Aşıdan korkmak

Küçükken hıçkırık tuttuğunda annem bana bir şey derdi ve o an onu düşünürken hıçkırığım geçerdi. Misal vazoyu sen mi kırdın ? gibi. 😀

Bir filmde görmüştüm ne kadar doğru bilemiyorum ama bu tarz durumlarda odağı başka yere verecek bir şey söylerseniz yada sorarsanız acıyı daha az hissediyorsunuz.

Filmde ise adam kadını sinirlendirecek bir şey söylüyordu o sırada işlemi yapıyordu :) Kadın o sinirle adama laf ederken adam işi hallediyordu. Detay vermeyeyim :)

Bu yıl 8. sınıfım ve tetanoz aşısı olacağız. Fakat 6 yaşında üst üste 4 iğne yediğim anı unutamadığım için korkuyorum. Normal kan aldırmada sıkıntı yok ama aşıda var. Ne yapabilirim?
Herkes korkuyordu aşıda hiç bir şey olmuyo 1 hafta kolun ağrıyabilir o kadar.

Çocukluğumdan beri çok büyük bir sorundur benim için. İğne olup ya da olacağımı bilip tansiyonumun düşüp en nihayetinde bayılmadığım tek bir an yok. Bu korkunuzu bir an önce yenmeye çabalayın, eğer kan aldırmaktan çekinmiyorsanız benimkinden çok daha kolay atlatacağınız bir soruna sahipsiniz demektir. Benim için kan aldırmak, iğne olmak yada olacağımı bilmek arasında hiç bir fark yok sonuç hep aynı oluyor. Aşı değil kan verdiğinizi düşünerek kendinizi rahatlatın, sonuçta sizin böyle bir avantajınız var. Bu fobiyi bünyenizde ne kadar taşırsanız benim gibi hayatınızı büyük ölçüde etkilemeye devam edecek ileride.

Bu yıl 8. sınıfım ve tetanos aşısı olacağız. Fakat 6 yaşında üst üste 4 iğne yediğim anı unutamadığım için korkuyorum. Normal kan aldırmada sıkıntı yok ama aşıda var. Ne yapabilirim?

Aşı olmak Kan aldırmaktan kat ve kat daha kolay sadece anlık kolunuz sızlar belki sonra biraz ağrır geçer. Ancak kan aldırmak işkence özellikle damarlarınız kolay bulunamıyorsa birden fazla kez delinebilirsiniz :D.

10 yaşımda civarı.
10 gün boyunca sabah akşam.
Total'de 20 iğne yedim.

Ve sizin gibi fobim yok.
Sadece nefes alın.

Aşı olmak Kan aldırmaktan kat ve kat daha kolay sadece anlık kolunuz sızlar belki sonra biraz ağrır geçer. Ancak kan aldırmak işkence özellikle damarlarınız kolay bulunamıyorsa birden fazla kez delinebilirsiniz :D.

Arkadaşın çoktan aşıyı olup 10. Sınıfa geçmesi dışında sorun yok hocalarım :D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı