Aşırı ısınan Predator Helios SSD yerine üst model istenme hakkı var mı?

Makaleler
6
Yer
İzmir-Bayraklı
Daha fazla  
Merhaba, Predator Helios cihazımı SSD'nin aşırı ısınması ve sürekli aldığım, sebebini bulamadığım mavi ekran hatası sebebi ile servise yolladım. Bana yurt dışından anakart sipariş edildiğini söylediler. Buraya kadar her şey iyi hoş ama çok yakın bir arkadaşıma da aynısını dediler ve 1 ay geçmesine rağmen ortada ne anakart vardı ne cihaz. Büyük ihtimal bende de aynısı olacak. Her neyse şimdi para iade hakkım doğacak 4 gün sonra ama ben zamanında RTX 2060'lı bu cihazı 12K'ya aldım. Şimdi bırakın 1650 Ti'lı cihazları neredeyse 1050 Ti'lı cihazlar alınacak bu miktara.
Yani merak ettiğim bu sebeple üst model ile değişimini istemem gibi bir hakkım var mı?
Cihazım tamiri yasal süreyi 1 ay geçiyor, para iadesi olsa muadiline yaklaşabilecek bir model yok, aynısı ile değişimi söz konusu değil sıfırı satışta yok.
Yani kanunen böyle bir hakkım var mı? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Acer ürünleri kendisi satmıyor. Aldığınız satıcı önemli ki Amazon bile böyle bi' konuda yüzde 90 para iadesi yapıyor ülkemizde. Çok sayıda kurdan kaynaklı bu konuda mağdur olan insan var ki biri de ASUS ile ben. Muadil verilebilirmiş gibi düşünmeyin, olabilir ama hayal kırıklığı yaşamamak için kendinizi bu konuda şartlamayın. Üst model verilir falanda hikaye çok absürt ücretler çıkarmıştı bana ASUS.

Acer ürünleri kendisi satmıyor. Aldığınız satıcı önemli ki Amazon bile böyle bi' konuda yüzde 90 para iadesi yapıyor ülkemizde. Çok sayıda kurdan kaynaklı bu konuda mağdur olan insan var ki biri de ASUS ile ben. Muadil verilebilirmiş gibi düşünmeyin, olabilir ama hayal kırıklığı yaşamamak için kendinizi bu konuda şartlamayın. Üst model verilir falanda hikaye çok absürt ücretler çıkarmıştı bana ASUS.
Satıcı Hepsiburada. Sanırım her türlü mağdur olacağız anlaşılan. 😀
Sizde hangi model vardı ve sorun neydi? Ayrıca üst model için ne kadar ücret istediler?

Son düzenleme:
Sizde hangi model vardı ve sorun neydi? Ayrıca üst model için ne kadar ücret istediler?

Asus tuf 3050ti idi https://www.hepsiburada.com/asus-tu...r-p-HBCV000008SRHI?url_src=and-product-detail yakın bir zamanda stoğa girdi. Isınma ve cızırtı sorunu vardı. Tamir edilemez raporu çıktı( anakart değişimi yapıldı ancak müşteri hizmetlerini aradık ve tamir istemediğimizi ürünün geldiğinden biri sorunlu olduğunu ilettik onlarda rapor çıkardı). Müşteri memnuniyeti kapsamında iade/değişim kararı çıktı ancak Hepsiburada'da teknorya satıcısının elinde ürün olmadığı için iade edeceklerini ya da birkaç ürün söyleyip belli bir ücret karşılığında değişim yapabileceklerini söylediler.
Ben 9700'e almıştım geçen yıl eylül ayında, rapor ise ocak ayında çıktı. Bir alt modeli için 4 bin TL istediler ASUS TUF 3050'ydi, üst modelde ise ROG STRIX 3050 vardı ona da 6K istediler. Madem öyle tamir ettirir alırım dedim ama Hepsiburada satıcıdan farklı bir şekilde yollayın kesin olarak bire bir değişim yapılacak dedi, birkaç kez aradık Hepsiburada'yı ve hepsinde kesin değişim dendi ancak gelin görün ki iade oldu ve kabul etmediler dediklerini... Mahkemede çok uzun süreceği için uğraşamadik.
Yani piyasa fiyatından veya üstünde bir fiyat farkı isteyecekler sizden de ASUS gibi bi' politika izliyorlarsa.
Not: Asus'un değişim işine karışmama sebebi kendi dediklerine göre satış noktası olmayan firmaların değişim işine karışmaması(sözde) yani olay tamamen satıcı ile sizin aranızda kalıyor.

Güncelleme: Halan daha anakart tedarik aşamasında.

Güncelleme: 1 ay sonunda anakart geldi fakat gelen anakart arızalıymış. Ben bunların yapacağı işi…

Güncelleme: Halan daha ikinci anakart bekleniyor...

Güncelleme: Resmen dalga geçtiler, yarın gelecek yarın gelecek diye 2 aydan fazla sürdü süreç. İzmir'den İstanbul Ümraniye'ye gittim yerlerinde görüşmek için. İade/değişim talebini başlattım artık, tamir edemiyorlar. Şimdi de Hepsiburada ile uğraşma sürecim var. Bakalım aynısı stokta yok nasıl bir yol izlenecek.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı