Aryond A24 v1.1 monitörde 1 ms nasıl açılır?

Alperen Rehab1t

Hectopat
Daha fazla  
Monitör
Monster Aryond A24 V1.1
Yeni Monster Aryond A24 v1.1 monitör aldım ve GtG 1 ms değerine sahip olarak yazıyor. Fakat bu özelliğik nasıl açılıyor veya açılıyor mu bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Bir de OverDrive seçeneği var monitörde kapalı / düşük / orta / yüksek seçeneklerinin hepsini denedim fakat hepsi aynı gibi geldi bana.

Zaten açık geliyor olması lazım geldiğinde, overdrive ayarı aşırı fark yaratmıyor keyfinize bağlı kullanabilirsiniz.

Hayırlı olsun öncelikle. Bu öyle açıp kapatabileceğiniz bir değer değil panelin özelliği olarak geçiyor. OverDrive ayarı için ise UFO ghosting test kısmına gelin. Ardından orada hareket eden UFO'ları gözünüzle takip edin. OverDrive ayarını fazla arttırırsanız inverse ghosting denilen cisimlerin arkasındaki beyaz gölgelenmeyi görüceksiniz. O yüzden yüksek ayarı yerine orta veya düşükte deneyip gözünüze hangisi daha iyi gelirse ona göre karar verin derim.

Zaten açık geliyor olması lazım geldiğinde, OverDrive ayarı aşırı fark yaratmıyor keyfinize bağlı kullanabilirsiniz.

Bana hiç GtG 1 ms gibi gelmedi çünkü 2. monitör olarak ASUS VG24VQE MPRT 1 ms kullanıyorum GtG değerini bilmiyorum ama 1 değil ve Geometry Dash oynuyorum canlı canlı test yapıyorum ama aynı gibiler

Hayırlı olsun öncelikle. Bu öyle açıp kapatabileceğiniz bir değer değil panelin özelliği olarak geçiyor. OverDrive ayarı için ise UFO ghosting test kısmına gelin. Ardından orada hareket eden UFO'ları gözünüzle takip edin. OverDrive ayarını fazla arttırırsanız inverse ghosting denilen cisimlerin arkasındaki beyaz gölgelenmeyi görüceksiniz. O yüzden yüksek ayarı yerine orta veya düşükte deneyip gözünüze hangisi daha iyi gelirse ona göre karar verin derim.

Teşekkür ederim. Evet şimdi fark ettim ve yüksekten ortaya getirdim şu an görüntüde ghosting neredeyse 0'a indi hatta yok ghosting fakat zamanında internet kafeye gidip TN panel BenQ 1 ms monitörde oyun oynuyordum ve hız olarak mouse a bastığım gibi tepkiler veriyordu ama bu monitörde BenQ'ya göre yavaşlık var ve ikisi de GtG 1 ms olarak gözüküyor sebebi nedir sizce

Bana hiç GtG 1 ms gibi gelmedi çünkü 2. monitör olarak ASUS VG24VQE MPRT 1 ms kullanıyorum GtG değerini bilmiyorum ama 1 değil ve Geometry Dash oynuyorum canlı canlı test yapıyorum ama aynı gibiler
GtG değeri farklı MPRT değeri farklı hocam siz çok yanlış anlamışsınız, GtG değeri gray to gray yani griden griye geçişte bir fark vardır diğer monitörlerde, zaten monitörlerde aşırı bir ms farkı beklemeniz hata.

GtG değeri farklı MPRT değeri farklı hocam siz çok yanlış anlamışsınız, GtG değeri gray to gray yani griden griye geçişte bir fark vardır diğer monitörlerde, zaten monitörlerde aşırı bir ms farkı beklemeniz hata.

Hocam araştırıp ettiğimde GtG dediğiniz değerin daha önemli yani asıl gecikme farkının GtG'nin sebep olduğunu öğrendiydim şimdi GtG 1 ms aldım hatta MPRT değeride 1 ms monitörün fakat BenQ monitör TN panel olduğundan dolayımı yoksa HDMI yerine farklı bir kabloyla bağlandığından dolayı mıdır bilmiyorum ama kesinlikle daha hızlıydı sırf bunun için para döktüm bu kadar 2 monitör aldım 2 side BenQ monitörünün hızına ulaşamadı :D ne yapacağım bilmiyorum. Son olarak sizce HDMI yerine DP ile bağlasam hız değişirmi acaba

Teşekkür ederim. Evet şimdi fark ettim ve yüksekten ortaya getirdim şu an görüntüde ghosting neredeyse 0'a indi hatta yok ghosting fakat zamanında internet kafeye gidip TN panel BenQ 1 ms monitörde oyun oynuyordum ve hız olarak mouse a bastığım gibi tepkiler veriyordu ama bu monitörde BenQ'ya göre yavaşlık var ve ikisi de GtG 1 ms olarak gözüküyor sebebi nedir sizce

Fareye bastığınızdaki tepkinin daha hızlı olmasının sebebi internet kafedeki BenQ monitörün 240Hz olmasından kaynaklı muhtemelen. Bunu da şöyle açıklayayım; 144 Hz bir monitörünüz olduğunda 1000/144 = 6,94 ms bir gecikme ekleniyor ekranınızla fare arasına. Fakat 240 Hz olduğunda 1000/240 = 4,16 ms neredeyse yarı yarıya bir fark oluşuyor. O yüzden zaten 240'dan 360 ya veya daha yüksek değerlere geçen insanların ilk fark ettikleri şey fareyi oynattıklarında çok daha tepkisel olması. Ayrıca monitörde yazan GtG veya MPRT değerleri, panelin görüntü ile alakalı olan gecikme değeri ,fare veya klavyeye bir etkisi yok(veya fark edemeyeceğiniz kadar az)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı