Askerlik yapmak istiyor musunuz?

Askerlik yapmak istiyor musunuz?

• Bedelli yapmak istiyorum.

Oy: 15 33,3%
  • Evet, 6 ay gidip yapmak istiyorum.

Oy: 9 20,0%
  • Yedek astsubay/subay olarak 1 yıl maaşlı yapmak istiyorum.

Oy: 3 6,7%
  • Sağlık sorunlarımdan dolayı muaf olabilirim.

Oy: 6 13,3%
  • Ben askerliğimi yaptım, sonuçları okumaya geldim.

Oy: 12 26,7%

• Oy verenlerin toplamı
    45
Askerliğimi Hatay Suriye hudut sınırında yaptım. Yaz sıcağında oradaydım ama pişman değilim.
Şu an tekrar gitmek isterdim fakat sağlık sorunum el vermiyor.

Şıklarla başlık çok uyuşmuyor. “Askerlik yapmak istiyor musunuz?” yerine “Askerliği nasıl yapmayı tercih ediyorsunuz?” tarzında bir başlık daha uygun olurdu.
Haklısınız aceleyle oldu bir kere sağlık olsun

Yaptım fakat yerlerdeki sigara izmaritini toplamak ve çavuşun kendini kral gibi göstermesinden başka bir şey görmedim boş zaman kaybı gidip sınırda çatışmıyorsunuz öyle bir dünya yok yani.
Asteğmenlerle aranız nasıldı peki?

yok gerekirse kaçarım
Kaçmak daha sıkıntı hocam

Bedelliye çoğu kişinin parası yetmez zaten. İmkanım olsaydı bedelli yapardım, sonuçta orada tuvalet temizlemekten başka bir şey yapmayacağım.

Tamamladım fakat geldiğime pişmanım çok özlüyorum. Usta birliği kars çıktığında demiştim soğuktan kesin donarız -40 hissedilen dereceleri gördük fakat çok iyiydi ortamın sıcaklıgı yetiyordu. İlk katılımda 2 hafta nöbet tutmuştum sonra komutan toplu alanda beni seçti dediği kelime şu ateş yakabilir misin oglum evet komutanım dediydim kazana seçildim direk ayrıca çok çok selamlar olsun hepsi on numara komutanlardı ne istesek yaptılar rütbeden önemlisi insan olmalarıydı. Yeri geldiğinde kazanı kontrolünü 5 dk bir kontrol edip jeneratör ve su deposuna iniyorduk o kadar soguk olduğu için donuyordu soba yakıyorduk ya jeneratör ve su deposunda şartlar zordu. Şiddetli rüzgarlardan bahsetmiyorum bile yer yerinden oynuyor köşeyi döndüğünde uçmaktan beter ediyor kar maskesi olsun olmasın pek fayda etmiyordu nefes bile aldırmıyor o derece bir sogukluk ve rüzgar şartları zordu ama şunu söyleyeyim rakım yüksek olan yerlerde yapan rütbeli rütbesiz askerlere can feda o zorluğu çekmeden kolay gözüküyor ben şu olayı yaşadığımda hep sorguladım nasıl dayanıyolar diye giydikleri yelek, kompozit, çanta, ve silah bunları eminim ki buradaki çogunluk 1-3 saat anca idare edebilirler hakları ödenmez yani. Silah soguktan elinize yapışıyor ya utanmasa tükürsen agzından çıkmadan donucak. Neyse anlatacağım çokça güzel anılar ve insanlıktan bahsetmiyiceğim ve zorluklarda dahil ona rağmen çokca güzel geçti askerliğimiz fakat her yer aynı değil kafa ütülemek istemem okusanız bile çogu kişi kararından vazgeçmeyecek ama şunu demek isterimki. Bence cinsiyetcilik meselesi falan da değil herkesin vatanı için hizmet etmesi gereken bir iştir. Size en önemlisi 1 ay bile yapsanız silah tutuşunu, silahtan korkmamanızı ve silahı tanımlamanız için gidin korkmayın sizi yemiyicekler dövmiyicekler sadece gereken şeyleri yapacaklar bağırmadan ve kaba davranmaları sizin açınızdan belki zorlayıcı olabilir fakat yarın öbür gün savaş çıktığı zaman anlarsınız neden öyle davrandıklarını düşman size göstermez bu ilgiyi gördüğü gibi kafanıza basar mermiyi savaş ülkesi olduğumuzu biliyorsunuz bilmiyenlerde olabilir ama yapın. Millet askere gitmiyeni adam diye tanımlamaz bunu kendinize yakıştırıyorsanız gitmeyin hele askerliği bilerek uzatanlara yazık diyorum korkmayın pişman olacaksınız daha fazla uzatıpta önünüze engel olarak çıkacak 6 ayınız veya 1 ayınız işte o zaman boşa gidecek.

Bedelliye çoğu kişinin parası yetmez zaten. İmkanım olsaydı bedelli yapardım, sonuçta orada tuvalet temizlemekten başka bir şey yapmayacağım.

Onuda bir hizmet olarak görmelisiniz. Seneler önce nenelerimiz dedelerimiz nasıl savaş verdiğini unutma şartları bir tutmak istemem aynıda değil fakat yapacaksın mecbur bunu bir iş olarak düşünerek git. Kurallara uy düzeni bozma yetiyor sanki 6 ay bir iş yerine sözleşmeli olarak girdiğini düşün. Bu arada aile terbiyesi görmemiş yobaz, sahtekar, p1C, karaktersiz insanların topluluğu olabilir bunun düzenini sağlıyolar 20 yaşındaki birisi dışarıdaki kişilerin lafına aldanmaz etmez kavgacı dahi olsan burada mecbursun ya seve seve ya da güzel arkadaşlar ediniyosun bunu yıllarca dile getiriyosun görüşüyosun daha ne olsun birimiz İstanbul'dan geliyor birimiz Şırnak'tan geliyor ortak bir noktada buluşuyoruz yediğimiz içtiğimi ayrı gitmiyor beraber yatıyosun beraber yaşıyosun herşeyi ceza yediğimizde istikamet yiyoduk düşündükçe gülümseme geliyor o derece özlemini çekiyorum şuanda mesela boşluktayım :l

Bu arada tuvalet konusunda aklıma bir şey geldi. Öğretiyorlar bu olayı her yeni gelen celbe bu böyle yapılır şu şöyle yapılır peçeteyi hangi elle tutucaksınız kapıyı hangi elle açıcaksınız vs konularına dahi gelindi komik ama ciddi bir konu adam bilmiyor veyahut evinde de böyle olduğu için yapıyor :d. Böyle bir durumda zaten suçsuz dahi olsan beraber o tuvaletleri temizlersin düzen işte o bozulursa ne olur herkes birbirine girsin komutanlar geldiği zaman hâlâ laylayloma devam etsin böyle bir şey olursa kim kime laf anlatacak çocuk parkı değil ki ciddi alınacak konular var. Hep olumsuz şeylerden bahsediyoruz. Mesela ben dişlerime gitmeden önce pek fırcalamazdım 2-3 günde 1 kere Max fakat şu anda her ögün sonu temizliyorum temizliktir, yatağımı düzeltmiyordum genelde şöyle yorganı düzeltip işlemi tamamlıyordum şu anda 0 fabrikadan alınmış gibi ayarlıyorum . Temizim zaten her hafta temizleniyoruz etek altı vb o konuda da büyük ihtimalle düzelecektir yapmayan insanlar. Sakal saç düzeni mesela çok önem vermeye başladım kendime bakmazken orman kaçkınlığından çıktık . Spor yapıyorsun yeme içmene dikkat ediyosun. Beni açıkçası çok değiştirdi bunlar ufak şeyler ama katkısı çok oldu askerliğin iyi ki tamamlamışım + kazancı belgesi kazandık 6 ay içerisinde lazım olur mu şu anda gözlemlediğim kadarıyla zor ama insanlar acımasız diplomasız işsiz becerisiz insanları almıyolar bu belgeyle en azından bu adamın belgesi var bir şeyler yapmaya çalışmış alabilir ama diğer türlü beceriksiz belgesiz diplomasız insanları geri plana attıyolar biliyosunuz zaten yanlış varsa düzeltin.

Yapmak istemiyorum lakin sanırım öyle bi şansım yok.
Var elbette kendinize zarar vermenize veya kalıcı bir hasara değer mi düşünün ona göre yazıyım biraz canınız acıyabilir

Son düzenleme:
Yok ya. Mecbur gidicez imkan olursa bedelli denerim. Kilom 55 boyum 170. Bunlar kurtarmıyorsa yapacak bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…