Ellerim aşırı derecede kuruyor

RodinHills

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Problemim klasik bir problem olarak gözükebilir fakat canımı aşırı derecede sıkıyor. Ellerim ve ayaklarımda çoğu zaman kuruma yaşıyorum. Ayağımda genelde çorap olduğu için beni rahatsız etmiyor. Fakat yatarken hiçbir zaman çorabımı çıkartamaz haldeyim. Ellerimde durum daha vahim çünkü kuruduğunda ıslatabilmek için yapabileceğim tek şey elimi tükürük ile düzeltmeye çalışmak oluyor. Bunun ne kadar iğrenç olduğunun farkındayım fakat, gerek koku olsun gerek yapışkanlık olsun ellerimi bu sefer düzelteyim derken daha kötü ediyorum. Birkaç tane nemlendirici krem kullandım ama onlar da düzeltmiyor. Elime ayağıma kremi sürdükten sonraki 5 dakika içerisinde normal oluyor. Tabii krem olduğu için elimi hemen etrafa dokunduramıyorum. 5 dakika sonra ise sanki elime sürdüğüm krem deriye nüfuz edemiyor derimin içi kuruyor üstü bir zırh gibi kremle kaplı kalıyor. Bu sefer ıslatabilmek için herhangi bir şey de uygulayamıyorum. Bu problemi hali hazırda yaşanlar var mı? Nasıl bir çözüm getirebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığınız kremler kaliteli mi? Yoksa yan sanayi markalar mı? Roc'un kremlerinden deneyin bir de. Veya Vazelin de fayda edecektir.

Hala geçmezse doktorun yolunu tutun. Ki doktorun da krem yazmaktan başka bir şey yapacağını sanmıyorum ama profesyonel destek alırsınız en azından.

Ciltteki kurumalar bazı sağlık sorunlarından dolayı olabilir. (Kansızlık, Vitamin eksikliği vb.)
Doktora gitmenizi öneriyorum. Sağlık değerlerinize baktırın.

Kansızlık vitamin eksikliği yok.Şöyle de bir bilgi vereyim soğuk ortamlarda elim ve ayağım buz kesiyor.Vücudum üşümüyor sadece ellerim ve ayaklarım üşüyor.Kansızlık vardır diye düşünmüştük ama yokmuş.Buradan da şöyle bir sonuç çıkarıyorum;ellerime yeteri kadar kan gitmiyor.Dün başladığım bir uygulama ile kanı sürekli sulandırmak amacı ile akşamları iki tane 100 mlg'lık aspirin içiyorum.Bunun etki etmesini umuyorum.
Kullandığınız kremler kaliteli mi? Yoksa yan sanayi markalar mı? Roc'un kremlerinden deneyin bir de. Veya Vazelin de fayda edecektir.

Hala geçmezse doktorun yolunu tutun. Ki doktorun da krem yazmaktan başka bir şey yapacağını sanmıyorum ama profesyonel destek alırsınız en azından.
Daha önce nivea ve arko nemlendiric krem kullandım.Bir başka krem daha kullanmıştım adını hatırlamıyorum üçünde de sonuç hüsran.Roc kremlerine bakıyorum da şu an bu kremler yüz için yazıyor.El için olanları da var mıdır ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı