Artık İstanbul'a göçü kesin!

189913

Kilopat
Makaleler
1
Gerçekten artık içim daraldı bu şehirde. Aman boş arazi bir yer görmesinler hemen ev yapıyorlar. Ya kardeşim artık kesin şu göçü, sokmayın daha fazla insanları bu şehre. Çok iyi hatırlıyorum çoğu akrabalarımın yaşadığı bir İstanbul'da bölge aynı köy gibi bir yerdi. Birkaç evden başka bir şey yoktu, hep arsalar çayırlar, çimenler vardı. Şimdi orayı tanıyamıyorum. Her yer Ev! Tamam hadi onu geçtim diyelim büyük İstanbul depremi oldu, ben de dahil milyonlarca insanın hayatı tehlikeye girecek. Gerçekten kendi evimde ölümümden kuşkuluyum. En çok ailemden!
https://www.proz.com/kudoz/english_to_turkish/computers_general/3739174-hash_key.html
İstanbul'a göçü kesin!

Son düzenleyen: Moderatör:
New York, Berlin, Paris gibi önemli illerde bu dediklerin nasıl yoksa İstanbul'da da yok. İstanbul, Türkiye'nin en önemli şehri. Konumu, iş imkanları, eğitim imkanları, iklim şartları gibi yönünden önemli bir il. Gelen kişilerinde keyfinden gelmiyor herhalde. Ya okumaya, ya çalışmaya geliyorlar. Çarpık kentleşme ve doğanın yok edilmesi konusunda katılıyorum ama.

Gerçekten artık içim daraldı bu şehirde. Aman boş arazi bir yer görmesinler hemen ev yapıyorlar. Ya kardeşim artık kesin şu göçü, sokmayın daha fazla insanları bu şehre. Çok iyi hatırlıyorum çoğu akrabalarımın yaşadığı bir İstanbul'da bölge aynı köy gibi bir yerdi. Birkaç evden başka bir şey yoktu, hep arsalar çayırlar, çimenler vardı. Şimdi orayı tanıyamıyorum. Her yer Ev! Tamam hadi onu geçtim diyelim büyük İstanbul depremi oldu, ben de dahil milyonlarca insanın hayatı tehlikeye girecek. Gerçekten kendi evimde ölümümden kuşkuluyum. En çok ailemden!
İstanbul'a göçü kesin!

Ya da Istanbulu terkedin :)

Çocukluğumda mahallede top oynarken korkusuzca dikerdik topu havaya. Hiç araba yoktu sokakta, 1 tane Broadway vardı, zaten ona gelmesin diye öte tarafa atardık.
Şuan insanlar arabasını park edecek yer bulamıyor sokaklarda. Park mevzusu yüzünden komşularla aramız bozuluyordu az kalsın :)

Gerçekten eski tadı tuzu yok hayatın. Benim büyümemle alakalı olmadığına eminim, İstanbul cidden çekilir dert değil. Trafik ve park sıkıntısı çok ama çok büyük bir problem. Elektrikli bisiklete geçeceğim sırf bu yüzden.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı