Artık Windows 11'e gecilir mi?

DDR5 kullanmıyorsanız geçilmemeli. Hâlâ bir sürü sorun çıkıyor.
DDR5 kullanmadığınız zaman hangi sorunlar çıkıyor, DDR5 kullandığınızda hangi sorunlar çıkmıyor söyler misiniz? Yada DDR5 bilgisini nereden uydurdunuz?

Kız kardeşinizin bilgisayar bilgisi az gibi duruyor ve bilgisayardan çokta bir beklentisi yoktur diye düşünüyorum, iki sistemde işini iyi yapacaktır. Windows 11'in kozmetik tarafı iyi, sorun çıkartması konusundaysa Windows 11 bir tek benim gibilere melek gibi davranıyor sanırım, eksiklikleri oluyor ama hiçbir zaman sistemi açtığımda veya olduğu yerde dururken hataya sebep olduğu olmadı, bu iki sistem içinde geçerli.

AMD'de 5. Nesil veya üstü, Intel'de de 12. Nesil veya üstü 16 GB+ Dual Channel 3200 MHz veya üstü RAM'e sahip sistemlerde Windows 11'e geçilebilir, herhangi bir performans/optimizasyon sorunu olacağını zannetmiyorum, zaten bir problem kalmadı yeni sürümde, DDR ile filan alakası yok bu işin.

Win 11'e 2022 başında çoktan geçilebilirdiniz eğer(!) Intel tarafında 12. nesil bir işlemci kullanıyor olsaydınız. AMD tarafında da DDR5 ile birlikte artık geçilebilir.

Sistemi yetersiz olan ya da ucu ucuna yeten kullanıcılardan gelen ezber bilgiler ile Win 7 savunur gibi Win 10'u da bir 5 yıl daha savunmaya devam ederler artık.

DDR5 kullanmadığınız zaman hangi sorunlar çıkıyor, DDR5 kullandığınızda hangi sorunlar çıkmıyor söyler misiniz? Yada DDR5 bilgisini nereden uydurdunuz?
DDR5'te zorunlu gibi bir şey. Bu arada Windows 11 hâlâ optimize değil ve sorunlu. Her ay Technopat'a bir sorun düşüyor neredeyse. SSD hızı, işlemci sorunları cart curt çıkıyor sürekli bir şey. Tabii ki düzeltiliyor bir süre sonra ama neden uğraşasınız ki? Ben şahsen hiç Windows 11 kurmadım bile. Kendi kişisel deneyimimi falan aktardığım yok. Kişisel deneyimle öneri yapacak da değilim. Asıl "ben çıktığından beri kullanıyorum, çok iyi" diyenlerin mesajıyla iş yapmamalısınız. Windows 10'un desteği kesilmediği sürece Windows 11'e geçmek sadece fantezi.

Geçenlerde kız kardeşimin laptopuna format atmam gerekti. Bana arkadaşımınki gibi olsun dedi. Arkadaşının bilgisayarını tarif etmesinden Windows 11'i kastettiğini anladım ve Windows 11'i kurdum. Formatta sonra biraz kullandım ve fena değil gibi geldi. İlk çıktığında çok ağır olumsuz incelemelerden dolayı denememiştim bile. Ne dersiniz? Windows 11'e geçmenin zamanı geldi mi?

12. nesil intel işlemciye sahip olmama rağmen 7 ay boyunca Windows 11 kullanıp geçen hafta o hantallıktan bezip Windows 10'a geçtim. Windows 11 klasik bir Vista vakası değil belki ama 2024'te Windows 12'nin geleceğini düşünecek olursak, daha şunun şurasında 2 sene önce çıkışını yapmış Windows 11'den umudunu kesmiş gibi Microsoft.

Bence temiz temiz Windows 10 kullanın. 14 Ekim 2025'e kadar desteği sürecek. Dolu dolu 2 yıl var daha ve bu süreçte Windows 11 daha çok revizyon görür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı