Askere giderken ne götürülmeli?

3-4 adet iç çamaşırları, yara bandı, jiletler ve çoraplar. Gerisini sana askeriye veriyor. Boşuna kendine yük yapma. Ayak içinde pudra al yeter. Askerden dönerken eşşeķ ölüsü gibi valiz taşımıştım. Her ay jilet ve köpük veriyorlar. Diş macunu dahil.
Ayriyetten ek olarak askeriyenin içindeki kantinde her şey sivil hayattan neredeyse yarı fiyatına daha ucuz olduğu için orada da çoğu ihtiyacını alabilir.

Valla hiç böyle bir muhabbet olmadı. Makineler zaten kocaman, çok sıcak ayarlarda yıkanıyor çamaşırlar. Hastalık falan bulaşmaz bence. Dediğim gibi elde yıkamak çok daha iyi. İki günde bir yıkarsanız 10 dakikanızı alır.
Valla ben her akşam banyo yapmaya çalışırdım, rahattı bizim bölük, bir binada 2 bölük kalıyordu, 1 saate yakın banyo yapabiliyorduk, o arada iç çamaşırları yıkayıp, direk kaloriferin üstüne asıyorduk, ertesi gün tekrar banyo'ya girince giydiğimizi yıkayıp, diğerini giyiyorduk. Devir daim ediyordu.

Ayriyetten ek olarak askeriyenin içindeki kantinde her şey sivil hayattan neredeyse yarı fiyatına daha ucuz olduğu için orada da çoğu ihtiyacını alabilir.
Aynen öyle, devlet vergi almıyordu kantinlerde. Ankaradaydım, başka yerleri bilmiyorum. 1.5lt kola en son 4 yada 5 tl'di.

Valla ben her akşam banyo yapmaya çalışırdım, rahattı bizim bölük, bir binada 2 bölük kalıyordu, 1 saate yakın banyo yapabiliyorduk, o arada iç çamaşırları yıkayıp, direk kaloriferin üstüne asıyorduk, ertesi gün tekrar banyo'ya girince giydiğimizi yıkayıp, diğerini giyiyorduk. Devir daim ediyordu.

Aynen öyle, devlet vergi almıyordu kantinlerde. Ankaradaydım, başka yerleri bilmiyorum. 1.5lt kola en son 4 yada 5 tl'di.
Aynen bizde de öyleydi, ben de Ankara'da yaptım.

Gidiceğin yere göre değişir bol bol iç çamaşırı çorap götürebilirsin. Yıkamaya uğraşmazsın. Şahsen pek sağlıkla da değil makineye toplu olarak atılıyor iç çamaşırları. Toptan alırsın giy at yapabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı