Asansör çakıldı!

Kızım asansördeyim diyorum, anlasana!

Ben hayatımda asansörcülüğe bu kadar kalpten bağlanan bir eleman görmedim. Son asansör bükücü ilan ediyorum seni.
Teşekkürler :D
KYK yurdundayım. Başlarda gidiyordu sorunsuz. Ne oldu anlamadım. Kayıt almamaya başladı. Gelip düzeltmiyorlar. Biz de el mecbur 1. kata inip oradan iniyoruz. Ama hiç değilse aşağıdan çağırıp çıkabiliyoruz. Bu da bir şeydir herhalde. Bir ara aynı asansör sürekli 2. ve 3. kattan kayıt alıp duruyordu. Asansör 7/24 2. ve 3. kata iç çık yapıp duruyordu. Onu düzelttiler sonradan ne olduysa.
Eğer yurtta olmasaydınız yöneticiniz ile görüşüp bakımı alabiliriz diyecektim de yurtlara girmiyoruz sanırım biz :D
Dediğim gibi 6 ay boyunca forumda aktif olamamıştım maalesef o sıralarda olan gelişmelerden bir haber durumdaydım hazır aklıma gelmişken sorayım dedim.

Eğer proje devam ederse oynamak isterim zamanında bayağı oynayasım gelmişti. (OnTheRoonKilled isimli şahısım eski adım ile, belki hatırlarsınız.)
Evet, hatırladım şimdi. Oyunun basit bir demosunu bir ara çıkartıp kendim oynamayı denemiştim. Kendi oyunum olunca güzeldi, ancak çok fazla eksiği vardı. Tasarım ve modellemeleri falan güzelce yapmıştım ancak basit kalmıştı. Daha detaylı yapmak isteyince de sistemim puff.
Tam düşerken zıplarsak ne olur???
Hasar payı düşer diye biliyorum.
Bu işine hile karıştıran ustalara çok ağır cezalar verilecek, verilmeliki bir daha ayağı kalkıp o hileyi yapmaya değil cesaret etmeyi etse bile yapamayacak durumda olması lazım.
Katılıyorum. Çünkü aynı naneyi eskiden de yapmışlar sanırım.

Teşekkürler :D

Eğer yurtta olmasaydınız yöneticiniz ile görüşüp bakımı alabiliriz diyecektim de yurtlara girmiyoruz sanırım biz :D

Evet, hatırladım şimdi. Oyunun basit bir demosunu bir ara çıkartıp kendim oynamayı denemiştim. Kendi oyunum olunca güzeldi, ancak çok fazla eksiği vardı. Tasarım ve modellemeleri falan güzelce yapmıştım ancak basit kalmıştı. Daha detaylı yapmak isteyince de sistemim puff.

Hasar payı düşer diye biliyorum.

Katılıyorum. Çünkü aynı naneyi eskiden de yapmışlar sanırım.

Bak Kemal Sunal filmi izliyordum televizyonda, bir anda önüme reklam çıkıverdi bir tane krem reklamı 10 kutusu 99 lira falan neyse, adam Allah'ın üzerine yemin ediyor, peygamber efendimizi şahit tutuyor, kabe'nin resmi var arkada ne alaka krem ile bilmiyorum, kur'an okuyor falan yahu sinir oluyorum hem dolandırıcı hem de din ile prim yaparak yaşlı dede veya ananeleri kandırıyor. Bunların yerlerini tespit edip gerekeni yapacaksın.

Discord'unuz varsa bana ulaşır mısınız, belki bir ihtimal tekrar görüşebilirim ustalarım ile.
Yok hocam. Zaten Kars'da okuyorum. Bizim yurt bu yıl başı yeni asansörcülerle anlaşmış zaten. Normalde benim bölümümdeki asansör çalışmıyordu. Onu yeni anlaştığı ustalara güzelce yaptırmışlar.

Selamlar forum üyeleri. Bugün sizlere sabah yaşadığım ve gerçekten çok ilginç bir konu hakkında konuşacağım.

Sabah, saat 15:00 civarında 5 katlı bir binanın asansör motorunu değiştirmeye gittik. "Sıfır motor" diye gönderilen motoru taktık ve eski motoru kabine yerleştirmeye başladık. Ortalama 400 kilogram olmadan asansör bir anda motordan freni saldı ve kapı bile açık şekilde bir anda yüksek bir hızda aşağı kaymaya başladı. Ve düşündüğünüz gibi, ortalama 3 saniye sonra asansör çakıldı. Asansör içindeki 2 usta ise halen hayatta ancak kalça kısımlarında kırıklar oldu.

Zemin katta oturan bir abla "öldü çocuklar öldü koşun" diye bağırmaya başladı:
Komik olan kısım ise, kapıyı açtığımızda iki ustada ağızlarında sigara çakmış asansörde oturuyorlardı :D
Ancak asansörün çakması sonucu çarpma plakası ortadan ikiye bölündü ve taban büyük hasar aldı.

Şimdi bu sizlere bir takım sorular uyandıracaktır. Nasıl çakıldı vb.

Bizlere "sıfır motor" diye gönderilen motor, yüksek ihtimal "sıfır" ayağına işlem görmüş motor. Çünkü eğer bir motor sıfır ise freninin salma ihtimali yok, salsa bile belli bir hızdan sonra kitlemesi gerek ancak kitlemedi. Aklınızdaki soru ise şudur diye düşünüyorum: "Bizim asansöre de böyle olabilir mi?"

Motor değişimi sonrası asansör yetkili servisiniz motor testleri yapar, testlerden sonra asansörünüz kullanıma açılır. Kontrol sırasında bir şey olur ise zaten açılmaz.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, sorunuz varsa sorabilirsiniz.
Kesin yerli motor kullanıldı. Nedense hic şaşırmadım okurken.

Motorun üzerinde yazan seri numarası motoru gönderen firmaya sorgulatılacak. Eğer motor sıfır motor değilde işlem görmüş motor ise ceza verilecek.

Yedek fren sistemi regülatöre bağlı, ancak asansörün hareketi motorda. Motor durmayınca ve durması için gerekli olan fren de kitlemeyi bırakınca durmuyor.
Aslında bir planör dişli 1500rpm'de sabit volanlı merkezkaç debriyaj koyacaksın en fazla belli bir hıza ulaşır. Hem de mekanik. Yedek olarak da emniyet kemerini kitleyen mekanizmayı takacan al sana mis gibi emniyet fren sistemi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı