Askerlikten sonra yıprandım

Bide şunu ekleyeyim. Malum iktidarın girmediği yer kalmamış. Koskoca Genelkurmay'da malum partinin gücü ötüyordu. Onların askeri olacağınıza çürük alın yapmayın.

Uzman çavuşlardan uzak durun.

Beni dinle gitme. 6 ay vakit kaybı. Ben aile zoruyla gittim. Afedersin baya pişmanım. Kurallar gereği nazik konuşuyorum.
partinin askeri olmaz TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN ASKERİ olur. Malum şahsı ne kadar sevmesemde bu böyle ister kabul et ister etme.

Paranız varsa erkeklik etmeyin verin 1 ay yapın. Bir hastalığınız, rahatsızlığınız varsa gitmek için uğraşmayın, çürük almak ayıp değil. Gitmek zorunda olan bir vatandaş iseniz 6 ay boyunca ben emir eriyim ve ne istenirse yapacağım mentalinde gidin, yoksa alışmanız uzun sürer. Doğulu batılı diye ayrım yapmayada gerek yok, çoğunluk temiz olmayı, yaşamayı bilmiyor. Elbette günlük yaşamdaki kadar siz de temiz olmak için uğraşmıyorsunuz, duş almak için uzun yollar yürümeniz gerekebiliyor ya da belli bir saate denk getirmeniz gerekebiliyor, sizde bazı şeyleri salıyorsunuz ama asgari seviyenin çok altında hijyen olarak çoğu insan. Zorbalık çok yaygın, alt üst devre muhabbeti yasaktı bizim kışlada ama alt devre bile üst devreden daha asosyal ve naif birini bulduğunda zorbalık yapabiliyor. Değerli hiçbir şeyinizi götürmeyin. Nakitle gitmeyin, kart geçiyor sadece. Ben sürgün bölgesine denk geldiğim için binbir değişik charla askerlik yaptım, benim gibi ne sicilinde ne sağlığında problem olmayan 2-3 kişi vardı, geri kalan RDM diye bahsettiğimiz ya hapse girmiş, ya ilaç kullanan, ya gbtsi kirli, ya fiziken sıkıntısı olan (platin vs.) elemanlardı. Acemilik çok korkunç gelebilir. Kimse kuralları bilmez, anlatılır bir iki kez ama herkesin anlama öğrenme kapasitesi aynı değildir, birisi bir kurala uymazsa topluca ceza verilir. Ödüller bireysel, cezalar topludur. Badi veya can dostu denen elemandan sorumlusunuz, nerede olduğunu hep bilmelisiniz acemide. Koğuşta sigara içmek, kavga etmek, devlet malına ufak bir zarar vermek tarzı davranışlara engel olmalısınız kendiniz gibi aklı başında birilerini bulup, yoksa gecenin 3ünde yataktan kaldırılır, bot giydirilir, istikamet yersiniz. ANTK 41'i okuyup gidin, 1-0 önde başlarsınız. Bir meziyetiniz varsa Berberlik, Şoförlük, Bilgisayar kullanımı, Sağlık alanı vs. söyleyin, çekinmeyin. Ne ise mesleğiniz söyleyin. Acemide tesisatçı biri vardı, çocuğu sadece ilk gün gördük, askeriyenin tuvaletlerini yaptı baştan, yanınada istediği arkadaşlarını aldı, eğitim yüzü görmedi, dışarıda bildiği işi orada da yaparak acemiliği cezasız, tantanasız atlattı. Angarya bir iş için bile olsa el kaldırın, güneş altında veya soğukta 3 saat boş boş beklemekten iyidir, gider iki demir falan taşırsınız, rahat rahat sigaranızı içeceğiniz, suya erişebileceğiniz bir ortamınız olur en azından. 7 gün soğuk su görmedim ben, usta kantinine gidemiyorduk. Acemi kantinindede dolaplar bozuktu, sıcak su içtik ağustosun ortasında. Tuvaletler hep pistir acemide, sokaktaki umumi tuvaletlerde denk gelebileceğiniz bir pislik değil, toleranslı olarak gidin buna. Ben bunu düşünmedim ve genel olarak ortamın stresinden de 8 gün büyük abdestimi yapamadım. Şu kadar harcarım diye kartınıza koyduğunuz paranın şimdiden iki katını koyun. 1 paket sigara içen adam 3 pakete çıkıyor stresten acemide, her fırsatta yapacak hiçbir şey olmadığından sigara içiyorsunuz. Ustada ise yine yapacak bir şey olmadığından her fırsatta kantine gidip cips, tost, abur cubur, kola vs. ile günü geçiriyorsunuz. Para baya gidiyor yani. Yat denilen saatte yatın, kalk denilen saatte kalkın. Hiçbir yere gecikmeyin. Orası ana kucağıda değil, peygamber ocağıda değil, sert bir disiplin ortamı. Sormak istediğiniz ne varsa sorabilirsiniz, mental anlamda çok sert bir askerlik geçirdim, 1 senede toplayabildim kendimi, yavaş yavaş çoğu kötü anım siliniyor aklımdan. Ben sıfır bilgi ile rastgele hayatımdaki sorunlara tepem attığı için bir anda gittim, zorlandım. Bir kişiye yardımım dokunursa ne güzel.

Bu ülkede öğretmenlerimden, abilerimden, akrabalarımdan askerlik hakkında duyduğum tek şey ayak işleri yapmak. Rütbesi yüksek olan size ayak işlerini yaptırıyormuş, üniversite mezunu falansanız biraz daha kolay iş yaptırıyorlarmış. Saçmalıktan başka bir şey değil. Bence zorunlu askerlik kalkmalı onun yerine belirli bir yaşta silah kursları gibi bir uygulama gelmeli.
Gittiğinizde zorunlu askerliğin kalkmasının çok zor olduğunu anlayacaksınız. İmkansıza yakın. Bu ülkede, bu düzende hep varolacak zorunlu askerlik.

Hocam bu kilo sınırları kaç benim kilom fazla biraz yürürken koşarken sıkıntı çekerim gibi geliyor.
Biraz fazla diye bir şey yok, obeziteye dayanmışsan veya obez isen almazlar sadece. En fit adam bile koşarken ve yürürken sıkıntı çekiyor çünkü hep hareket halindesin ve ayağında petrolden yapılmış bir bot var.

Son düzenleme:
partinin askeri olmaz TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN ASKERİ olur. Malum şahsı ne kadar sevmesemde bu böyle ister kabul et ister etme.
Yeni yasalara göre TSK, cumhurbaşkanına doğrudan bağlıdır ve cumhurbaşkanı başkomutandır. Yine yeni başkanlık sistemine göre Cumhurbaşkanı partili olduğu için TSK da doğrudan partiye, şu an da doğrudan parti genel başkanına, bağlıdır

Technopat Haberler

Geri
Yukarı