Geçmiş olsun. Daha en başından bir çok aile ve vatan millet Sakarya diyen çoğunluk buna karşıyken bir siyasetçi de onca sorunun arasında bunu alıp sunmaz, sunsa bile desteklemezler tepki görmeleri de çok olası. Gerçekte evet yarın bir gün orduya çağırılıp kötü günler için silah kullanmak zorunda kalırsak diye eğitim almalıyız ancak bu 6 ay sürmemeli! Kaldı ki eğitim alsak bile her şeyi unutacağımız gerçeği gibi orada öğrendiğimiz kilit detayları da unutmuş olacağız yani bir nevi her şeyi boşu boşuna öğrenmiş olacağız, kaybettiğimiz şey hayatımızdaki kıymetli 6 ayımız ve çalışarak ülkeye, kendi ailemize katkı sağlamak yerine sözde vatan adı altında bir başkasının ayakçısı olmak, kendi toplumun tarafından aynı anda orada olmadığın için ezilmek olacak, şanslıysak daha iyi yerlerde gerçekten bir şeyler öğrenir ve kafa yapımızı değiştirebiliriz, daha iyi ve daha güçlü bir karaktere sahip olabiliriz ancak senin nezdinde tam tersi olmuş bu yüzden geçmiş olsun, umarım psikolojik destek alıp eski haline dönebilirsin. Yanlış olabilir ancak askerliği biz de yaptık diyenlere cevaben "ne elde ettin?" sorusunu sormak lazım. Orada savaş çıkmadı, vatanı savunmadın, varlığınla orada olmayan düşmanı savurmadın, korkutmadın. Bunun için Polis var. Savaş çıkacak olsaydı da 15 Temmuz gibi herkes sokağa yine dökülecekti. Ee o zaman doğu bölgesindeki terör bölgeleri derseniz de hali hazırda orası için askerin gerekli olduğunu savunurdum ki kaldı ki 6 aylık tecrübesiz bir askeri oraya yollamakta ne kadar mantıklı bir karar ki? Bu yazıyı okuyup da çevre baskısı yüzünden gitmek zorunda hisseden arkadaşlar tekrar düşünün.