Askere ne götürmek yasak?

Gerald_Emo

Hectopat
Yer
Erzurum
Daha fazla  
Askere neler götürebilirim? Neler yasak? Jilet, tırnak makası, kilit, telefon, 40 paket sigara açılmamış götürürsem sıkıntı çıkar mı? Kıyafet falan götürmem gerekir mi içlik vesaire A'dan Z'ye neler götürebilirim? Bilen birisi yazarsa çok memnun olurum. Açılmış sigara niye sokamıyoruz onu anlamadım.

Son düzenleme:
Jiletli tıraş makinesi götüremezsin, şarjlı tıraş makinesi götüremezsin, kartuşlu tıraş aleti götürebilirsin. Sigaraların girişteki askerlerin mezesi olabilir, tamamen girişteki arkadaşlara bağlı, yani bu sigaraları buraya sokamazsın deyip bütün sigaralarına çökme ihtimalleri var. Tırnak makasının da törpü yerini koparmazsan almayabilirler, ya da orada kırarsın eğer almazlarsa. Telefon da tuşlu telefon götürebilirsin, eğer akıllı telefon götürürsen PTT kargo ile evine geri yolluyorlar. Kıyafet konusunda da normalde istihkak veriliyor ama bazı yerlerde verilmiyor diye duydum, o yüzden sen tedarikli git. İç çamaşırını bol bol almanda fayda var.

Neden kafayı yemek üzeresin onu anlamadım. Askerde tek derdin içmediğin sigara olsun. Donunu elle yıkayınca anlarsın ne demek istediğimi. :D Açık paket sigara alınmıyor işte ne yapacaksın ki? TEKEL ve kapalı paket sok istediğin kadar. Harici hat da yasak normalde. Telefon falan deneme bile zaten. Çok düşünmeye gerek yok temel ihtiyaçları da veriyorlar zaten. İnternette yazanları yükle götür.

Harici hat yasak deniyor ama yasak değil, bir şey demiyorlar. Ben Antalya ve Kıbrıs'ta harici hat kullandım, Askercell'e hem boşa para vermeye gerek yok hem de kısıtlanmış oluyorsun. Ben hat yasak dedikleri için çorabın içine kağıda sarıp koymuştum ama ona gerek bile yokmuş yani telefonun içinde olanlara bir şey demiyorlardı, bakmıyorlar bile.

Jiletli tıraş makinesi götüremezsin, şarjlı tıraş makinesi götüremezsin, kartuşlu tıraş aleti götürebilirsin. Sigaraların girişteki askerlerin mezesi olabilir, tamamen girişteki arkadaşlara bağlı, yani bu sigaraları buraya sokamazsın deyip bütün sigaralarına çökme ihtimalleri var. Tırnak makasının da törpü yerini koparmazsan almayabilirler, ya da orada kırarsın eğer almazlarsa. Telefon da tuşlu telefon götürebilirsin, eğer akıllı telefon götürürsen PTT Kargo ile evine geri yolluyorlar. Kıyafet konusunda da normalde istihkak veriliyor ama bazı yerlerde verilmiyor diye duydum, o yüzden sen tedarikli git. İç çamaşırını bol bol almanda fayda var.

Hocam sigaraya el koymaları saçma o kişilere vereceğime gider hepsini yakarım açılmamış sigara özellikle nereden baksan 100 TL olacak sigara 4000 TL'yi ben heba etmem kimseye kusura bakmasınlar benim kuzenim 10 paket sigara götürdü sorun yaşamadı ben 180 gün orada kalacağım için 3 günde bir paket bitireceğimin hesabını yapıp ona göre 60 pakete kadar çıkarabilirim.

Neden kafayı yemek üzeresin onu anlamadım. Askerde tek derdin içmediğin sigara olsun. Donunu elle yıkayınca anlarsın ne demek istediğimi. :D açık paket sigara alınmıyor işte ne yapacaksın ki? Tekel ve kapalı paket sok istediğin kadar. Harici hat da yasak normalde. Telefon falan deneme bile zaten. Çok düşünmeye gerek yok temel ihtiyaçları da veriyorlar zaten. İnternette yazanları yükle götür.

Normalde sarı filtre sigara içiyorum askeriye de sarı filtre satmıyorlarmış kuzenim ve birkaç tanıdığım söyledi.

Harici hat yasak deniyor ama yasak değil, bir şey demiyorlar. Ben Antalya ve Kıbrıs'ta harici hat kullandım, Askercell'e hem boşa para vermeye gerek yok hem de kısıtlanmış oluyorsun. Ben hat yasak dedikleri için çorabın içine kağıda sarıp koymuştum ama ona gerek bile yokmuş yani telefonun içinde olanlara bir şey demiyorlardı, bakmıyorlar bile.

Telefon götürmeyip telefon kulübesinden konuşabileceğim yer var mı hiç telefon götürme işine girişmek istemiyorum.

Ben de gidiyorum şuana kadar aldıklarım ve alacaklarım şunlar:

Asker cüzdanı, dijital saat, bot vatkası, ayak pudrası, havlu çorap, ortopedik tabanlık, tıraş çantası, sabun, şampuan, lif, şort, terlik, bolca iç çamaşırı, havlu, cildiniz hassassa 0 tıraş için 3 bıçaklı jiletlerden, 3 askılık, kirli çamaşır ve temiz çamaşır filesi, not defteri, kalem, her ihtimale karşı ezbere bilmiyorsanız yakınlarınızın numarasını yazıp cüzdana koyun. Nakit para, nemlendirici, trevezol mantar kremi, yara bandı, kulak tıkacı, uyku bandı, yastık kılıfı şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Ben de gidiyorum şu ana kadar aldıklarım ve alacaklarım şunlar:

Asker cüzdanı, dijital saat, bot vatkası, ayak pudrası, havlu çorap, ortopedik tabanlık, tıraş çantası, sabun, şampuan, lif, şort, terlik, bolca iç çamaşırı, havlu, cildiniz hassassa 0 tıraş için 3 bıçaklı jiletlerden, 3 askılık, kirli çamaşır ve temiz çamaşır filesi, not defteri, kalem, her ihtimale karşı ezbere bilmiyorsanız yakınlarınızın numarasını yazıp cüzdana koyun. Nakit para, nemlendirici, trevezol mantar kremi, yara bandı, kulak tıkacı, uyku bandı, yastık kılıfı şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Nakit para yerine kart geçerli diye biliyorum yasak galiba nakit.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı