Askere gidip güvenlik olmak mi yoksa GSM operatörlerinde çalışmak mı?

Emirkalpyagmur

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu soru benim için çok önemli. Türk Telekom, Turkcell, Vodafone bu 3 firmadan birinde mi çalışmak sizce (telefonla ilgili bayağı tecrübem + ilgim var) yoksa askere gidip güvenlik olmak mi? Ama güvenlik olursam 6+1 ay kaybım olacak ancak şöyle artısı var, maaşları yaklaşık 12.500 TL. Yani bu Telekom firmalarından neredeyse 5.000 Türk lirası fazla ama bir de bu 3 firmaya girdiğimde ne kadar yükselebilir onu da bilmiyorum, bana neyi önerirsiniz?

2.5 Sene Turkcell satış temsilcisi, 1.5 sene Vodafone bölge dağıtıcısı olarak iş yaptım. Bu tarz işlerde çok mobing uygulanır kaldırabileceksen yapılır. Artıları da fazla. Primleri, hedefleri gerçekleştirdiğin zaman yurtdışı gezileri oluyor. Birçok ödüller falan. Ama dediğim gibi mobinge aşırı uğrayacaksın ve çalışma saatleri sıkı. Bir tek pazarın var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vasfım yok sanırım bu telefon felan gösteriyorlar ya ondan
Yaşın eğer gençse ve ilgin varsa sana cnc operatörlügü yada kaynak ustalığını öneririm. Şu an bu işin ustaları 20bin tl + mesai ve ikramiyelerle çalışıyor. Sanayide (oto sanayi degil bildigimiz imalat sanayi) sana işi öğretecek güzel bir firmada başlarda asgari ücretle başlarsın 1 -2 sene içinde elinden iş gelince maaş olarak çok fark edecek. İstanbul'daysan Anadolu yakasında imes, des, dudullu osb yada tuzla Avrupa'da ikitelli osb de falan güzel iş imkanları var.

Tabi bu dedigim bu tur mesleklere ilgin varsa geçerli olur. Kolay meslekler değildir.

İlgin varsa daha detaylı yardımcı olurum.

Askerde güvenlik olmak ne alaka orayı anlayamadım ekstra olarak bekçi de olabilirsin.

Askerde güvenlik değil normal şehirde guvenlik.

Yaşın eğer gençse ve ilgin varsa sana CNC operatörlügü ya da kaynak ustalığını öneririm. Şu an bu işin ustaları 20bin TL + mesai ve ikramiyelerle çalışıyor. Sanayide (oto sanayi degil bildigimiz imalat sanayi) sana işi öğretecek güzel bir firmada başlarda asgari ücretle başlarsın 1 -2 sene içinde elinden iş gelince maaş olarak çok fark edecek. İstanbul'daysan Anadolu yakasında imes, des, dudullu osb ya da tuzla Avrupa'da ikitelli osb de falan güzel iş imkanları var.

Tabii bu dedigim bu tur mesleklere ilgin varsa geçerli olur. Kolay meslekler değildir.

İlgin varsa daha detaylı yardımcı olurum.

Usta zaten ben meslek makine cikisliyim az çok biliyorum CNC'yi ama artık yaş geçti diye düşünüyorum 21 yaşına geldik.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı