Aşırı sessiz fan tavsiyesi

watchdogs123p

Kilopat
Yer
İstanbul
Birkaç adet 12 cm fan almak istiyorum. Kasamın 3 pinli fanları ve egzoz fanı çok sesli. Hem öne takacağım hem de egzoz fanı olarak kullanacağım. Bu kadar da sessiz olamaz dedirtecek, son devirde bile sessiz çalışan fan önerisi istiyorum. Defalarca konu açtım. Beni asla pişman etmeyecek fanlar istiyorum. Benim aklımdakiler bunlar. Be Quiet BL039 daha sessiz görünüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, PST soketleri üç pinli olur, sadece birini anakarta bağlayacaksınız.
Oraya 4 pinli fan takılıyor o zaman. Peki 3 pinli fan taksam onlar da PWM fanla aynı hızda mı çalışır?

Anakart fan soketine üç pinli bir fan taktığınız zaman PWM yerine Voltaj ile kontrol edebilirsiniz.

P12'nin PST soketine üç pinli fan takarsanız boş olanıda sayarsak iki pin boşta kalır, bu durumda ya fan çalışmaz yada tam hızda çalışır teorik olarak, devir kontrolü yapılamaz.

Anakart fan soketine üç pinli bir fan taktığınız zaman PWM yerine Voltaj ile kontrol edebilirsiniz.

P12'nin PST soketine üç pinli fan takarsanız boş olanıda sayarsak iki pin boşta kalır, bu durumda ya fan çalışmaz yada tam hızda çalışır teorik olarak, devir kontrolü yapılamaz.
4 pinli takarsam kesin diğeriyle aynı hızda çalışır değil mi? Keşke biri bana bunları söyleseydi de fazladan hem fan çoklayıcı kablo hem de fan çoklayıcı PWM hub almasaydım boşuna :(

4 pinli takarsam kesin diğeriyle aynı hızda çalışır değil mi? Keşke biri bana bunları söyleseydi de fazladan hem fan çoklayıcı kablo hem de fan çoklayıcı PWM hub almasaydım boşuna :(
Evet, 4 pinli fanlar aynı hızda çalışır. Ek olarak; zincirin sonunda PST özelliği olmayan 4 pinli PWM fan da kullanılabilir.

Beyazı nerde satılıyor ben göremedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı