Askere gidememem iyi mi oldu?

Makaleler
1
Arkadaşlar 1-2 ufak sağlık sorunum yüzünden sanırım askerden muaf tutulacağım. Şu an tecilli ama tecil biter veya bozarsam diye konuyu bayağı bir soruşturdum.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce askere gidememem iyi mi olmuş?

Zaman kaybı diyenler var. Her erkek yapmalı diyenler var. Askerde psikolojisi bozulan tanıdıklarım var. Elimde olsa çocuğumu da kendimi sokmam diyeni de duydum. Siz nasıl düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaman kaybı diyenler var. Her erkek yapmalı diyenler var. Askerde psikolojisi bozulan tanıdıklarım var. Elimde olsa çocuğumu da kendimi sokmam diyeni de duydum. Siz nasıl düşünüyorsunuz?
6 ay ne mesleğinizle ne de sizle alakalı olmakan kişilerle beraber en aşağı 6 ay vakit kaybetmek sizce mantıklı mı?

Zamanla düzelmeler olduğunu söylüyorlar 90ardan beri fakat ben almayayım.

Arkadaşlar 1-2 ufak sağlık sorunum yüzünden sanırım askerden muaf tutulacağım. Şu an tecilli ama tecil biter veya bozarsam diye konuyu bayağı bir soruşturdum.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce askere gidememem iyi mi olmuş?

Ben şahsen bedelli dışında asla yapamam ki onu bile yapabilir miyim bilmiyorum. Salla gitsin en iyisi ki eminim her erkek yapmalı diyenler böyle 'Benim zamanımda 36 aydı falan filan.' diyenler oluyor, ben yaptım sende yap diye öyle diyor.

Ne olduğunu anlayacak yaştasın. Kendin karar ver.

Aklini kullanabilen birine silah kullanmayı öğretmenin en fazla 10 saat süreceğini düşünüyorum. Gerisinin pek bir önemi yok. İnsan unutur.
Düzenli asker olmayacaksınız sonuçta. Seferberlik olursa is yapacaksınız. Onun dışında bu iş tamamen devlete masraf.

Zaman kaybı bir süreç imkanım olsa gitmem. zaten gitmemenin yollarını arıyorum tecil dışında ama pek mümkün değil gibi.

Babam 9 ay yapmıştı galiba ve her vakit söyler boş iş olduğunu. Bu vatani görev mi orasını bilemem ama erkeklik değildir bence. Gitmemeniz iyi olmuş, 6 ay askerlik adı altında birilerinin köleliğini yapacağınıza böylesi daha iyi.

H
Askere elverişli değildir raporu almanın bana herhangi bir dezavantajı olur mu?
Hiçbir sorun olmaz. Bunu duyan geri kafalılar harici tepki gösterende olmaz. Çalışma hayatında sorun olmaz. Memur olmayada engel değil. Ama asker olamazsın polis olamazsın sanırım. Bende kilo fazlalığından birkaç ay sonra son kontrole gireceğim . Savaşta barışta asker olamazı almayı istiyorum.
kilo hesabıda şöyle oluyor. Boyunun son iki hanesine 27 ekliyorsun. Diyelim 170 boyun var , 70+27=97 yapıyor. Kesin olsun diye 98 kiloya çıkarsın ve erteleme verirler 1 yıl. 3. Yılda da muaf veriyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı