Askerlikten önce sistem toplanmalı mı?

onryilmz

Hectopat
Katılım
17 Mayıs 2018
Mesajlar
19
Oyun ağırlıklı bir sistem toplamak istiyorum, yaklaşık 6000 - 6500 tutuyor. RAM'i 8 GB alacağım (sonradan 8 GB daha ekleme), SSD'yi sonradan ekleyeceğim, ekran kartını GTX 1050 Ti alarak (sonradan GTX 1060 6 GB ile değişecek) miktarı 4000'e kadar indirebildim. Yaza askere gideceğim ( kısa dönem ). Sizce 4000 TL'lik sistemi kurup askerden gelince eklemek istediklerimi mi alayım? Yoksa sadece GTX 1060 6 GB alıp askerden gelince mi sistem kurayım? Ekran kartının en pahalı bileşen olması ve artışta olmasından böyle bir yöntem düşündüm ancak askerden döndüğümde 2000 serisi ekran kartları duyurulmuş olur. GTX 1060'dan pişmanlık yaşar mıyım? Sizler ne düşünürsünüz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci için konuşacak olursak yeni bir nesil çıktığında önceki nesilden elbet daha iyi oluyor, fakat bu fark çok fazla değil.
Ekran kartı için konuşacak olursak yeni bir nesil çıktığında genelde fark daha büyük oluyor.
Sistemdeki ekran kartı haricindeki parçaları alıp ekran kartını 2. el alabilirsin. Hatta 1050Ti gibi bir kart almana bile gerek yok bence. Daha uygun modellere bakabilirsin. Geldiğinde yeni nesil ekran kartları çıkacaktır. Şöyle bir ihtimalde var. O kartlar sen gelene kadar kalacak mı? Madenciler piyasayı çökertecek mi? Bu gibi ihtimalleride var. Zor bir karar. Ben sana 3. yol sunayım dedim. :)
 
Bence askerden sonra almanı tavsiye ederim şu an almanın pek faydası yok askere gideceksen. Zaten yeni nesil ekran kartları çıkacağı için eski nesiller ucuzlayacak. Çok masraflı bir iş yapıyorsunuz bence önce GTX 1050 Tİ alıp sonra 1060 ile değiştirmek için hiç bir sebep yok gereksiz masraf olacaktır. Askerden geldiğinizde belki 1060' ın yeni nesil modeli çıkmış olabilir onu tercih etmiş olursunuz. Eğer askere gitmeden önce oyun oynamak istiyorsanız belki idarelik ucuz bir kart alınıp sonra daha iyisini alınabilir.
 
Doların 7-8 civarlarına çıkacağını düşünüyorum. Yerinde olsam toplardım, şuan 6000 TL'lik sistem geldiğinde 10-12 bin TL olursa koyar.:)
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı