Askerlik için boy ve kilo şartı

tamdemS

Megapat
Selam. Askerlik için kilo sınırı tam olarak nasıl hesaplanıyor? Kilo: 110 Boy: 1.72 erteleme almak için yeterli midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin boyunda ki üst sınır 101 KG görünüyor tabloda. Erteleme için yeterli.
askerlik_boyagorestandartagirlikcizelgesi.png

O listeleri inceledim ancak benim sorunum biraz farklı. Misal ben 1996' lıyım. Muayeneye 1 yıl gitmedim. Bu nedenle zaten geç gittiğim için inadına askere alırlarmı diye de düşünüyorum.
İnadına askere alma gibi bir durum olacağını sanmıyorum. Fakat yinede Askerlik şubesinden birisine danışmanız gerekiyor.

Ben korkak bir kızım de almazlar. 2010 yılında yaptığım 15 ay askerlikte eğer üstünde bir gram bile hakkım varsa haram olsun.

Yargılamadan önce araştırmak lazım. Yaygın anksiyete bozuklugu ve depresyon tedavisi gördüğüm için antidepresan tedavisine başladık. İlaçların yan etkisiyle kilo aldım. Kendime yeni yeni gelmeye çalışıyorum gidemememin sebebi budur.

Muayeneye gitmediğin için önce bir güzel sopa yiyeceksin. :) 1 sene geç gitmişsin. Adama demezlerse sen neredeydin?

Giderken kimlik fotoğrafını yenile. Eğer eskiyse. Yoksa uğraşırsın. Yanına bir kalem al. Formları doldurmak için lazım olacak. Çok fazla sırıtma göze batmamaya çalış.

Ben direk gittim. Komutana denk geldim. Yanıma geldi sen neye gülüyorsun demişti. :D

Sana soracak her hangi bir hastalığın var mı?
Sürekli kullandığın bir ilaç var mı?
Bunun gibi bir çok soru.

Bunlara iyi cevaplar ver.

Ben korkak bir kızım de almazlar. 2010 yılında yaptığım 15 ay askerlikte eğer üstünde bir gram bile hakkım varsa haram olsun.
Ben de 98-99-2000 yılında 18 ay yaptım, 3 ay fazla. Size hakkımı helal etmeli miyim :D

Biz 6 erkek kardeşiz, 3'ümüz Kırklareli, Diyarbakır ve Kıbrıs'ta askerliğimizi yaptık. Geriye kalan 3 kardeşimden ikisi okul ve sonrasındaki işleri nedeniyle ertelemeye almışlar, yani yapacaklar. Kaldı bir kardeşim, bu kardeşim de askeriğini yapmak istemiyir. Sağlığı gayet yerinde ve herhangi bir engeli de yok ama işte, yapmak istemiyor :rolleyes: Yani bu şimdi korkak bir kız mı olmuş oluyor? Adamın hiçbir nedeni olmazsa bile yaptığınız yorum yanlış (n)

Eğer gün gelir de kendimizle uğraşmayı bırakıp "Yamişim vatanını" deyip kumar masalarına milyinlar dökenlerle uğraşmayı başarabilirsek; işte o'gün ilerleyeceğimiz gün olacak :morgöz:

Amacım birilerine gönderme yapmak değil, sadece feriştah da olsa ona kıralım çok yaşa demiyirum. Çünkü ben olmazsam zaten kral da olmayacak :sinsi:

Beyler askerlik korkulacak bir şey değil. Şimdi ki askerlik askerlik bile değil. Ne dayak kaldı nede devrecilik vaktin var ise okumuyorsan git bence çünkü askerlik hep bir engeldir bir şey yapmana.

Askerlikten korkum yok hamd olsun. Küçüklükten beri hep merak etmişimdir askerliği ve gitmeyide istiyorum. Amacım çürük almak değil, sadece yaşadığım rahatsızlıkları ve bunun neticesinde oluşan yan etkileri yok etmeden bir faydamın olacağını düşünmüyorum şuan için. 1 yıl erteleme alabilirsem kendimi toparlayıp adam gibi yapacağım askerliğimi. Bu konuyuda sadece bilgi için açtım. Teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı