Çözüldü ARRIS SBG6900-AC Uydunet IP Alma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
287
Yer
İstanbul
Merhaba,

Netmaster'ın IP vermeme sorunlarından gına geldiğinden ve kendilerinin piyasada düzgün çalışan bir modemleri olmamasından dolayı ABD'den ARRIS (Motorola) SURFboard SBG6900-AC modem aldık.

Uydunet'e MAC adresimizi belirtmemize rağmen modem IP alamıyor. Şimdi konuyu ARRIS ile görüşeceğim ama fikirlerinize açığım.

Firmware:

Kod:
D30GW-OSPREY-1.5.0.0-GA-08-NOSH

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba,

yeni ofise bağladığımız Uydunet için bu modemi nihayet kutusundan çıkartıp kullanmaya başladık. Turksat yaklaşık 3 saat sonunda modemi çalıştırmayı başardı. Modem IP alıp sorunsuz bir biçimde internete bağlanıyor.

Henüz hız testi yapmadık, yeni ofise taşınınca onu da yapıp paylaşacağız.

İyi çalışmalar.

Güncelleme: Hız testi:

Hız testi.png
Kesinlikle güvenmeyin. NetMaster ile bir işbirlikleri olduğuna inanıyorum. NetMaster dışındaki modemlere bilerek IP vermediklerini düşünüyorum. Netmaster da 802.11ac modemi olmayan, modemlerinin arabirimi 1990'dan kalma bir firma. Bakalım IP verecekler mi size.

Biz yakın zamanda tekrar deneyeceğiz modemi.

Modemi deneyebildiniz mi? ARRIS SBG7580-AC aldım ben de. Modem tek kanal görüyor normalde 32 kanal olmasına rağmen ve o kanala da bağlanmıyor. WAN kısmında ise ip almamış gözüküyor. İletişime geçebileceğim yetkili kişiler var mı? Modem bozuk diyip işin içinden çıktılar; fakat ARRIS ile konuştum modem bozuk değil servis sağlayıcının firmware falan sağlaması gerekli dediler. Kendilerinin yaptığı bir şey değilmiş.

İşbirliği de olabilir ama bence asıl sorun bu kurumlarda üçkağıtçı çok. Kimse doğru düzgün yaptığı işi bildiğini sanmıyorum. Adam kayırmaca Teknoloji hizmeti veren firmalarda çok rezil sonuçlara yol açıyor.

İşbirliği de olabilir ama bence asıl sorun bu kurumlarda üçkağıtçı çok. Kimse doğru düzgün yaptığı işi bildiğini sanmıyorum. Adam kayırmaca Teknoloji hizmeti veren firmalarda çok rezil sonuçlara yol açıyor.
"Kimsenin doğru düzgün yaptığı işi bildiğini sanmıyorum o kurumda" Düzeltme olmayınca böyle birşey yaptım.
Hazır değinmişken biraz açalım konuyu. Şimdi işin başındaki işten anlamayınca orta seviyede bir sürü dümen çevirebilirler. Çok değişik kombinasyonları olabilir bu rezaletin.

Modemi deneyin. Ben de Uydunet kullanırken şu an model numarası aklımda değil, Netmaster bozulduğunda arkadaşın eski Motorola modemini takmıştım.

Herifler bin takla attırdı. Çağrı merkezini arıyorum evinize gelip bakalım diyorlar. Burada bir sıkıntı yok, hızlı da geliyorlar ama eleman öyle bakıp gidiyor, modem arızalı diyor. Güç bela mail ata ata tam 1.5 haftada online olabildim.

Tamamen Netmaster'ı tekel yapmak için uğraşıyorlar. Başka hiçbir sebebi yok. Telefonla muhattap bulamıyorsunuz. İlla mail atacaksanız, maillere de kim bakıyor ise artık bütün lafları kendine göre çekiyor, saçma sapan anlamlar kazandırıyor. Kablonet çok gereksiz bir kurum, kapattırıp Superonline'a geçtim. Biraz daha fazla para ödüyorum ama muhattap bulabiliyorum en azından. Kötünün iyisi.

Modemi deneyebildiniz mi? ARRIS SBG7580-AC aldım ben de. Modem tek kanal görüyor normalde 32 kanal olmasına rağmen ve o kanala da bağlanmıyor. WAN kısmında ise ip almamış gözüküyor. İletişime geçebileceğim yetkili kişiler var mı? Modem bozuk diyip işin içinden çıktılar; fakat ARRIS ile konuştum modem bozuk değil servis sağlayıcının firmware falan sağlaması gerekli dediler. Kendilerinin yaptığı bir şey değilmiş.

Aynı sorun SB6190'da bende de mevcut.
Müşteri Hizmetleri'ni aradığınızda direk supervisor ile görüşmek istediğinizi söyleyin, MH bunu kabul etmeyecektir ama sizin söylediklerinizi ona aktaracaktır, supervisor da teknik servis müdüryle görüşüp, modeminiz için config dosyası veya firmware güncellemesi yaptırtması gerekiyor (diye tahmin ediyorum).

Aynı şeyleri günde en az 3 kez arayıp söyleyin, şanslıysak 2 hafta içinde online oluruz kısmetse.
Güler misin ağlarmısın bu ülkede?

Umarım halledebiliriz. Netmaster için arayıp mac değiştiriyorum gerektiğinde. Sonra oldu mu diye bakmak için tekrar arris mac adresini tanımlatıyorum.

Umarım halledebiliriz. Netmaster için arayıp mac değiştiriyorum gerektiğinde. Sonra oldu mu diye bakmak için tekrar arris mac adresini tanımlatıyorum.

Bunu yapmanıza hiç gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü mac doğrulama ve nete çıkma en son iş bu modemlerde.

İlk önce downstream 8-16-24-32 sistem ve modem ne destekliyorsa okadar frekansa bağlanması lazım, sonra aynısını upstream 1-2-4-8 için yapacak, herşey yolunda giderse MAC'e bakıyor ve nete çıkmaya izin veriyor.

Biz daha yolun başındayız modem çalışıyor mu, sistemle uyumlu hale geldi mi diye herseferinde mac değiştirmenize gerek yok diye düşünüyorum. Modemi takıp kaç frekansa bağlanıyor o önemli.

Eğer firmware update gerekiyorsa ve bunun içinde mac adresi gerekiyorsa, o zaman bu yazdıklarım geçersiz olur. Sistemi tam bilmediğim için tahminlerle konuşuyorum.

Az önce SB6190 ile bağlandım.

24 down / 2 up stream channels ile.
Konunun bilgisi ve takibi kablotvbilgi@turksat.com.tr Metin Bey'dir.
Kendisine modeminizi belirten bir mail atın. Sizinle iletişime geçip modemi online hale getirecektir.

Tahmin ettiğimden daha kısa sürdü ben en az 2 hafta diyordum, buradan Metin Bey'e teşekkürlerimi iletiyorum.

Merhaba,

yeni ofise bağladığımız Uydunet için bu modemi nihayet kutusundan çıkartıp kullanmaya başladık. Turksat yaklaşık 3 saat sonunda modemi çalıştırmayı başardı. Modem IP alıp sorunsuz bir biçimde internete bağlanıyor.

Henüz hız testi yapmadık, yeni ofise taşınınca onu da yapıp paylaşacağız.

İyi çalışmalar.

Güncelleme: Hız testi:

Hız testi.png

Çözüm
Bunu yapmanıza hiç gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü mac doğrulama ve nete çıkma en son iş bu modemlerde.

İlk önce downstream 8-16-24-32 sistem ve modem ne destekliyorsa okadar frekansa bağlanması lazım, sonra aynısını upstream 1-2-4-8 için yapacak, herşey yolunda giderse MAC'e bakıyor ve nete çıkmaya izin veriyor.

Biz daha yolun başındayız modem çalışıyor mu, sistemle uyumlu hale geldi mi diye herseferinde mac değiştirmenize gerek yok diye düşünüyorum. Modemi takıp kaç frekansa bağlanıyor o önemli.

Eğer firmware update gerekiyorsa ve bunun içinde mac adresi gerekiyorsa, o zaman bu yazdıklarım geçersiz olur. Sistemi tam bilmediğim için tahminlerle konuşuyorum.

Az önce SB6190 ile bağlandım.

24 down / 2 up stream channels ile.
Konunun bilgisi ve takibi kablotvbilgi@turksat.com.tr Metin Bey'dir.
Kendisine modeminizi belirten bir mail atın. Sizinle iletişime geçip modemi online hale getirecektir.

Tahmin ettiğimden daha kısa sürdü ben en az 2 hafta diyordum, buradan Metin Bey'e teşekkürlerimi iletiyorum.

İyi günler ben de Arris SBG7580-AC aldım ve IP alamıyorum. Size ulaşabilme şansım var mı sormak istediğim bazı sorular için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı