Genç yaşta okunmalı mı yoksa çalışılmalı mı?

Bilgiyi para kazanmak olarak görmemen gerekiyor. İlla okudun diye çok para kazanacak ve ya fakir olacak değilsin orada öyle bi durum yok. Şartlara ve isteklerine bağlı olarak önceliğini kendin belirlemen ve bir karar vermen gerekiyor. Okumak her zaman daha değerlidir. Bizim toplumumuzda bile "okumuş adam bi başka" diye söylem var.

200 lira kar koyması mı aklını çeldi? Şu "okuyan adam da aynı parayı kazanıyor" saçmalığını bir kenara bırakıp biraz mantıklı düşünelim artık. Kendini geliştirdiğini söylüyorsun, eline meslek alacak yaşa kadar bu şekilde kendini geliştirdiğini düşünürsek harbiden okumayan insanlarla aynı parayı kazanacağını mı düşünüyorsun? Tek yatırımı diploması olan mezunlar iş yüksek rekabet ortamında eziliyor diye herkes işsiz kalacak diye bir kaide yok. Şimdiden ticarete atılmak tabi ki güzel bir şey ama okulu salıp bu işe girişmek tamamen saçmalık.
Öncelikle benim tavsiyem okuman. Kendini ne kadar geliştirirsen o kadar katmadeğerli hale gelirsin. Al sat- al geliştir sat... Nereye kadar ?

Verdiğin geliştirme örneklerinden gidecek olursak dilini geliştirirsen al sat işinde bile daha geniş bir kesimde insanlarla doğru iletişim kurup pazarlamanı yaparsın.

O yüzden kesinlikle oku ne iş yaparsan yap emeksiz çabalamadan oturup saatlerce oyun oynayarak para kazananlardan olma. Bunu dememdeki sebep de seni sosyal olarak köreltir ve kendine oyun yani sanal dünyadan bir ortam yaratmış olursun dış dünya ile iletişimde bile sorun yaşar hale gelirsin diye düşünüyorum.

Sonuç olarak; kendini ne kadar geliştirebilirsen geliştir bunun için çabala. Mental, ruhen, fiziken.. Hep gelişime açık ol. Özellikle de yazılım kısmına ve dil kısmına daha çok ağırlık ver. Güzel bir tahsillede hepsini birleştirdiğinde değerli bir insan olursun... İş bulamıyoruz diyen insanlara da aldırış etme. Kendini öne çıkarmayı bilmeyen öğrenmeyen her insan arka planda kalmaya mahkumdur düzel genç kardeşim.
Diğer yazan kişileri de alıntılamak isterdim fakat çok uzun olur diye alıntılamadım. Bunu düşünmemdeki sebep yetiştiğim çağın sosyal medyası ile de alakalı olabilir. Herkes "dıropşipingden milyoner oldum" tarzında takıldığı için insanın aklına şeytan girmiyor değil. Bir iki tane olsa bunu söyleyenler ciddiye almam da son zamanlarda sayısı çok arttı veya İnstagram algoritması sayesinde bana sadece bu postları çıkartıyor :)

Diğer yazan kişileri de alıntılamak isterdim fakat çok uzun olur diye alıntılamadım. Bunu düşünmemdeki sebep yetiştiğim çağın sosyal medyası ile de alakalı olabilir. Herkes "dıropşipingden milyoner oldum" tarzında takıldığı için insanın aklına şeytan girmiyor değil. Bir iki tane olsa bunu söyleyenler ciddiye almam da son zamanlarda sayısı çok arttı veya İnstagram algoritması sayesinde bana sadece bu postları çıkartıyor :)
İlla sosyal medyada bir şey yapmak istiyorsan. Öğrendiklerini diğer insanlara aktararak birlikte büyüyün gelişin.

Unutma hayattaki en değerli şey bilgidir, bilmektir. O yüzden sırf sosyal medyada like almak için ve ardından bunlardan para kazanmak için saçma içerikler yapanlardan da olma. Saatlerce oyun oynayıp başka hiçbir şey yapmadan para kazananlardan da olma.. Hayatını yönetici olup 3 saat kafanı yorup 21 saati kendine kalacak şekilde planla.

Diğer yazan kişileri de alıntılamak isterdim fakat çok uzun olur diye alıntılamadım. Bunu düşünmemdeki sebep yetiştiğim çağın sosyal medyası ile de alakalı olabilir. Herkes "dıropşipingden milyoner oldum" tarzında takıldığı için insanın aklına şeytan girmiyor değil. Bir iki tane olsa bunu söyleyenler ciddiye almam da son zamanlarda sayısı çok arttı veya Instagram algoritması sayesinde bana sadece bu postları çıkartıyor :)

Hocam al-sat yap veya baska bir meslekte geleceginizi garanti ediyor mu? Hayır.
Okul her zaman garanti yöntemdir eger başarılı biriyseniz okuldan devam edin hem her gün 1 saat yazılım ögreniyorsunuz bilgisayar mühendisi olabilirsiniz.
Ama ben okuyamam diyorsan ve iş işten gectiyse denemeye deger. ( en azından geçici para kazanmak için )

Instagram'ı komple sil bence, bütün beyin kimyalarını bozuyor bana kalırsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı