Askerlik Yerine Kamu Hizmeti

Zamanında başlıktaki gibi haberler dolanıyordu tam bir bilgim yok. Askere gitmek istemiyorum, ne birinden emir almak ne de elime silah almak istiyorum, savaşa karşı biriyim. Esas konu ben askere gitmekten nasıl yırtarım?

(Bedelli Düşünmüyorum)
Ben eğer Erzurum'un -52 derece soğuğunda senin gibiler rahat etsin diye nöbet tuttuysam allah benim belamı versin ne diyim ki ? YAZIKLAR OLSUN...

Ben eğer Erzurum'un -52 derece soğuğunda senin gibiler rahat etsin diye nöbet tuttuysam allah benim belamı versin ne diyim ki ? YAZIKLAR OLSUN...
Herkes askeriye mantıkciligi ile yaşayıp, başkasından emir almaktan haz etmeyebilir, saygı duymak lazım ama sunu da unutma sen -52 derece sogukta nöbette iken o halka vs hizmet ediyorsa senin ile eşittir ama nankörlük ediyorsa (örneğin nargile tüttüren Suriyeli’ler) o zaman yazıklar olsun.

Hocam altı üstü 9 ay askerlik yapacak geleceksin?
ne 9 u yav :) 6 ay gitmenle gelmen bir oluyor.
Herkes askeriye mantıkciligi ile yaşayıp, başkasından emir almaktan haz etmeyebilir, saygı duymak lazım ama sunu da unutma sen -52 derece sogukta nöbette iken o halka vs hizmet ediyorsa senin ile eşittir ama nankörlük ediyorsa (örneğin nargile tüttüren Suriyeli’ler) o zaman yazıklar olsun.
Yazdıklarına göre Vatana faydalı birşeyler yapmadığı açık ve net bence.

Askerilik yerine kamu hizmeti diye bir seçenek yok. Ya askere gideceksin ya da bedelli yapacaksın. gitmezsen belirli bir para cezası ile kaçak sayılırsın ve hem parasını öder hem de askere zorla gönderilirsin. Başka seçenek yok maalesef.

Zamanında başlıktaki gibi haberler dolanıyordu tam bir bilgim yok. Askere gitmek istemiyorum, ne birinden emir almak ne de elime silah almak istiyorum, savaşa karşı biriyim. Esas konu ben askere gitmekten nasıl yırtarım?

(Bedelli düşünmüyorum)
Ne savaşı? Sen askere gidince savaşa mı gitmiş oluyor sun?

Ne savaşı? Sen askere gidince savaşa mı gitmiş oluyor sun?
Yok. Birkaç nöbet dışında bir patates soyacağı, bir de pis yerleri temizlemek için fırça, temizlik ürünleri görecek alt tarafı :) Askerlik görevinin, profesyonel askerlik şeklinde ilerlediğini sanıyor olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı