Artık HDD şart mı?

Arkadaşlar ucuz fiyatı nedeniyle James Donkey SSD'lerden 3 tane alıp bilgisayarımda bulunan 4 adet SATA 2.0 soketlerine takmayı düşünüyorum (Buraya dikkat çünkü SSD'ler tam randımanlarıyla çalışmayacaklar.) Geri kalan sokete ise 1 TB bir HDD takmayı düşünüyordum (Kingston ya da Samsung.) Ancak aklıma iki soru takıldı. Sorular şunlar:
*Biliyorum alan meselesi daha çok kişisel bir mesele. Ancak fazladan 1 TB depolama alanı bana bir artı sağlar mı? 3 yerine 4 SSD taksam olur mu? (Normal bir ev kullanıcısı-azılı bir Gamer'ım 😁.)
*SATA 2.0'ın SSD'leri çok da verimli çalıştırmadığını ben zaten duymuştum. Bu verim kaybı çok büyük mü?
Teşekkürler.

Sakın JD SSD alma ve 1 tane 240 GB alman daha mantıklı ve HDD alsan daha iyi sakın JD alma.

Arkadaşlar ucuz fiyatı nedeniyle James Donkey SSD'lerden 3 tane alıp bilgisayarımda bulunan 4 adet SATA 2.0 soketlerine takmayı düşünüyorum (buraya dikkat çünkü SSD'ler tam randımanlarıyla çalışmayacaklar.) geri kalan sokete ise 1 TB bir HDD takmayı düşünüyordum (Kingston ya da Samsung.) ancak aklıma iki soru takıldı. Sorular şunlar:
*Biliyorum alan meselesi daha çok kişisel bir mesele. Ancak fazladan 1 TB depolama alanı bana bir artı sağlar mı? 3 yerine 4 SSD taksam olur mu? (Normal bir ev kullanıcısı-azılı bir Gamer'ım 😁.)
*SATA 2.0'ın SSD'leri çok da verimli çalıştırmadığını ben zaten duymuştum. Bu verim kaybı çok büyük mü?
Teşekkürler.

Hem neden bu kadar fazla SSD almak istiyorsun ki? Şimdi James Donkey SSD'ye gelince birçok kişi SSD'yi kötülemiş ben şu an James Donkey 240 GB'le kullanıyorum. Bir aralar bende de yavaştı ama sorun benden kaynaklıymış. BIOS'dan SATA modu IDE imiş onu gidip AHCI yaptım normalde SSD 510 MB okuma 500 MB yazma sağlarken bende 530 MB okuma 480 MB'da yazma alabilmişimdir. Ama bu SSD bazı bilgisayarlarda uyumsuzluk yapabiliyor. Fiyatına göre iyi F/P bir SSD.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı