Aşıdan korkmak

Küçükken bende okulda aşı vurulacağımız zaman kaçmıştım okuldan. Bir gün geldi ve "Bu aşı benim sağlığım için önemli." Dedim ve sağlık ocağında aşı oldum. Yapılması gereken şey, kendini iğneye karşı ikna etmek ve daha sonrasında olacağın hastalıkları engelleyeceğini düşünmen. Emin olabilirsin acıtmıyor. 2-3 saniyeliğine küçük bir ağrı sonrasında bitiyor.

Küçükken ben de biraz çekinirdim artık alıştım rahat rahat olabiliyorum :) Sadece 1 kez tomografiden önce iğne yapılıyordu orada elini yumruk yap dediklerinde yanlış anlayıp bileğimi sıkmıştım :) yapan elemanda olayı anlayıp uyarmayınca iğne zorlayarak girmişti ve epey acı vermişti.

Birçoğumuzun korkuları var. Bunların bir şekilde aşılabileceğini biliyoruz.

Will Smith'in korkuyla ilgili şu videosu var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Will Smith'in bir filminden de alıntı yapayım.

"Korku gerçek değildir.

Korkunun var olabileceği tek yer gelecekle ilgili düşüncelerimizdir. Hayal gücümüzün bir ürünüdür. Korkunun sebep olduğu şeyler mevcut zamanda aslında yoktur, hiç bir zaman gerçek olmayabilir de. İşte bu deliliğin sınırıdır.

Tehlike tümüyle gerçektir, ama korku bir seçimdir."
Askere gidince ne yapacaksın? İki tane hemşire, biri sağında biri solunda ikisi de aynı anda batırıyor iğneyi 🤣

Belki oradaki psikolojiden dolayıdır bilemiyorum ama acı hissini hiç yaşamadığım belki de tek aşıyı orada olmuştum 😂

Dosya Ekleri

• 60320ad0a5e328ed21928b06c29e29f3.jpg
    60320ad0a5e328ed21928b06c29e29f3.jpg
    34,8 KB · Görüntüleme: 60
Bu yıl 8. sınıfım ve tetanoz aşısı olacağız. Fakat 6 yaşında üst üste 4 iğne yediğim anı unutamadığım için korkuyorum. Normal kan aldırmada sıkıntı yok ama aşıda var. Ne yapabilirim?
Ben 9. Sınıftayım 8 de bizde korkuyorduk hiç acıtmıyor tetenoz aşısı adam iğneyi soktuğunda anlamayacaksın bile içine girdiğini

Bahsettiğin aşıyı birkaç sene önce bize de vurdular. Sınıfça çok korkuyorduk kocaman iğneyi kıç tarafımıza sokacaklarını sanıyorduk. Ama öyle bir şey değil koluma iğnenin girip çıktığını bile anlamıyorsun.

Hangi kolu kullanıyorsan tersine yaptır ben daha önceden yaptırmıştım eğlenceye gelip sağ koluma yaptırdım ve 2-3 gün boyunca yazı yazamamıştım. Bu arada LGS'de başarılar dilerim. O kadar acıtmıyor arkadaşlarınla o sırada muhabbet et o sırada unutursun. Gözlerini kapat bir şeyler hayal et.

Merhaba. Asıl aşı yaptırmaktan değil, hiç yaptırmamaktan (tetanoz, tifüs, sarılık, vb. mikropları vucuda girip aşısız olmaktan) korkmak lazımdır. Acıtması da aslında düşünülüp gözde aşırı büyütülecek kadar değildir. Bu mikropların zayıflatılmşları kana girip bu vücut sistemince bir defa antikor oluşturulduğunda (mikropların ne olduğunu iyice tanıyıp koruyucu kalkanlar oluşturulduğunda) gelecekte bu mikroplara maruz kalınsa bile endişe etmeye gerek yoktur. Yeter ki vücut bu antikoru oluşturup bu mikropları hiç olmazsa sadece bir kereliğine tanımış olabilsin, gerisi ise kolaydır, bir şeklide vucuda girseler bile böylece vucuttaki akyuvarlarca, bu savaşçı, savunucu askerlerce hemen yok edilir veya anında etkisiz hale getirilirler. Kolay gelsin.

Ben şuan 10. sınıfım 2 yıl önce aşı olurken bende çok korkuyordum. Kan versem bile ağlıyordum. Aşı olucağı gün çok korkuyordum. Herkes oluyor aşı hepside acımadı acımadı diyordu. Bende inanmıyordum. Oturdum sandalyeye aşı vurcak kadın dediki hiç acımıycak bende inanmadım. Gözlerimi kapattım acıyı bekliyorum sonra kadın omzuma değerek hadi kalk aşı oldun dedi. Oysaki ben hiçbir şey hissetmemiştim...

Cevap veren herkese teşekkürler. Aşı yaptırmak istiyorum zaten ama acıyı nasıl unutabileceğimi merak etmiştim cevabı aldım 😀 Bu arada @Hikmet Benol teşekkürler LGS için başarı dilediğin için. Daha dün deneme sınavı oldu ve okulda ilk 10 A girdim büyük ihtimalle 😀

Bazı kişilerin beğenmediği ya da farklı sebeplerden dolayı istemediği şeyleri, bazı ülkenin insanları imkansızlıktan seçenekleri bile olmuyor. Belki bu açıdan bakarsan yardımcı olur. Sağlık; ihmale gelmeyen tek şey.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı