Askere gitmek istemiyorum, ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yakın zamanda askerliğini yapmış biri olarak rahatça söyleyebilirim ki askerlik eskisi gibi ağır falan değil. Askerde senin gibi narin arkadaşlarım oldu ve sorunsuz bir şekilde bitirip evlerine, işlerine döndüler. Senin yaptığına evham derler Erdem. Bu kadar korkuyorsan verirsin 30 bin TL, bedelli yaparsın. Hele bedellide hiç dokunmuyorlar normal askerliğe göre.

Edit: Arkadaşlar bu arada konu sahibinin ilk mesajını alıntı yapmak nedir yahu? Konu içinde konu sahibine ya da başka birine cevap verirken alıntı yaparsın, anlarız ama konunun ana metninin hepsini alıntılamak nedir? Yazdığınızda bir uzaktan bakın, ne kadar çirkin göründüğünü anlayacaksınız zaten.

Son düzenleme:
Öncelikle, Türkiye cumhuriyeti devletinin her Vatan evladının canı gönülden yaptığı bu yüce ve kutsal görevi vakti zamanında bende yerine getirdim. Amcalarımız, dedelerimiz, babalarımızın yaptığı zamanda askerlik görevimi yapmayı her zaman çok istemişimdir. Özellikle son dönemler de askerliğin 6 ay gibi çok çok az bir süreye düştüğü bu vakitte, böbürlene böbürlene askerlik yaptığını dile getiren insanlar var. Öncelikli olarak bilmeniz gereken, asker de kimse kimseye dayak atmıyor. Bireysel bir hata yapmadığınız sürece kimse size kötü söz edip dövmez. Her insan anasının kuzusudur. İnsanlar medeni şekilde uyandırılıyor. Türk silahlı kuvvetlerin de sözleşmeli veya muvazzaf personel olarak görev almak istemediğiniz takdirde ki, böyle bir şey sizin için isteseniz de olacak bir şey değil. Bu sebepten ötürü gereksiz yere psikolojinizi bozmanızın manası yok. Siz kendinizi parçalayıp başınıza silah da doğrultsanız kimse sizi savaşın ortasına atmaz, atamaz. En fazla yapacağınız iş nöbete gitmek, yatıp kaltığınız yeri temizlemek, mıntıka yapmak, bulaşık yıkamak gibi temel insani ihtiyaçlarınız. Kesinlikle ve kesinlikle sizin askerlik hizmetinizi yerine getirmenizi üzerine basa basa isterim. İnsan korkularını kaçarak değil üzerine giderek yenmeli. 1111 numaralı Türk silahlı kuvvetleri er/erbaş kanunu okumanızı öneriyorum.
.

O kadar çok ezmiş ki kendini yapamam edemem diye. İnsan şey düşünüyor bu zamana kadar sorumluluk almadan bu yaşa nasıl geldin? Pek çok sağlık sorununu sunmuşsun eğer doktorlar gidemeyeceğine dair rapor verirlerse gitmezsin. Dediğin şeyleri nerede gördün merak ediyorum ya da duydun dayak, bağırarak uyandırma, çalıştırma falan evet herkesin bir görevi var acemi birliğinde yoğun geçen bir süreç oluyor. Sana öğretilmesi gereken temel şeyleri aktarıyorlar ki usta birliğinde sıkıntı çekme diye. Sonrasında hep bir görevin var veya nöbetin rutine dönüyor. Savaşa falan seni göndermezler merak etme.

Anlamadığım şey bir babanın nasıl bu denli yanlış bir şekilde evladını yetiştirmesi hayatın zorluklarını göstermeden seni bu kadar dışarıdaki hayattan soyutlayıp buna göz yummuş. İlerde Allah göstermesin tabi yokluklarını aratmasın ama ailemizi kaybedeceğiz hepimiz o zaman ne yapacaksın eve kapanıp ölmeyi mi bekleyeceksin çalışmayacak mısın?
Çocuksu ve duygusal bütün meleksi özelliklerim yok olur
Çocuksu derken 20'li yaşlara gelmişsin zaten yavaş yavaş sıyrılman ve olgunlaşman lazım. Meleksi özelliklerini de ayrıca merak ettim. İnsanlık uğruna hiç bir faydam yok demişsin. O zaman yaşaman zaten saçma bu kadar bencilce bir düşünce olamaz. Ne yapacak ailen ömür boyu sana bakacak sen evde oturacaksın istediklerin ayağına gelecek nasıl bir yaşam stili bu. Önce insanlığa değil de kendine faydan olsun ne kilona dikkat et sağlığına dikkat et elinden bir iş gelsin illa askere gidince insanlara faydan olmayacak yaptığın işle de bu olur yardım ettiğin ufak bir yardımla olur. Böyle bir serzeniş ilk defa gördüm.

Git, git belki düzelirsin.
Çocuksu derken 20'li yaşlara gelmişsin zaten yavaş yavaş sıyrılman ve olgunlaşman lazım.
Adam daha lisede dostum millet üniversite 2. sınıfta oluyor o yaşta. Hadi okulu bitiremiyorsan bi' yerde çırak olarak başla da elinde bir meslek olsun. 20 yaşındaki adamı da kimse çırak diye almaz zaten.

Merak etmeyin 6 ay askerlik yapacakları sınıra, Suriye'ye göndermiyorlar. Geneli hizmet takımlarına, askerlik şubelerine gönderiliyor. Dayak vs. asla yok, yapan bedelini öder. Paranız varsa bedelli yapın, yalnız ben bedellileri çok süründürmüştüm. Benim gibilerin sayısı fazla.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Lise biter bitmez tecil ettirme hakkın var 2 sene uzatıyorlar. Askerlik şubeye başvuruyorsun. Bu kadar basit.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…