsan ne olur ? Biraz daha bekleseydim de özel tasarım 290 alsaydım kötü olmazdı dersin.
Ama bunu derken çatır çutur oyun oynuyor olursun

Beklesen de beklemesen de hiçbir sıkıntı yaşamayacaksın oyunlarda. Ancak yerinde olsam kesinlikle beklerdim. Yeni çıkan bir serinin özel tasarım kartına sahip olmak iyi bir şeydir.
Kartların Türkiye'de satışa sunulmasının ne kadar zaman alacağını bilmek gerek. Bilgili birisine sormak gerek, benim bir bilgim yok o konuda.
1 - 1,5 veya en geç 2 aya çıkıyor olsa inan ki beklerdim ben Zaman çabuk geçiyor.

Birde şu sorularıma cevap yazarsaniz ona göre konuşalım

Core 4440 ile FX 8350 arasında pek bir fark yok zaten. İleride OC merakına düşersen AMD işlemci ile rahat edersin. Core 4440 almanın mantıklı bir tarafı yok.
Zaten daha üst seviye Core seviye işlemciler bütçeni aşar ve hiç gereği yok. FX 6300 bile işini görecek diye bu yüzden diyoruz.

Soğutma konusuna gelirsek MSI'ın soğutma sistemi sandığın kadar kötü değil. Soğutma açısından bakarsak ASUS'un biraz daha önce olduğu doğru.
Ayrıca ASUS'un kalitesi ve satış sonrası servis hizmeti mutlaka hesaba katılmalı. Hizmette kusur etmiyorlar.

ASUS'un GTX 770'i OC'lu olduğu için MSI'ın düz GTX 770'inden 90 TL kadar daha pahalı. ASUS GTX 780 O.C önerseydim bütçe birazcık daha kabaracaktı.
Eğer 2400 civarına çıkılabiliyor ise ekran kartı olarak ASUS GTX 770 O.C çok iyi bir seçim olacaktır.

Yeni seriyi beklemesen bile hiç pişman olmazsın ASUS GTX 780 O.C aldığın için.
Bu arada yukarıdaki sistemden MSI GTX 700 çıakrtılıp ASUS GTX 770 O.C eklenir ise %30 indirimli fiyatı 2,460 TL'yi bulur. Doların biraz olsun düşmesini bekleyip %30 indirimlerde saldırsanız bu sistemi kaparsınız.

Sistemin son hali şu oluyor kısacası :

Anakartın stoğu tükendiği için buraya yazıyorum : VATAN COMPUTER - MSI - 990FXA-GD65 AM3+ AMD 990FX/SB950 DDR3 2133MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Anakart

2468 TL para ediyor. Doların biraz olsun düşmesi bile fiyata etki edecektir. Tahminen 2.4 bin TL ile bu işin içinden çıkabilirsin.
Bu sistemi de alırsan sırtı yere gelmez haberin olsun

Ben de şöyle bir PC topladım.

Toplam (KDV Dahil):​
3.273,44 TL
*2.291,41 TL

Hızımı alamadım herhalde. O soğutucuyu çıkarıp onu anakart'a yatırırsak tamamdır. Arkham Intel sistem istiyor. Ama söylemeye korkuyor sanırım.

Ek olarak GTX 770 Crysis 4'de tekleyebilecek iken R9 290'ın böyle bir ihtimali yok.

- - - Güncellendi - - -

Yılbaşı marketi diye bas bas bağırıyorum hocam.

Hocam işlemciyi FX-6300 alıyorsunuz ve ekran kartını da R9 290 yapıyorsunuz, GTX 770 ile 86 fps mi gördünüz incelemelerde? 116 fps alacaksınız, hadi 106 olsun.

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_290/18.html

Başka oyun denemedin mi dostum sen, hep Mafia 2 söylüyorsun? Söyle bakalım, Battlefield 4 ile Ultra-1080p kaç FPS alıyorsun?

BF4'ün dosyaları eksik açamıyorum oyunu. C'den D'ye atarken yarıda kesmişim sanırım. Birde üstüne üstlük C'dekini sildim. Şimdi grafik dosyası istiyor bulamıyor tabi haliyle Ama en yakın zamanda testleri paylaşırım Crysis 3 bitirdim AC4 Black Flag denedim. Black Flag tüm ayarlar maximum. 45-70 FPS arası değişiyor sahneye göre. Crysis 3 ağır sahnelerde 35 FPS gösterdi onun haricinde 70 civarı FPS veriyor. Yalnız benim ayarlarda HBAO+ (En yüksek kaça çıkıyorsa hep onda ) Kenar Yumuşatma ( Ne varsa alayını açıyoruz 8x 16x ) Grafik Detaylarım Ultra Full HD. Yalnız benim FPS biraz da şu yüzden düşük gibi kalıyor. HDMI ile bağlı. Display Port olsa daha fazla verir

Abi sen kasayı eline aldın mı hiç ? Kasanın kablo yönetimi var ama kısmen. Sağ kapak biraz daha geniş tutulmuş arkadan kablo geçirilebilsin diye. Güç kaynağı 550W + güç veriyor. 780Ti taksan onu bile karşılıyor. Ayrıca kasanın tasarımının övülecek yanı yok ? havalandırma olarak o boyda bir kasa için çok refah. bir tek ekran kartı boydan boya yer kaplıyor o kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…