Çözüldü Armoury Crate manuel mod overclock ayarlaması nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
rtx 4050
intel i7 13650 hx 13. nesil
NVMe M.2 512 gb ssd
16 gb ram 4800MHz
dizüstü
windows 11 home

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_asus-rog-strix-g16-g614ju-n3194wcore-i7-13650hx-islemci16gb-ram512gb-ssdrtx-4050-ekran-karti16w11-gaming-laptop-1228095.html
Başlıktada yazdığım gibi Armoury Crate manuel mod overclock ayarlaması nasıl yapılır? Ayarlamaları yapmak istiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-03 151211.png
    129,4 KB · Görüntüleme: 53
  • Ekran görüntüsü 2025-03-03 151153.png
    80,8 KB · Görüntüleme: 52
  • Ekran görüntüsü 2025-03-03 151203.png
    92,4 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Armoury Crate nispeten güvenli OC için iyidir. HX işlemciler için Intel XTU var. O daha cok detay sunuyor fakat ilk defa yaptığınız için Armoury Crate iyidir. Deneyerek en uygun ayarı bulabilirsiniz. Mavi ekran alabilirsiniz deneme sırasında, normaldir. Mavi ekran hatası alırsanız değiştirdiğiniz değeri düşürün. Net bir değer vermek zor çünkü her laptop için farklı oluyor. Olay deneme yanılma tamamen. Aynı model için internette kim nasıl bir OC yapmış onu da araştırabilirsin.
RTX 4050 i7 13650 HX 13. nesil ilk defa bu overclock işlerine girişiyorum hocam ondan.

Armoury Crate nispeten güvenli OC için iyidir. HX işlemciler için Intel XTU var. O daha cok detay sunuyor fakat ilk defa yaptığınız için Armoury Crate iyidir. Deneyerek en uygun ayarı bulabilirsiniz. Mavi ekran alabilirsiniz deneme sırasında, normaldir. Mavi ekran hatası alırsanız değiştirdiğiniz değeri düşürün. Net bir değer vermek zor çünkü her laptop için farklı oluyor. Olay deneme yanılma tamamen. Aynı model için internette kim nasıl bir OC yapmış onu da araştırabilirsin.

Çözüm
Çok teşekkürler hocam daha fazla araştıracağım ve deneme yanılma yöntemini güzel bir sonuca ulaşana kadar uygulayacağım.

Denedim, overclock iyi gitti cidden. Hem bilgisayar sıcaklıkları kayda değer derecede düştü hem de +20 FPS almaya başladım. Denediklerim BF 1 AC Mirage Hitman dubai benchmark.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar arttırdınız acaba?

Armoury Crate'e güvendiğim için önce tüm ayarları maksimuma çıkardım, sorun çıkmadığını görünce kullanmaya başladım. Şu an ise ASUS GPU Tweak 3 ve Intel XTU uygulamalarını inceleyip nasıl kullanıldığını anlamaya çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…