Askere gitmek istemiyorum, ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Git, git belki düzelirsin.

Adam daha lisede dostum millet üniversite 2. sınıfta oluyor o yaşta. Hadi okulu bitiremiyorsan bi' yerde çırak olarak başla da elinde bir meslek olsun. 20 yaşındaki adamı da kimse çırak diye almaz zaten.
Oraya hiç dikkat etmedim biliyor musun hesaplamadım hiç. Cidden o yaşta lisede nasıl oluyor 2 sene kalınca atılmıyor mu?

10-15 kilo daha alsan boy kilo oranından elerler zaten. Madem bu kadar korkuyorsun, çürük al devam et. Ama ömrün boyunca bu rapor üzerine yapışır, haberin olsun. Ben de diğer arkadaşlar gibi askerliğin yapılması taraftarıyım, orası ayrı.

Vay be eskiden millet askere gitmek için can atarmış, şimdi ise millet ya çürük raporu almaya çalışıp gitmemeye çalışıyor ya da bedelli yapıyor.
Ortaokul zamanı ben de gitmeyi çok istiyordum, hatta askeri lise sınavına da başvuracaktım fakat gözlük kullananları almadıklarını öğrendiğimde üzülüp vazgeçmiştim. Birkaç yıl sonrasında ise Allah'tan miyopum da gidemedim dedim, şimdi de öyle diyorum.

Allah yolunda ölen kişilere şehit denir. Allah herkese şehitliği nasip etmez.
Evet, şehit Allah yolunda canını veren kişilere denir. Peki bu ülke Allah yolunda mı?

Kardeşim öncelikle askerde dayak dönemi bitti. Sağdan soldan duyduklarına inanmamanı tavsiye ederim. Sonrasında ise anksiyete sorunun olduğunu söylemişsin, bu durumda askere çağırılmadan önce muayene durumu var. Ordaki doktorlara böyle bir sıkıntın olduğunu söylersen seni hastaneye sevk ederler. Oradan da gerekli rapor çıkarsa askerden muaf olursun.

Hastaneye sevk alırsınız. Bu durumunuzu psikiyatriste anlatırsınız. Daha sonrasında kurul toplanır ve hakkınızdaki kararı verirler. Verdikleri raporu bağlı olduğunuz askeriyeye teslim edersiniz. Size sonucu söylerler. Bu gibi durumların maddeleri oluyor. Mesela sallıyorum, TSK'nın 12A maddesine göre askere uygun olmadığı görülmüştür gibi. Yani sizin sağlık derecenize göre karar çıkıyor.

Ben 18 gün bedelli olarak yaptım. Korkutmak için yazmıyorum ama 6 aylıkları psikolojik olarak zorluyorlardı. Biz kenarda dinlenirken onlar doğrusunu yapana kadar azarlanarak tören adım yürümeyi öğreniyorlardı. Gerçi öğrenme kıtlığı yaşayan birkaç kişi azarlanıyordu. Bizim bedelliler yaş olarak büyük olduğu için öğrenme konusunda sıkıntı olmadı, ya da bizi 18 gün sonra gidecekler diye pek zorlamadılar.

İmkanınız varsa bedelli yapın. Şimdi düşünüyorum da birbirimizle yardımlaşmalarımız, değerli arkadaşlıklar ve makara ortamı falan askerde o 18 gün boyunca aslında gayet iyi anılarım var.

Bizim takımda kime sorsak 1 hafta daha dayanamam diyorlardı. Şimdi buradan konuşmak kolay geliyor, ben de düşününce ne var ya diyorum ama oradaki psikoloji bambaşka bir hale dönüşüyor.

Bunlar benim kendi düşüncelerim. Bir başkası farklı düşünebilir. Neyse onu yazdım. Umarım istediğiniz gibi bir sonuca varırsınız.

Burada arkadaşların bazılarının dediği gibi, gitmek istemiyorsan üniversite kazan. 7 yıl erteliyor devlet askerliğini. Ya da lise diplomanla iki yıl tecil yapabiliyorsun, yaptın mı bilmiyorum. Bir de arkadaşların dediği gibi savaşa uzman askerler gider.

Ne gereksiz bi yorum yapmışsın berkay yaşın ufak belli ki yada çok toysun bi insanın hasta olup askere gidememesi başka şeydir.Erkeklikle alakası olmayıp karı gibi gülmenin de pek bi manalı olduğunu sanmıyorum.

Keşke ben yapabilsem, keşke ben bağrış çağrış içinde "koğuş kalk!" diye bağırsalarda kalksam, ama ben yapamıyacağım işte durumları değişsek keşke.

Ne gereksiz bi yorum yapmışsın berkay yaşın ufak belli ki yada çok toysun bi insanın hasta olup askere gidememesi başka şeydir.Erkeklikle alakası olmayıp karı gibi gülmenin de pek bi manalı olduğunu sanmıyorum.
Berkay değil Berkan, dikkatli okuyun lütfen. Yorumum size göre gereksiz, o zaman ben de yapmıyorum. Sende yapma, kimse yapmasın. Kim koruyacak bu vatanı? Gereksiz konuşan sensin farkına var, bu işlerin yaşla başla alakası. İnsanları yaşıyla rencide etmeye de hakkın yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı