Askerlik tecili e-Devlet'ten mi, askeri şubeden mi yapılmalı?

ASSASSIN0147

Kilopat
Makaleler
1
Yeni mezun oldum, üniversiteden diplomamı aldım tecil edeceğim 2 yıl daha okumak için. Ne kadar süreliğine tecil ederler? Bir de askeri şubeden mi tecil etmeliyim e-Devlet'ten mi?

e-Devlet'teki tecil normal tecil değil. Celp başvurusu yapıp gecikmeli teslim oluyorsunuz gibi bir şey. Şubeden yapın tecili.

Yeni mezun oldum, üniversiteden diplomamı aldım tecil edeceğim 2 yıl daha okumak için. Ne kadar süreliğine tecil ederler? Bir de askeri şubeden mi tecil etmeliyim e-Devlet'ten mi?
Eğer başka bir okula başlarsan tecilin şu süreyle olur.

2 yıllık bölümlerde 4 yıl tecil, 4 yıllık bölümlerde ise 7 yıl tecil ettirilir. Tecili askerlik şubesinden yaptırmanız gerekir. Okuldan alacağınız EK-C2 denilen belge ile tecil yapılır.

Mezuniyetinizi kullanarak ne kadar süreyle tecil yapıldığını bilmiyorum. Askerlik şubesine gidip sağlık kontrollerinden geçtikten sonra tecil yapılıyor diye biliyorum.

Mezun olduktan sonra iki yıl tecil hakkı var. Tekrar okula başlamak bu süreyi uzatmaz. Ancak bir üst öğrenim seviyesine geçerseniz ek tecil hakkı verilir(Lisanstan yüksek lisansa geçiş gibi). İşlemler en yakın askerlik şubesinde yapılabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı