Askerliği yaparken çürük raporu alınır mı?

İş hayatını askerlik çükür belgesi etkilemiyor mu? 🤣
"Çürük belgesi" değil. Oradan buradan duyduğun kelimeler kullanma bence :) Hayatında hiç bu rapor için ne yazdığını hiç görmediğine eminim. Toplum ağzında dolaşan kelimeleri kullanmaya devam et. Evet etkilemiyor.

Technopat gerçekten neredeyse her konuda böyle ezber ezber konuşan ve kendi kendine kahkaha atan tiplerle dolmuş.

"53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek (?) akıl hastalığı (?) bulunmamak."

Bu madde dışında askerlikten elverişli değildir raporu alan herkes çalışmaya uygun :) Ama senin gibi birilerini aşağılama gereksinimi duyanların gözünde bu raporu alan insanlar her yerde sorun yaşar.

Son düzenleme:
"Çürük belgesi" değil. Oradan buradan duyduğun kelimeler kullanma bence :) hayatında hiç bu rapor için ne yazdığını hiç görmediğine eminim. Toplum ağzında dolaşan kelimeleri kullanmaya devam et. Evet etkilemiyor.

Technopat gerçekten neredeyse her konuda böyle ezber ezber konuşan ve kendi kendine kahkaha atan tiplerle dolmuş.

"53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek (?) akıl hastalığı (?) bulunmamak."

Bu madde dışında askerlikten elverişli değildir raporu alan herkes çalışmaya uygun :) ama senin gibi birilerini aşağılama gereksinimi duyanların gözünde bu raporu alan insanlar her yerde sorun yaşar.

Etkiler dostum? Nereye başvurduysam hep askerliğini yaptın mı lafını duydum? Bazı yerlerde belge dahi istemişti.

Etkiler dostum? Nereye başvurduysam hep askerliğini yaptın mı lafını duydum? Bazı yerlerde belge dahi istemişti.
Bana kendi yaşadığın deneyimlerin dışında elle tutulur bir şey gösterir misin. Nerede yazıyor askerlikten elverişli değildir raporu alanların çalışamaz olduğunu. Askerlikten psikolojik olarak rapor alan birisi bile devlet hastanelerinden rapor alamıyor. Biraz mantıklı olun. Sizden askerliğinizi yaptığınıza ilişkin belge isterse birileri, gider askerliğe elverişli olmayan raporunuzu gösterirsiniz, bunun üzerine sizi işe almayan birisi kanunlara göre haraket etmez, kendi kişisel durumuna göre haraket eder. Çünkü kanunlarda yukarıda yazdığım madde dışında bir insan çalışmaya uygun görünür. Benimde askere elverişli değildir raporum var. Senelerdir bir problem yaşamadım. Gerçekten mantıklı olun yani. Olamıyorsanız eğer elinizde bu bahsettiğiniz olaylara ilişkin maddelerin olduğunu gösteren kaynakları paylaşın mümkünse. Milyon tane insan var bu raporu alan...Kimileri bir bacağı diğer bacağına göre daha kısa. Bu insanların hiç biri şimdi bu yüzden bir iş yerinde sigortalı olarak çalışamayacak mı ? :)

Bana kendi yaşadığın deneyimlerin dışında elle tutulur bir şey gösterir misin. Nerede yazıyor askerlikten elverişli değildir raporu alanların çalışamaz olduğunu. Askerlikten psikolojik olarak rapor alan birisi bile devlet hastanelerinden rapor alamıyor. Biraz mantıklı olun. Sizden askerliğinizi yaptığınıza ilişkin belge isterse birileri, gider askerliğe elverişli olmayan raporunuzu gösterirsiniz, bunun üzerine sizi işe almayan birisi kanunlara göre haraket etmez, kendi kişisel durumuna göre haraket eder. Çünkü kanunlarda yukarıda yazdığım madde dışında bir insan çalışmaya uygun görünür. Benimde askere elverişli değildir raporum var. Senelerdir bir problem yaşamadım. Gerçekten mantıklı olun yani. Olamıyorsanız eğer elinizde bu bahsettiğiniz olaylara ilişkin maddelerin olduğunu gösteren kaynakları paylaşın mümkünse. Milyon tane insan var bu raporu alan...Kimileri bir bacağı diğer bacağına göre daha kısa. Bu insanların hiç biri şimdi bu yüzden bir iş yerinde sigortalı olarak çalışamayacak mı ? :)
Yaşayamayacağının garantisini veremezsin işte onu anlatmaya çalışıyorum. Adamın çok az bir süresi kalmış istersen senin aldığın çürük raporunun onunda almasını sağlama anlatabildimi. En zoru acemiliği atlatmış ki ustalık daha kolay geçecek adam için.

Yaşayamayacağının garantisini veremezsin işte onu anlatmaya çalışıyorum. Adamın çok az bir süresi kalmış istersen senin aldığın çürük raporunun onunda almasını sağlama anlatabildimi. En zoru acemiliği atlatmış ki ustalık daha kolay geçecek adam için.
Burada hiçbir deneyimi olmayan ve sadece toplum ağzından yazanlara ne demeli ? Bunlar insanı baskı altında bırakır. Bilemezsiniz bu konuyu açan arkadaşın neler hissettiğini. İyice baskı yapmak nedir. Bu şeylerin kuralları var. Elbette ki işe girebilir. Ben kendimden örnek verirken iyice anlaşılması için verdim olayın ne olduğunu. Sizin için belki usta birlik askerlik kolay gibi görünebilir, ama bir başkası için farklı olabilir. Yine de siz burada sıcak yaklaşıyorsunuz, ama konuya yazan çoğu kullanıcı dalga geçerek yazıyor, sanki başına çok kötü şeyler gelecek hissiyatı yaşatarak...Tabii ki eğer konuyu açan arkadaş yapabilirse askerliğin hepsini kendisi için daha rahatlatıcı olur, en azından bu forumda bile insanların kendisi ile alttan alttan dalga geçtiğini görerek motivasyonu kötü olmaz. Benim rapor aldığım usta birliğimde benden önce rapor almak isteyen başka birisi vardı. Benim yaşım biraz büyüktü normal yaşında askere gelenlere göre. Orada bir çocuk vardı kendi kendine sürekli düşünüp duruyordu, üzerinde bir stress vardı ve kimseye anlatamıyordu sorununu. Ben de bir gün sordum "bir şey'in mi var" diye. 3-5 dakka anlatmaya çalıştı, sadece "ben ne yapacağım abi" diyerek. Neyi diye sora sora en sonunda bölük komutanımızın kendisi için rapor alabileceğini söyledi, ama çocuk bana "abi arkadaşlarıma ne derim, aileme ne derim, onların yüzüne nasıl bakarım" diyordu. Ben de dönüp "kardeşim sen ne istiyorsun gerçekte" diye sordum. O da bana yine başladı abi ne yaparım nasıl bakarım ben istiyorum ama ne yaparım, dedi. Nitekim bu çocuk rapor aldı. Bir bacağı diğer bacağına göre kısaydı ve hafif topallıyordu. Şimdi bu çocuk bu raporu askerlikten aldı, sivil hayatında hiçbir işe giremeyeceğini aklınız alıyor mu gerçekten ? Sadece bana kendi mantığınız ile cevap verin. Sonra işin hukuksal boyutunu konuşuruz eğer gerek kalırsa :)

Onu sormalarının sebebi, adamın askerlik sorunu olup olmadığını bilmek istiyorlar. İşe girdikten 2 ay sonra hadi ben askere diyip çıkarsa ne olacak? Açıkta bir pozisyon olacak ve bu şirket için sıkıntı. Askerliği ha yapmışsın ha muaf olmuşsun bu işvereni ilgilendirmez. Askerlikle bir işinin kalmaması önemli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı