Aşırı derecede tırnak koparmak

Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
İddia Baronu
Dostlar 9 senedir tırnaklarımı koparıyorum. Küçük yaştan beri stresli yapımdan dolayı hep tırnak kopardım. Bu ilk başlarda ucundaki derileri kaldırmaktı şimdi ise tırnaklarımın yarısına kadar koparıyorum. Bu sebeple su ile temas anında elim acıyor, kanıyor, kötü gözüküyor. Bu alışkanlık yüzünden birçok kere kıl kurtları ile uğraştım. Stres, öfke, yorgunluk anlarında koparıyorum, ama artık çoğu zaman koparıyorum. Bir kızdan hoşlanıyorum ve parmaklarım beni utandırıyor. Nasıl bırakabilirim?

Dostlar 9 senedir tırnaklarımı koparıyorum. Küçük yaştan beri stresli yapımdan dolayı hep tırnak kopardım. Bu ilk başlarda ucundaki derileri kaldırmaktı şimdi ise tırnaklarımın yarısına kadar koparıyorum. Bu sebeple su ile temas anında elim acıyor, kanıyor, kötü gözüküyor. Bu alışkanlık yüzünden birçok kere kıl kurtları ile uğraştım. Stres, öfke, yorgunluk anlarında koparıyorum, ama artık çoğu zaman koparıyorum. Bir kızdan hoşlanıyorum ve parmaklarım beni utandırıyor. Nasıl bırakabilirim?
Yani çok saçma olur ama gerekirse eldiven tak, bu çözüme gitmeden önce bir psikoloğa başvurmanı öneririm.

Bende senin gibi yapıyordum ama sadece uçlarını ısırıp koparıyordum. Bunun için şöyle bir çözüm buldum kendime: Parmağıma kolonya sürdüm ve bir daha ısıramadım. Bir nevi kendime tuzak hazırladım ve işi çözdüm, artık tırnak yemiyorum.

20 yaşındayım. 15 senedir tırnak yiyordum. Kendi çapımda basit bir çözüm buldum ama sende ne kadar işe yarar bilemem. Rastgele bir parmak belirledim, sadece ona odaklandım. Diğer parmağımdaki tırnakları yemeye devam ettim. Odaklandığım parmağım yemediğim için uzadı ve normal görünmeye başladı. Uzayan tırnağımın verdiği cesaretle diğer parmaklara geçtim. Şu anda altı parmağımın tırnakları normale döndü, sadece dört tanesini yiyorum. Ağzım diğerlerine gittiğinde tırnağım uzun olduğu için hemen farkedip parmağımı çekiyorum. Dediğim gibi çok basit bir çözüm ama sende işe yarar mı bilemem, ama denemekten de zarar gelmez. Bir dene derim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı