Askerlik kilo raporu nasıl alınır?

nobodyleavesme

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba erkek kardeşim mayıs ayında askere gitmek için tecil bozdu. Aile hekimine muayeneye gitti. Boy kilo uyumsuzluğundan dolayı İzmir Atatürk eğitim araştırma hastanesi dahiliye bölümüne sevk ettiler. Haziran ortası gibi randevu bulduk götürdük orası da biz bakmıyoruz ben sadece Endokrin'e yönlendiriyorum dedi. Sıkıntı yok yönlendirdiler. Endokrine gittiğimiz de ise kardeşim orada durum bildirir raporu altında rapor verip bunu aile hekimine götüreceksin zaten sana bunu dahiliyenin vermesi gerekiyordu falan dediler. Kardeşim aile hekimine götürdüğünde bunu bana getirmene gerek yok ki ben seni zaten sevk ettim bundan sonra iş onlarda yapabilecek bir şeyim yok demiş. Şimdi ne olacak yani çok kafamız karışmış durumda hiç bu tarz işlerle uğraşmadık. Bu yüzden bir danışmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kişide kilo problemi varsa buna dahiliye bakar. Muayenesini yaptıktan sonra tartılması için endokrine sevk edebilir. Ama ilk muayene dahiliyede olur. 3 sefer hastayene gittim askerlik için, bende kiloluyum. Bu şekilde ilerliyor iş. Aile hekimi dahiliye, sonra tartılmak için diyetisyen veya endokrin sonra heyete randevu alınıyor.

Kişide kilo problemi varsa buna dahiliye bakar. Muayenesini yaptıktan sonra tartılması için endokrine sevk edebilir. Ama ilk muayene dahiliyede olur. 3 sefer hastayene gittim askerlik için, bende kiloluyum. Bu şekilde ilerliyor iş. Aile hekimi dahiliye, sonra tartılmak için diyetisyen veya endokrin sonra heyete randevu alınıyor.
Hocam yani endokrin doktorunun dediği doğru mu diyorsunuz? Şimdi peki ne yapmamız lazım o zaman tekrardan dahiliye doktoruna gideceğiz demek oluyor bu. Merak ettiğim bir şey daha var illa eğitim araştırma dahiliyesi mi olmalı yoksa ilçe devlet hastanesine gidemez miyiz ?

Hocam yani endokrin doktorunun dediği doğru mu diyorsunuz? Şimdi peki ne yapmamız lazım o zaman tekrardan dahiliye doktoruna gideceğiz demek oluyor bu. Merak ettiğim bir şey daha var illa eğitim araştırma dahiliyesi mi olmalı yoksa ilçe devlet hastanesine gidemez miyiz?

Hocam biraz karışmış sizin iş. Bence dahileyeye tekrar görünün. Ayrıca aile hekimi hangi hastaneye sevk ettiyse işlemler orada olur. Benim de ilk işlem hataydaki Atatürk eğitim araştırma hastanesi olmuştu. Orası eski askeri hastaneymiş sanırım.

Yani endokrine sevk etmesinin sebebi orada da muayene olması ve kilo tartılması olmalı.

Hocam biraz karışmış sizin iş. Bence dahileyeye tekrar görünün. Ayrıca aile hekimi hangi hastaneye sevk ettiyse işlemler orada olur. Benim de ilk işlem hataydaki Atatürk eğitim araştırma hastanesi olmuştu. Orası eski askeri hastaneymiş sanırım.

Yani endokrine sevk etmesinin sebebi orada da muayene olması ve kilo tartılması olmalı.
Anladım hocam peki bu süreç ne kadar sürüyor yani ne sıklıkla tekrar muayeneye çağırıyorlar?

Anladım hocam peki bu süreç ne kadar sürüyor yani ne sıklıkla tekrar muayeneye çağırıyorlar?

Umarım fazla uğraşmadan halledersiniz. Kilosu çok fazlaysa ilk kontrolde muaf verilebilir. Ama ben 180 boy 150 kiloyken ilk muayenede erteleme vermişlerdi. Ve son olarak 3. işlemde ( toplam tam 2 yıl sürdü) muaf almıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı