Askerlik yoklaması Aralık 15-16'da yapılabilir mi?

Mayıs celbi başvurusu şubat sonuna kadar devam ediyor, eğer süre vermez bakaya düşürürse ve ocak ayında başvuru yaparsanız yine mayıs'ta gidersiniz. Eğer yıl sonuna kadar süre verirse dediğim gibi haziran sonrası başvuru yapar kasım'da gidersiniz.

Kimse sizi zorla askere götüremez. Yakalandığınızda bildirim yapılır, tutanak tutulur serbest bırakılırsınız. Kaçak olduğunuz gün başı ceza yazılır sonradan ödemeniz gerekir para cezası yani. Gün ne kadar uzarsa ceza da o kadar artar. Ancak bu ceza yazılması yoklama süresi geçtikten sonra gerçekleşir. O yüzden tecil bitiminde 31 Aralık 2026'ya kadar süre verirse hiç ceza ödemeden yazın başvuru yapabilirsiniz. Beklemek daha mantıklı.

Tecil biter bitmez hemen ertesi gün askere çağırmıyorlar kimseyi, o yoklama sürecini tamamlamak için süre verilir muhakkak.

Anladım bende boyle bir yazı var burada anladığım kadarıyla ocak ayı geldiğinde tecilim bittiğinde kaçak olarak yazar mı?

1765392507690.png

Anladım bende boyle bir yazı var burada anladığım kadarıyla ocak ayı geldiğinde tecilim bittiğinde kaçak olarak yazar mı?

Eki Görüntüle 2619430

Hayır süre bitince yoklama süresi veriyorlar kaçağa düşmemek için, bittiği senenin yıl sonuna kadar süre oluyor. Sizin 31 Aralıkta bittiği için tahminime göre 2026 sonuna kadar yoklama süreniz olacak. E-devletten takip edin tecil bitince görürsünüz verdikleri süreyi. Tecil biter bitmez ertesi gün kaçağa düşülmez hemen.

Hayır süre bitince yoklama süresi veriyorlar kaçağa düşmemek için, bittiği senenin yıl sonuna kadar süre oluyor. Sizin 31 Aralıkta bittiği için tahminime göre 2026 sonuna kadar yoklama süreniz olacak. E-devletten takip edin tecil bitince görürsünüz verdikleri süreyi. Tecil biter bitmez ertesi gün kaçağa düşülmez hemen.
Merhabalar, benimde askerlik hakkında bir sorum olacaktı. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bana 31 aralık 2025 sonuna kadar yoklama başvurusu yapmam gerektiğine dair mesaj geldi. Bedelli yapmak istiyorum. Ama bedelli ücretini ocak 2026 sonuna doğru ödeyebilirim. Bugün başvuruları yaparsam ücreti ödemek için 2 ay sürem olacağı söyleniyor ancak ben 2026ya girdikten sonra ücreti ödeyeceğimden sorun çıkmaz mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı