- Makaleler
- 7
Tamam hocam, önemli değil. İlerde kısmet olursa belkiHocam o iş yaş. Yol yakınken vazgeçin. Ben mavi ekran hataları ile sürekli ilgilendiğim için ve bunlar hakkında rehberler oluşturduğum için aldım sanırsam.
Hocam öyle diyorsunuz da, gerçekten bu forumdaki asansör konusunda benim emeğimi geçemezler. Yani, çok kötü oluyorum ya.1-2 tane daha konuyu okudum. Sen gene konunu aç, bugünkü konuda yapıldığı gibi "fiziksel" verilerle tersi söylenen bir şey varsa tekrar o kısımları düşünürsün. Bunun dışında asansör işleyişi, düşme ihtimalleri gibi konularda zaten sana karşı çıkabileceğimiz bir şey yok çünkü işin "teknik" kısmını yapan sensin. Gönül koymaya, darılmaya ne gerek var?
Asansörler zaten belirli testlerden geçip açılıyor. 1 ile 1.5 ton arasında test yapıp açıyoruz biz asansörleri. O frenler asansörü yavaşlatıyor, o frenler olmasa düştüğünü anlamazsınız bile. Çünkü eğer asansör fren olmadan düşerse 0,1,2 ve ya -1,0,1. katların kapılarını uçurur.Asansörler artık eskisi gibi değil düşen asansörlerde denetlenilmemiş veya yapım aşamasında olanlardır asansörün halatları dâhi kesilse düşme olmaz fren sistemleri anında devreye girecektir.ki düşme durumuda olsa bundan zıplamayla kurtulmak mümkün değildir yapılacak en iyi hamle kabinde sol veya sağ arka tarafında dizler dik olacak şekilde oturup ellerle başını korumaktır.