Askerlikten sonra yıprandım

Arkadaşlar çürük alın yine gitmeyin. Benim size tavsiyem budur. Ben Genelkurmay'da askerlik yaptım fakat şunu gördüm silah eğitim fasa fiso. Gideceğinizde rütbelilerin ayakçısı olacaksınız.
En nefret ettiğim şey de bu gerçekten. Askere gidip temizlik falan yapıp eline hiç silah alamadan geri dönmek. Sonrada olası seferberlikte çağırdıklarında ne yapacaz acaba.

Arkadaşlar eski Technopat üyelerinden biriyim. Askerden geleli 1 ay falan oldu. Kendimi yerin dibindeymiş gibi hissediyorum. Yapayalnızım. Psikolojik ve fiziken bayağı yıprandım. Tavsiye ve önerilerinize açığım.
6 Ay zaman ver, normal insanların da çok farklı olmadıklarını görürsün koğuştakilerden, sonra toparlarsın kendini.
En nefret ettiğim şey de bu gerçekten. Askere gidip temizlik falan yapıp eline hiç silah alamadan geri dönmek. Sonrada olası seferberlikte çağırdıklarında ne yapacaz acaba.
Olası seferberlikte zaten "ne yapacağız" kısmıyla uğraşmaması için çoğunluğun, emir komuta zincirine uymaya alıştırma öğretiliyor....

XYZ harekatında bir astsubayın aklını kaçırmasına 1 milimetre kalmıştı, kanser de atlatmış devam ediyordu işine - yaşıtım - , haberlere konu olan bir olayın tüm sebeplerini bildiği için, malulen emekli ettiler, çocuğu olmasa (ve tabi elinden kaza çıkmaması için üstüne atlayan 12 erbaş) üst rütbelinin de haberini okurduk aynı sayfada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı