Askerlik erken yaşta yapılmalı mı?

@170981 Günümüzde askerliğe gitmek yerine 5 yıllık ömrü kalmış babasını gönderebilse gönderecek bir Türk nesli süregeliyor. Ben gittim, keşke 12 ay yapabilseydim diye hala daha içim içimi yiyor. Düşük testosteron sorunu olmayan hemen hemen her birey zaten keşke uzatsaydım, çok güzeldi diye iç çekiyor.

Bence okuma ve öğrenciliğe devam etme gibi bir niyetin varsa acele etme askerlik için, 19 yaş daha çok genç. Ama çok geç yaşta gitmek de iyi değil bence, 30 yaşında askere giden arkadaşlarımın bazıları 22-23 yaşında genç komutanlardan azar, fırça yiyince zorlarına gidiyordu. Hele iş, kendine ait aile gibi düzenler kurulduktan sonra 6 ay gitmek çok daha zor gelir. Bedelli gidilmeyecekse çok ötelemek doğru değil gibi geliyor bana.

@k.ylvc 2 veya 4 yıllık okuyan herkes Yedek Astsubay veya Subay olamıyor. O kadar garanti bir durum değil. Genellikle BESYO veya Makine/Motor mezunlarını gördüm ben.
Haklısın kesin bir durum değil çıkarsa olarak düzelttim. Sınıf arkadaşlarımdan 3 kişiden birisi yedek astsubay olarak görev yapıyor. Tamamen şans işi.

Arkadaşlar, kafam çok karışık yaşım 19. bir yandan okumak, bir yandan çalışmak istiyorum. Bazı konuştuklarım yaşın erken, biraz bekle diyorlar. Kimisi hemen git diyor. Kafam çok karıştı, size danışmak istedim. Siz ne söylersiniz?

Ben 23 yaşımdayken yaptım, tecil yaptırıp okuyun okul bittikten sonra yapın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı