Aslında Türkiye'de ekonomik kriz yok mu?

O arabaları yurtdışında çerez parasına satıyorlar. Arabaya sahip olmak ne zamandan beri zenginlik belirtisi oldu?

Ayrıca sadece bu parametreyle değerlendirilemez. Zengin bir semtte yaşıyorsanız arabaların lüks olması anormal değil bence.

Zaten genel olarak halkımız iki kesime ayrılıyor desek yalan olmaz. Biri fakir, biri zengin kesim; ortası yok.
 
Düşüncenize "zerre" katılmıyorum. Bir ülkenin ekonomisi içinde yaşayan halkın kullandığı taşıtlara göre ölçülemez. Bugün 3000TL maaş alıp 2 çocuklu evi -kirada- geçindirebildiğini söyleyen çok az insan vardır. Alım gücün yok kardeşim senin. Bunu ısrarla anlamıyorsunuz. (Telefon ve araba üstünden ekonomi değerlendirmesi yapan şahıslar.) İstanbul'da 5-10 tane çok iyi semt var. Bu semtlerde gezenlere ülkenin ekonomisi çok iyi geliyor. Geri kalan semtlerde insan yaşamıyor zaten.(!) Bu düşünceden vazgeçin arkadaşım. İnsanların cebindeki telefona, altındaki arabasına bakıp 84 milyon Türk'ün (Sığınmacıları saymayalım.) yaşadığı Türkiye'de ekonomi analizi yapmayın. Ekonomiye ilgin varsa Youtube üzerinden Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın kanalını takip edebilirsin. O sana bilimsel olarak ülke ekonomisinin nereden nereye geldiğini izah eder. Kafa yapını değiştir, rica ediyorum!
 
@Mistyr çoğu araç 2018 yılından veya daha eski. Bu arada gördüklerinizin büyük çoğunluğu büyük ihtimalle Fiat ve Renault marka arabalardır ve onlar araba değil, 4 tekerli teneke benim gözümde.
 
90 milyon nüfuslu küçük bir ülkede, neredeyse hiçbir yerde park alanı yok.
Sokakların araba kaynıyor olması normal değil mi?
Ayrıca gördüğünüz arabaların büyük ihtimalle çoğu eski arabalardır.
 
3 kişi de beğenmiş yazık cidden halen şu insanlardan medet umuyoruz.
Bunlara harbiden az bile yapıyorlar. Külüstür arabaları almak için bile millet gidip 2-3 yıllık kredi çekiyor. Broadway bile 52 bin TL olmuş! Bu arabanın Avrupa'da yüzüne bile bakılmaz.
 
90 milyon nüfuslu küçük bir ülkede, neredeyse hiçbir yerde park alanı yok.
Sokakların araba kaynıyor olması normal değil mi?
Ayrıca gördüğünüz arabaların büyük ihtimalle çoğu eski arabalardır.
Yanlış bilmiyorsam yeni yapılan evlerde otopark alanı olması gerekiyor. Bizim buraya 60 evlik bir site yapıldı sitede otopark alanı olarak geçen yere en fazla 2 araba girer.
 
Yurt disinda dolar kullanan ulkelerde 18-19 dolara Logitech K120 klavye alabilirken, Burada 105 Turk Lirasina ayni klavyeyi alabiliyoruz ki bu sadece bir tane ornek bir cok ornek var.

Siz hala ekonomi iyi deyin XD.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı