Aşırı sessiz fan tavsiyesi

watchdogs123p

Kilopat
Yer
İstanbul
Birkaç adet 12 cm fan almak istiyorum. Kasamın 3 pinli fanları ve egzoz fanı çok sesli. Hem öne takacağım hem de egzoz fanı olarak kullanacağım. Bu kadar da sessiz olamaz dedirtecek, son devirde bile sessiz çalışan fan önerisi istiyorum. Defalarca konu açtım. Beni asla pişman etmeyecek fanlar istiyorum. Benim aklımdakiler bunlar. Be Quiet BL039 daha sessiz görünüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
BL066 ikisinden de daha iyidir.

Hocam CPU soğutucunuzun sesi nasıl? Fanı kaç cm? İsteğe bağlı fanı değişir mi?
Egzoz fanı olarak ikisi de güzel Arctic P12 kullanıyorum ama kasa ön taraflarına bu fanlardan takmayın. Egzoz P12 ön taraflara F12 güzel olur.
Neden ön tarafa P12 takmayayım?

Neden ön tarafa P12 takmayayım?

P12 serisi yüksek basınç veren fanlar. Yani daha çok radyatörlerde, işlemci soğutucularda ve egzoz fanlarında kullanılıyor. Havayı dengeli bir şekilde dağıtmak için üretilmemişler yani. Ön tarafa takarsanız sirkülasyonu bozar aşırı basınçla üfleyeceği için. O yüzden ön tarafa havayı daha dengeli dağıtan fanlar takmak lazım.

Oldukça sessiz ama sanırım üretim hatası olmuş yüksek RPM'e çıkmadan önce sürtünme yapıyor. Yoksa en yüksek hızında bile duyulmuyor, yine aynısından siparişi verdim bendekini iade edeceğim. Fanı değişir mi onu bilmiyorum yenisi geldiğinde detaylıca bakarım takmadan.

Oldukça sessiz ama sanırım üretim hatası olmuş yüksek RPM'e çıkmadan önce sürtünme yapıyor. Yoksa en yüksek hızında bile duyulmuyor, yine aynısından siparişi verdim bendekini iade edeceğim. Fanı değişir mi onu bilmiyorum yenisi geldiğinde detaylıca bakarım takmadan.
Sorun modelde değil, üründe yani.
P12 serisi yüksek basınç veren fanlar. Yani daha çok radyatörlerde, işlemci soğutucularda ve egzoz fanlarında kullanılıyor. Havayı dengeli bir şekilde dağıtmak için üretilmemişler yani. Ön tarafa takarsanız sirkülasyonu bozar aşırı basınçla üfleyeceği için. O yüzden ön tarafa havayı daha dengeli dağıtan fanlar takmak lazım.
Öne Be Quiet BL039 alsam.

Açıklamasında tahliye fanı yazıyor bakın. Yani egzoz fanı.
Eğer kasanız destekliyorsa 14cm fan takın onlar çok daha sessiz çalışır.
Ön tarafa takılmaz değil P12'ler ya da önerdiğiniz Be Quiet'lar. Eğer istediğiniz sessizlikse sorun çıkarmayacaklardır. Bende ki P12 Full yükte bile neredeyse sıfıra yakın ses çıkarıyor. Normal çalışırken duymuyorum bile.
Bir de anakartınız nedir yeteri kadar 4 pin başlığınız var mı?

Son düzenleme:
Üründe evet, düşük hızdan yüksek hıza geçerken oluyor sanırım fanında bir sıkıntı var. Sürtünme sesi bitince oldukça sessiz. Pervanesinin kanatları bayağı geniş.
Soğutması iyi mi?
Açıklamasında tahliye fanı yazıyor bakın. Yani egzoz fanı.
Eğer kasanız destekliyorsa 14cm fan takın onlar çok daha sessiz çalışır.
Ön tarafa takılmaz değil P12'ler ya da önerdiğiniz Be Quiet'lar. Eğer istediğiniz sessizlikse sorun çıkarmayacaklardır. Bende ki P12 Full yükte bile neredeyse sıfıra yakın ses çıkarıyor. Normal çalışırken duymuyorum bile.
Bir de anakartınız nedir yeteri kadar 4 pin başlığınız var mı?
Öne Arctic F12 alayım o zaman o da sessizse. Anakart B450M-H, şu üründen aldım. 10 Port Fan Power Switch Çoklayıcı PWM 4337p Çoğaltıcı Molex Hub Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı