Arkham, Sistem Topluyor !!

@arkham Hocam duyduğuma göre ps4 satmış ve bütçeyi 2400 yapmışsınız, Intel sistem çok istemiştiniz alın size Intel sistem yalnız bütçenin ibresini azıcık daha oynatmanız gerekecek.

Toplam (KDV Dahil):​
3.625,31 TL
*2.537,72 TL

I5-4670'imizi de aldık, R9 290'ımızı da.

Mert kardeşim, teşekkür ederim sistem öneri ve uyarıların için. Tamam sen beni düşünüyorsun daha iyi FPS alalım falan diye ama ben bu konuyu açtığım ilk mesajda son paragrafta bir şey yazdım;

'' Sistem beni, Watch Dogs, The Division, AC 4, GTA 5 gibi oyunlarda Ultra sorunsuz götürsün. Özellikle Nvidia destekli oyunlarda özel ayarlar olan TXAA ve Tessellation gibi ayarları dibine vurmak istiyorum :) Cevap ve öneriler için şimdiden teşekkürler. '' Yani rica ediyorum sistem önerilerinizi Nvidia kart destekli yaparsak güzel olur.

Ayrıca, sistemi büyük ihtimal bu hafta değil ama haftaya yıl başından önce ki son hafta sonu almayı düşünüyorum. Yani haftaya yine %30 indirim olursa alabilirim.

Mert kardeşim, teşekkür ederim sistem öneri ve uyarıların için. Tamam sen beni düşünüyorsun daha iyi FPS alalım falan diye ama ben bu konuyu açtığım ilk mesajda son paragrafta bir şey yazdım;

'' Sistem beni, Watch Dogs, The Division, AC 4, GTA 5 gibi oyunlarda Ultra sorunsuz götürsün. Özellikle Nvidia destekli oyunlarda özel ayarlar olan TXAA ve Tessellation gibi ayarları dibine vurmak istiyorum :) Cevap ve öneriler için şimdiden teşekkürler. '' Yani rica ediyorum sistem önerilerinizi Nvidia kart destekli yaparsak güzel olur.

Ayrıca, sistemi büyük ihtimal bu hafta değil ama haftaya yıl başından önce ki son hafta sonu almayı düşünüyorum. Yani haftaya yine %30 indirim olursa alabilirim.
İşte sıkıntı şu ki yeni çıkacak oyunlarda bu gibi ayarlar son seviyeye getirildiğinde GTX 770 zorlanacaktır diye düşünüyorum, bknz: Crysis 3.

Bence sistemi böyle alalım. Geri kalan paraya da güzel bir anakart aldın mı tamamdır. VATAN COMPUTER - MSI - Z87-G43 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Anakart Bunun gibi.

ÜrünFiyatAdetKDV Dahil Tutar*Avantajlı Tutar
CORSAIR
8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
141,00 USD349,40 TL*244,58 TL
Toplam (KDV Dahil):​
2.916,61 TL
*2.041,62 TL

Öncelikle şu işlemci meselesini dert etmeyi bırak :) İşlemci yerine ekran kartını dert dersen çok daha fazla FPS alırsın. İntel tarafına geçmek istemendeki amaç FPS ise gereksiz bir iş.
İstersen elbette İntel marka bir işlemci ve anakart ile değiştirilebilir. Ancak ben AMD'den anlarım daha çok. Hangi anakart nedir, hangi işlemci nedir daha iyi bilirim.
İntel tarafında sadece anakarta bakmış olurum :) İlla da İntel dersen arkadaşlar önersin.
FPS'yi çok önemsiyorsan R9 R290'ın özel tasarım modellerini beklersin.

Yok beklemezsen GTX 770 O.C modeli gayet iyi bir kart.

Mesele şurada bitiyor : 16X Anti, 16X Anistopik, MSAA, gölgelendirmeler. 16X yerine 8X yapsan her oyunda akar gidersin.
Ancak Crysis 3'de falan 8X MSAA, 16X Anti falan zorlayacaktır kartı.

Yani MSAA ve Anti'de bitiyor olay. En azından o oyunda birisini biraz daha alçak tutma ihtiyacı duyacaksın.
Diğer oyunlarda at atabildiğin kadar, oynarsın istediğince.
Crysis 3 grafikleri bakımından çok ileri düzey bir oyun. Ceremesi oalcak elbette.

Ben bu yüzden İntel tarafında bütçe harcamaktansa, AMD tarafına M5A97 üzerine. 8320 veya 8350 koy ve GTX 770 O.C al. Bütçeni de fazla aşmadan al sistemi diyorum.
2550 liralık sistem toplayan olmuş. Bu kadar aşılmaz bir bütçe.

Öncelikle şu işlemci meselesini dert etmeyi bırak :) İşlemci yerine ekran kartını dert dersen çok daha fazla FPS alırsın. İntel tarafına geçmek istemendeki amaç FPS ise gereksiz bir iş.
İstersen elbette İntel marka bir işlemci ve anakart ile değiştirilebilir. Ancak ben AMD'den anlarım daha çok. Hangi anakart nedir, hangi işlemci nedir daha iyi bilirim.
İntel tarafında sadece anakarta bakmış olurum :) İlla da İntel dersen arkadaşlar önersin.
FPS'yi çok önemsiyorsan R9 R290'ın özel tasarım modellerini beklersin.

Yok beklemezsen GTX 770 O.C modeli gayet iyi bir kart.

Mesele şurada bitiyor : 16X Anti, 16X Anistopik, MSAA, gölgelendirmeler. 16X yerine 8X yapsan her oyunda akar gidersin.
Ancak Crysis 3'de falan 8X MSAA, 16X Anti falan zorlayacaktır kartı.

Yani MSAA ve Anti'de bitiyor olay. En azından o oyunda birisini biraz daha alçak tutma ihtiyacı duyacaksın.
Diğer oyunlarda at atabildiğin kadar, oynarsın istediğince.
Crysis 3 grafikleri bakımından çok ileri düzey bir oyun. Ceremesi oalcak elbette.

Ben bu yüzden İntel tarafında bütçe harcamaktansa, AMD tarafına M5A97 üzerine. 8320 veya 8350 koy ve GTX 770 O.C al. Bütçeni de fazla aşmadan al sistemi diyorum.
2550 liralık sistem toplayan olmuş. Bu kadar aşılmaz bir bütçe.

Haklısın bütçeyi çok aşmanın anlamı yok gibi. O zaman şöyle yapalım, şuan zaten R9 290; 1.100 TL falan. Yani bunun özel soğutmalısı gelse bile en az 1.300 TL den başlayacak ki bu fiyata zaten GTX780 falan alınır. Beklemenin anlamı olmayacağı için %30 indirim 900 TL ile GTX770 DCU 2 O.C almak en mantıklısı gibi. Ekran kartını böylelikle şuan çözmüş olduk. Zaten şuan beyler Vatan %30 indirimi kaldırmış, %25 yapmışlar yani artık haftaya falan olursa %30 öyle alırım.

Gelelim işlemci konusuna. Ben şuana kadar hep Intel kullandığım için yine biraz Intel almak ister gibiydim yani AMD biraz şüphem vardı hiç kullanmadığım için oyunlarda sorun yaşatır mı, ısınma olur mu falan diye. Eğer bu FX 8320 performansına denk aynı fiyatlarda Intel varsa işlemci Intel olsun yoksa FX 8320 olsun?

https://www.technopat.net/forum/mas...9013-arkham-sistem-topluyor-3.html#post220437

Anakart için ise, siz 2 tane farklı şey yazınca kararsız kaldım. Önce MSI 990FXA önerdiniz sonra ise ASUS M5A97 söylediniz :) Yani arada ki fiyat farkına değer mi, hangisi daha ileriye dönük olur? Yeni AMD işlemci serisi çıkınca takılabilir mi? ASUS M5A97, Windows 8 ile uyumlu diye biliyorum yani daha hızlı ve stabil. Bu Windows 8 özelliği MSI 990FXA içinde geçerli mi?

Öncelikle AMD FX 6300 bile oyunlarda sıkıntı yaşatmaz sana. Isınma sorunu kesinlikle yok. İntel işlemcilerden daha serin çalıştığı ortada zaten. Daha rahat OC edersin.
İntel tarafında seçtiğin işlemcilere baktığımda çarpan kilidi hep kapalı işlemciler. İleride seni OC merakı sarar ise giderebilmek için çarpan kildi açık işlecilere yönel şimdiden.
AMD FX tarafı zaten OC için çok elverişli.

İntel tarafına geçmende sakınca var mı ? Hayır yok, elbette geçebilirsin ancak yukarıda yazdıklarımı dikkate alarak.

MSI'ın anakrtının stoğunu sömürdüler zaten. ASUS'a göre bir üst seviye yonga seti kullanıyordu o anakart.
Ancak ASUS'un da anakartı hem yazılımsal hemde özellikleri bakımından gayet iyi.
Benim vurguladığım şey 970 yonga setli bir anakart yerine 990 yonga setli bir anakart alınması gerektiği.
Şuan AMD tarafında alacağın anakart ve işlemci AM3+ soket tipine sahip olacak. Zaten oldukça uzun bir süre götürecektir bu sistem seni.

2 anakart arasındaki fiyat farkına değer mi dersen oyun açısından çok da fark yaratmaz ancak ileriye dönük bir siseim istiyorsan gerekli.
İmkanın var ise ASUS'un 990 yonga setli anakartlarını tercih et.
Anakart önemli bir organel, ileriye dönük bir sistem toplamak lazım.

Ben uzun süredir M5A97 kullandığım için önerebilirim ancak senin sisteme 99 yani 990 yonga setli bir anakart gerekli.
Kararı kendin ver. Oyun bakımından pek fark olmayacaktır. AMD dersen ben yardımcı olacağım. İntel dersen, her anakrtının işlemcisinin ne olduğunu benden daha iyi bileler yardımcı olacaktır.

Her şeyden önce bu kadar dert etmenin bir manası yok. Bu kadar yazının bir manası yok :) AMD dersen 990 yonga setli bir anakart üzerine 8350 öneririm.
İntel dersen başkaları yardımcı olacaktır. Bu biraz da kişisel tercih. GT 630 ile GTX 680'i karşılaştırmıyoruz sonuç olarak. Pek fark olmayacaktır yani.

Haklısın bütçeyi çok aşmanın anlamı yok gibi. O zaman şöyle yapalım, şuan zaten R9 290; 1.100 TL falan. Yani bunun özel soğutmalısı gelse bile en az 1.300 TL den başlayacak ki bu fiyata zaten GTX780 falan alınır. Beklemenin anlamı olmayacağı için %30 indirim 900 TL ile GTX770 DCU 2 O.C almak en mantıklısı gibi. Ekran kartını böylelikle şuan çözmüş olduk. Zaten şuan beyler Vatan %30 indirimi kaldırmış, %25 yapmışlar yani artık haftaya falan olursa %30 öyle alırım.

Gelelim işlemci konusuna. Ben şuana kadar hep Intel kullandığım için yine biraz Intel almak ister gibiydim yani AMD biraz şüphem vardı hiç kullanmadığım için oyunlarda sorun yaşatır mı, ısınma olur mu falan diye. Eğer bu FX 8320 performansına denk aynı fiyatlarda Intel varsa işlemci Intel olsun yoksa FX 8320 olsun?

https://www.technopat.net/forum/mas...9013-arkham-sistem-topluyor-3.html#post220437

Anakart için ise, siz 2 tane farklı şey yazınca kararsız kaldım. Önce MSI 990FXA önerdiniz sonra ise ASUS M5A97 söylediniz :) Yani arada ki fiyat farkına değer mi, hangisi daha ileriye dönük olur? Yeni AMD işlemci serisi çıkınca takılabilir mi? ASUS M5A97, Windows 8 ile uyumlu diye biliyorum yani daha hızlı ve stabil. Bu Windows 8 özelliği MSI 990FXA içinde geçerli mi?
Hocam 100 lira daha ucuza MSI Gaming modeli varken DCU almak nedir? :)

Şunu da belirteyim, MSI 990FXA-GD65 anakartta ön USB 3.0 bağlantı noktaları için bir port bulunmuyor. Çevirici ile USB 2.0 noktasına bağlamanız gerekecek. Aklınızda bulunsun.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı