Asosyal olmayı hangi faktör belirler?

Asosyal olmayı hangi faktör belirler?

• Oy verenlerin toplamı
    89
Eğer sosyal bir ortamdan ayrılıp kendi güvenli alanına dönünce rahatlama hissediyorsan, üstünden büyük bir yük kalkıyorsa asosyal bir yapın var demektir. Şahsen ben iki ara bir derede kalmış hissediyorum. Mesleğim gereği sosyal olmak zorunda olduğumdan dolayı insanlardan uzaklaşınca rahatlıyorum. Eğer sende zorunlu sosyallikten bir fırsat bulup kaçtığında rahatlıyorsan buna asosyallik demek ne kadar doğru olur?

Asosyal olanların bir kısmı hep çevre tarafından baskı, nefret gören insanlar. Özellikle Önyargılı insanlar.

Bence kişi Asosyal olmasını kendi belirler ama Asosyal olmayı seçmesinin sebebi de Çevresidir.

Asosyallik tercihtir. Kişinin tercihidir ve bu durumundan memnundur. Gerektiği zaman konuşmasını bilir.
Sosyal fobisi olan insanlar iletişimde sıkıntı yaşarlar. Bir ortama girince nasıl karşılanacaklarını ve insanların onlar hakkında ne düşündüklerine kafayı takarlar. Yalnız kalmaktan memnun değildirler.
Karıştırılır genelde bu iki kavram.
Bazılarınızın sosyal fobisi var. Düzelmeyecek bir durum değil.

Son düzenleme:
Asosyal olmayı kişi kendisi belirler. Çoğu kişi internet bağımlılığı yüzünden evde bilgisayar başında, tablet başında, telefon başında kalmayı tercih ediyor. Buda asosyalliği doğuruyor. Çocukken gram utanmayan arkadaşları olan her gün sokaklarda gezen kişi, elektronik bir cihaz ve internet yüzünden asosyal oluyor. Asosyal olmak hastalık sizde evde durup zamanınızı boşa harcamayın. Hiç arkadaşın yoksa dışarı çıkıp kulaklığı taktıktan sonra müzik açıp düz koşabilirsin mesela. Asosyal olan genç yaştaki çocukların davranışları ve geleceği kötü etkileniyor desem yalan olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı