Aşk Sizce Nedir?

Aşk bir tutkudur. İnsanı insan yapan en temel değerlerden biridir. Aşkı sadece bir kıza/erkeğe ilgi duymak olarak görmek saflık, hastalık olarak görmek ise hastalığın doğrudan kendisidir. Genelde birine aşık olup onunla birlikte olamayanlar ya da platonik aşk sahipleri bu tip tavırlar içerisinde olurlar. Bir kere istedikleri olmayınca aşk onlar için hemen vakit kaybı olur. Gerçekleri duymayı da pek kaldıramazlar. Varsın onlar öyle düşünsünler. Siz doğrusunu öğrenin. Aşk sadece karşı cinse duyulan ilgi değildir, yaşamanın kendisi direkt aşktır. Hayata sizi bağlayan unsurlar aşkın ta kendisidir. Hayatta size zevk veren şeyler aşktır. Ailenize duyduğunuz sevgi aşktır. Aşk, bir sanattır, var oluş ile yok oluş arasındaki ince bir çizgidir. Bu hayata sizi bağlayan bir şey yoksa yok oluşun eşiğindesinizdir. Tabiki bir kadına veya erkeğe duyduğunuz ilgi de aşktır. Bir kadın veya erkek tanırsınız hayatınız değişir, sizi hayata bağlayan en temel unsurlardan biri haline gelir. Aşk güzeldir, vakit kaybı hiç değildir, aşık olmaktan korkmayın, denemekten vazgeçmeyin. Size zevk veren, sizi hayata bağlayan her şeye aşk ile yaklaşın. Mesela benim de bir sevgilim yok, keşke olsaydı ama hayatta aşık olduğum çok şey var. Aşkı basite indirgemeyin. Zevk almaya bakın.
 
Aşk bir tutkudur; İnsanı insan yapan en temel değerlerden biridir. Aşkı sadece bir kıza/erkeğe ilgi duymak olarak görmek saflık, hastalık olarak görmek ise hastalığın doğrudan kendisidir. Genelde birine aşık olup onunla birlikte olamayanlar ya da platonik aşk sahipleri bu tip tavırlar içerisinde olurlar. Bir kere istedikleri olmayınca aşk onlar için hemen vakit kaybı olur. Gerçekleri duymayı da pek kaldıramazlar. Varsın onlar öyle düşünsünler. Siz doğrusunu öğrenin. Aşk sadece karşı cinse duyulan ilgi değildir, yaşamanın kendisi direkt aşktır. Hayata sizi bağlayan unsurlar aşkın ta kendisidir. Hayatta size zevk veren şeyler aşktır. Ailenize duyduğunuz sevgi aşktır. Aşk, bir sanattır, var oluş ile yok oluş arasındaki ince bir çizgidir. Bu hayata sizi bağlayan bir şey yoksa yok oluşun eşiğindesinizdir. Tabiki bir kadına veya erkeğe duyduğunuz ilgi de aşktır. Bir kadın veya erkek tanırsınız hayatınız değişir, sizi hayata bağlayan en temel unsurlardan biri haline gelir. Aşk güzeldir, vakit kaybı hiç değildir, aşık olmaktan korkmayın, denemekten vazgeçmeyin. Size zevk veren, sizi hayata bağlayan her şeye aşk ile yaklaşın. Mesela benim de bir sevgilim yok, keşke olsaydı ama hayatta aşık olduğum çok şey var. Aşkı basite indirgemeyin. Zevk almaya bakın.
Biz gerçekleri söyleyelim. Hayat bir yaşam mücadelesidir ve tek amaç hayatta kalmaktır. Aşk, sevgi, duygular ve birçok soyut kavram da bu amacın etrafına inşa edilmiştir. Aşk ise bir ilüzyondur. Bir erkeğin bir dişiye sahip olması gücünü diğer canlılara kanıtlamasını sağlar. Kadına sahip olmak erkek için o toplumda güç simgesidir. Bu da hayatta kalma ihtimalini arttırır. Bunun yanı sıra ilişkiler karşılıklı çıkar sağlayarak iki taraf için kazan-kazan durumu oluşturur. Bu yüzden insanlar birilerine bağlanmaya ve evliliğe meyillidir.

Aşkta eski atalarımızdan kalan bir hayatta
kalma içgüdüsüdür. Günümüzün güç belirteci para ve akıl olduğu için uzun süreli ilişkiler zayıfladı. Çünkü uzun süreli ilişkilerde kazan-kazan durumu kalmadı. Bir insan aşk yerine bilime, teknolojiye veya para kazanmaya kafa yorsa, zamanını kitap okumak veya bilgi edilmek gibi şeylere harcasa çok daha fazla şey kazanabilir ki kısa süreli ilişkilerin artması buna örnek verilebilir. Kız, erkeğin parasını kullanabilmek, erkek ise kızı cinsel obje olarak kullanmak için birlikte olur. Bu bir hayatta kalma içgüdüsü olup bütün kurduğunuz ilişkiler siz öyle sanmasanız bile çıkar ilişkisi olup hayatta kalma ihtimalinizi arttırmak içindir.

Siz "Ben onu seviyorum!" deseniz bile biliciniz sizden önce kar-zarar hesabını çoktan yapmıştır ki sizi yönlendiriyordur.
 
Son düzenleme:
Arapça kelimedir.

1634395208427.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı